Odkiaľ prichádzajú vnútorné a vonkajšie intuitívne vnuknutia

trust-your-intuitionMyslím si, že človek dostáva vnútorné vnuknutia aj podnety zvonka. Vnútorné vnuknutia prichádzajú, keď si uvedomíte dôležité signály alebo podnety, ktorými sa vás snažia telo a duša upozorniť na váš fyzický problém, súčasný vzťah, zážitok alebo rozhodnutie z minulosti, o ktorom máte pochybnosti a tak ďalej.

Vnútorné vnuknutia môžete dostávať počas meditácie alebo vedomým spojením sa so svojím telom, alebo sa vám môžu objaviť v snoch. Obzvlášť si všímajte opakujúce sa sny, pretože prostredníctvom nich sa vaše podvedomie, duša a intuícia snažia upútať vašu pozornosť. Podnety zvonka môžu prichádzať z vesmíru vo forme takzvaných „ náhod “,nečakaných úkazov, opakujúcich sa znamení, veštenia z kariet, neočakávaných stretnutí, zjavenia sa anjelských bytostí, vízií, channelingu, zázrakov a symbolov.

Vnútorné aj vonkajšie podnety poskytujú ľuďom intuitívne vnuknutia o nich samých a o tom, na čo sa majú sústrediť a ako žiť zdravým životom. Vnútorný hlas: prebudenie intuície počas meditácie. Keď človek medituje, dokáže spomaliť svoju myseľ a nadviazať spojenie so svojím telom, emóciami a dušou. uvoľnenie je často ideálny stav na prijímanie dôležitých vnuknutí. Počas svojich kurzov často nabádam ľudí, aby sa uvoľnili, položili si dlane na tú časť tela, kde pociťujú bolesť alebo problém, a začali svoj proces skúmania kladením správnych otázok, napríklad: Ak by v tejto časti tela boli uložené nejaké myšlienkové vzorce alebo nejaké presvedčenia, aké by boli?

Ak by tu bol uložený nejaký pocit, aký by bol a akej situácie by sa týkal? 

Ak by moje telo malo pre mňa správu o tom, čo by som mal ďalej robiť, aby som sa cítil lepšie, aká by bola?Môžete sa pýtať akékoľvek otázky. Potom sa jednoducho uvoľníte a dovoľte, aby sa vám odpoveď objavila v mysli. čím otvorenejší zostanete, pričom budete stále myslieť na to, čo sa pýtate, tým skôr dostanete odpoveď. Ak je odpoveď nečakaná, zvyčajne to znamená, že pochádza z vašej intuície a vyššieho Ja, nie z vedomej úrovne mysle

Vnútorný hlas: intuícia v snoch
Sny vám môžu často ukázať, čo sa snažíte ignorovať, zabudnúť či potlačiť. Keď si uvedomíte svoje temné stránky a začnete riešiť svoje problémy, vaše sny sa zvyčajne zmenia. Mnohí vykladači snov tvrdia, že sny prenášajú nepovšimnuté emócie do vedomia, aby človek začal svoje problémy riešiť a neprivodil si fyzické ochorenie.Ja radím ľuďom, aby si zapisovali významné sny a intuitívne vnuknutia, dopriali si čas na pochopenie ich významu, identifikovali tie oblasti, v ktorých potrebujú urobiť zmenu, a potom urobili správne rozhodnutia. Aby ste dokonale pochopili, čo sa vám intuícia snaží povedať, mali by ste poriadne preskúmať temné aj svetlé stránky svojich snov.

Kerryin príbeh: Moc opakujúcich sa snov

Mojej kamarátke Kerry sa stále opakoval sen, že jej vypadávajú zuby. Ľuďom  sa to bežne sníva, ale vždy to treba chápať v súvislosti s tým, čo daná osoba  prežíva. V Kerryinom prípade sen odzrkadľoval úzkosť zo vzťahu na diaľku, v ktorom sa ona neustále prispôsobovala svojmu priateľovi. Každý zub, ktorý jej v sne vypadol, predstavoval cenu, ktorú musela zaplatiť za ďalší vykonaný kompromis. Keď chcela byť so svojím priateľom, musela sa vzdať svojich vlastných snov, kariéry a záväzkov a cestovať s ním po svete. To ju však finančne aj emocionálne veľmi zaťažovalo. Zároveň mala pocit, že k nemu nemôže byť celkom úprimná, takže jej sen znázorňoval aj jej bezmocnosť, stagnáciu a bezvýchodiskovú situáciu.

Na fyzickej úrovni nám zuby pomáhajú prežúvať a komunikovať. Emocionálny aspekt straty zubov môže predstavovať pocit bezmocnosti, ale aj strach zo starnutia či neschopnosť vyrovnať sa so súčasnou situáciou. Symbolicky takýto sen poukazuje na to, že človek stráca svoj hlas a dôveru v schopnosť podieľať sa na smerovaní svojho vlastného života. Je to, akoby ste uviazli v nejakej situácii a neboli schopní pohnúť sa ďalej. Bolo zaujímavé, že Kerry sa snívalo aj o tom, že je zavretá vo väzení, z ktorého sa pokúša utiecť.

Hoci sa jej intuícia jasne prihovárala prostredníctvom snov a naznačovala, že jej rozum, telo a duša sa v danej situácii cítili uväznené, že stráca svoju silu a mala by byť úprimná k sebe aj k svojmu priateľovi, ona si ten sen vyložila tak, že všetko je na dobrej ceste a ona robí pozitívne zmeny. Ale pri pohľade na ňu bolo vidno, že má problémy vo viacerých oblastiach svojho života a že jej duša ju prosí, aby si uvedomila, čo v jej živote nefunguje, že by mala byť úprimná, požiadať o pomoc, urobiť praktické rozhodnutia a prevziať zodpovednosť za svoju finančnú situáciu.

Po veľmi dlhej analýze svojho života, keď k sebe začala byť Kerry úprimná, konečne význam pochopila, zdôverila sa svojmu priateľovi so svojimi pocitmi, urobila si nové plány do budúcnosti, pocítila väčšiu sebaistotu a začala sa starať o svoje finančné záväzky. Takže nakoniec vo svojom živote skutočne
urobila pozitívne zmeny.

Vonkajšie podnety: intuícia vo farbách
Ja sama milujem liečenie farbami a radím aj ostatným, aby si uvedomili, akú úlohu zohrávajú farby v ich živote. Napríklad o vnútornom rozpoložení človeka sa dá veľa zistiť pozorovaním farby jeho oblečenia a farby jedál, ktoré si vyberá.

Občas účastníkov mojich seminárov požiadam, aby sa sústredili na niektorú časť svojho tela, a potom sa spýtam: „Ak by sa v tejto časti vášho tela nachádzala nejaká farba, aká by to bola?“ Po chvíli skúsim zistiť: „Je táto farba pre vaše telo prospešná? Ak nie, ktorá farba by mu prospela?“ Účelom je, aby vnuknutie, ktoré dostanú, pochádzalo priamo z prirodzenej múdrosti ich tela. Farby, ktoré vidia, im umožňujú nahliadnuť do vnútra svojho tela a zlepšiť si zdravotný stav. Potom im stručne vysvetlím význam jednotlivých farieb a poradím im, aby sa naučili viac o farbách, ktoré videli.

Niekedy požiadam ľudí, aby si vybrali jednu kartu z môjho balíčka kariet zo série Tajný jazyk farieb. Tá mi prezradí, ktorému aspektu svojho života by sa mali venovať. Keďže každý si svoju kartu vyberá bez toho, aby vedel, aká je to farba, je vždy zaujímavé počuť prejavy prekvapenia, keď farbu uvidia a pochopia, ako súvisí s ich životom.

Ak sa rozhodnete vyskúšať liečenie farbami, odporúčala by som vám, požiadať svoje telo,  aby vám intuitívne naznačilo, akú farbu by potrebovalo, tak ako som to opísala. Existuje množstvo rôznych terapeutických kariet určených na problémy, ktoré práve riešite. Odporúčam vám zaobstarať si také pomôcky, ktoré vám pomôžu rozvíjať vašu schopnosť intuície.

Z knihy Tajomstvo života plného zdravia a pohody Inna Segal

Pridaj komentár