Cvičenie pozornosti: Otvorenie nebeskej brány

love-healsToto cvičenie sa azda ťažko počúva, ale možno ho ľahko vykonávať. Nenechajte sa pomýliť. Prečítajte si prvú časť a hneď praktizujte v nej ponúknutú úlohu. Keď ste ju dôkladne precvičili, prejdite k ďalšiemu bodu. Možno sa vám bude ľahšie postupovať so zavretými očami – rozhodnite sa sámi.

1. Pozorujte svoje myšlienky. Nezasahujte, len sa prízerajte ako neutrálny pozorovateľ.

2. Vyberte si svoju sympatickú myšlienku. Môže to byt celá veta, alebo len slovo, napríklad,,harmónia”. Teraz myslite „harmónia” (alebo pojem, respektíve vetu podľa vašej voľby). Ako sa cítite ? Dobre, alebo skôr nie ? Ak ste došli k výsledku, venujte sa ďalšej časti.

3. Teraz myslite tú istú myšlienku, ale ľavou polovicou mozgu. Rozum by si mohol poloziť otázku, ako to realizoval. Nerobte si starosti, funguje to, keď to urobíte. Môžete zavrieť oči, a vaše slovo si myslieť len ľavou polovicou mozgu. Koncentrujte sa na ľavú stranu svojho mozgu. Čo teraz cítite ? Ako sa toto myslenie pociťuje ? Nenáhlite sa. Keď ste hotový, pokračujte.

4. Teraz myslite svoju myšlienku len pravou polovicou mozgu. Úplne sa sústreďte. Ako sa vám darí ? Lepšie, alebo horšie v porovnaní s ľavou stranou ? Existuje vôbec nejaký rozdiel ? (Ak nejaký zbadáte, viete, ktorej polovici mozgu dávate vo svojom myslení prednosť).

5. Medzi oboma polovicami mozgu existuje spojenie. Otvorte ho. Pritom si môžete predstaviť posuvné dvere medzi oboma polovicami mozgu a odsunút ich. Cítite nový, veľký priestor myslenia, v ktorom sú obe, ľavá a pravá polovica mozgu aktívne súčasne. Teraz myslite svoju myšlienku v tomto novom priestore. Co cítite ? Niečo iné ako predtým ? Všetko, čo vnímate, je cenné. Ak chcete, vyveste posuvné dvere natrvalo a odteraz myslite celým priestorom myslenia v mozgu. Je to vaša voľba. Pomaly prejdime ďalej, k nasledujúcej časti.

6. Teraz myslite svoju myšlienku bruchom. Aj to možno celkom ľahko realizovai. Pozornosť zamerajte na brucho a myslite pojem, ktorý ste si zvolili. Prijímajte svoje celkom osobné skúsenosti.

7. Dalej sledujte, ako sa rozmýšľa centrom srdca. Centrum srdca je lokalizované v strede hrudníka, na výške fyzického srdca (teda nie vľavo, ale stredovo). Ako sa pociťujú rovnaké slovo v centre srdca ? Širšie ? Slobodnejšie ?

8. Myslite myšlienku svojím tretím okom. Nachádza sa v strede obočia. Je azda teraz vaše myslenie jasnejšie ? Koncentrovanejšie, „podstatnejšie“ ? Nech by bola vaša skúsenosi akákoľvek, vždy je správna a s vami osobne zhodná.

9. Teraz rozmýšľajte kozmickým centrom vedomia, korunnou čakrou, centrom energie nad temenom. Myslite teraz svoje myšlienky tam a sledujte zmeny v myslení. Nie je fascinujúce, aké mnohostranné môže byt myslenie myšlienky ? Potom pokračujeme ďalej.

10. Ešte stále si myslite rovnakú myšlienku – teraz celým energetickým telesom. Myslí sa tým energetické pole prenikajúce vaše fyzické telo a z neho vychádzajúce. Pociiujte svoje energetické pole a myslite ním. Pozorujete zmenu v myslení ? Teraz je možno o kúsok ďalej, pri vnímaní ešte „kompletnejšie“ ? Tento postup sa označuje ako „holistické myslenie”[myšlienka celku]. Možno zostanete odteraz pri tomto spôsobe myslenia ?

11. Ako s posledným sa stretneme s „univerzálnym myslením “. Pociťujte k tomu ešte raz vedome svoje široké energetické pole, ktoré vás obklopuje a preniká. V predstave teraz otvorte svoje energetické pole na jeho hornom konci, nad hlavou, akoby ste na hvezdárni otvorili brány do kozmu. Teraz myslite svoje myšlienky s celým vesmírom. Váš priestor myslenia je celý svet. Myslíte v bezhraničnom rozsahu. Ako sa to na vás prejavuje ? Blahoželám. Poznali ste multidimenzionálne myslenie a prekročili ho. Rozhodnite sa v úplnom pokoji, ktorým priestorom myslenia chcete odteraz myslieť. Chcete myslieť holistický ? Alebo dokonca univerzálne ? Úžasné na tomto cvičení je, že s myslením sa hĺbkovo mení aj vnímanie. Rozum je koncentráciou zameranou na slovo, súčasne sa nepozorovane uskutoční bezčasové vnímanie okamihu.

Vaša pozornosť sa časom mimoriadne posilní, nachádzate sa v Teraz – v jedinej pravej skutočnosti.

Kurt Tepperwien Aktívne vnímanie

2 myšlienky na “Cvičenie pozornosti: Otvorenie nebeskej brány

  1. všetko sa dá…je to o vnímaní, ako vieš s ním pracovať, presúvať svoju pozornosť..dokážeš seba vnímať aj mimo telo . Pomyslíš si na nejaké slovo napr. radosť a pozoruješ pravú hemisféru a vnímaš, aké máš pocity. Potom myslíš na slovo radosť a pozoruješ ľavú hemisféru a sleduješ čo cítiš. To isté v bruchu… myslíš na slovo radosť a prenesieť pozornosť do brucha na solar a vnímaš, čo to v tebe vyvoláva.

    Prenášaním pozornosti môžeš pracovať s čakrami..začneš vnímať 1 s myšlienkou na lásku- harmóniu a to tam vnášaš….a ideš postupne vyššie….alebo, ak chceš nejaké miesto, kde máš bolesť odblokovať a vniesť tam pozitívne myšlienky. :o)

    Krásny dník prajem. :O)

    Páči sa mi

Pridaj komentár