Tri noci – tri sny…

Tri noci, tri sny a v každom z nich bolo poukázané na niečo iné.

Prvý sen 6.6.2011

Bola som po OP dolnej končatiny a mala som nefunkčný redonový drén a vytekala mi krv do postele. Volala som sestru, nech mi ho znova dá podtlak. Upratala aj posteľ. Potom som išla domov, ale už na pol cesty som zistila, že som si nechala peňaženku na okne v nemocnici. Vrátila som sa tam, ale v izbe už nebola. Tak sme ju zo sestričkou hľadali. Občas som si uvedomovala bolesť operovanej nohy. Prechádzali sme chodbami, boli vybielené a niektoré časti izieb sa len maľovali. Peňaženku som nenašla a zobudila sa.

Sen som si vyložila až po ceste domov, lebo som si uvedomila, že bol upozornením v symboloch na situáciu, ktorá ten deň nastala. Kúpila som si topánky, lenže vybavila som si na ne zľavu 20% a časť mi mal preplatiť zamestnávateľ. Kolegyňa mi dala inú sumu, nie tú zo zľavou a tak šéfka mi odohrala tie drahšie topánky. Dalo sa to opraviť, ale šéfka si postavila hlavu a nebola ochotná urobiť storno. Veľmi ma to nahnevalo, lebo ja som ten, čo všetko vybavuje ostatným a keď chcem niečo pre seba dopadnem najhoršie.

Vyloženie sna:

Operácia zameraná na nohy sa týkala mojich topánok. Krv, čo vytekala z drénu je moje uvoľňujúce sa ego a hnev. Peňaženka je naša záťaž, bremeno, ktoré v mysli nosíme a tým, že som ju stratila, som sa ho vlastne zbavila. Tých nepekných myšlienok a ohováranie niekoho, kto sa nezachoval správne voči mne. Ale vyložila som si to aj, že som tým prišla o financie, čo sa ja stalo. Ku koncu sna som prechádzala čistými bielymi chodbami . Biela je symbolom čistoty, svetla, múdrosti, cesty k sebapoznaniu. Hnev sa uvoľnil a ostala čistá myslel a zamyslenie sa nad sebou a niekým, že mi za to nestojí….

 Druhý sen 7.6.2011

Večer som si pozrela  film Ako prichádzajú sny a cítila pri ňom hrozný duševný smútok, no veľmi som si poplakala. Mala som pocit, že som v niektorom živote prišla o deti a moja dušička to veľmi zle znášala a túto bolesť nesie v sebe. V čase, keď som ten film pozerala prvý krát som sa ešte nevenovala ezoterike a ten film nebol pre mňa nejakým dojákom, skorej ma tam vtedy zaujali aspekty pekla ako tam bolo zobrazené. Bolo to asi nejakých pár rokov dozadu. Je zvláštne ako sa človek mení… Následne na to som mala čudný sen.

Bola som so skupinkou ľudí a stáli sme v nejakom jazere. Voda bola mútna a hľadali sme v nej deti, ktoré sme mali zachrániť. Ja som našla svojho syna, držala som ho v náručí a potom som čakala, kedy ožije. Bol to ako rituál znovuzrodenia. Nájsť stratené duše a priviesť ich opäť k životu.  Rozkašlal sa otvoril oči, tak som s potešila, že som ho oživila, ale potom ich znova zavrel a tým som ho stratila. Na to som sa zobudila. Nebola som z toho smutná, akože mi zomrel syn, neviem bolo to divné…

Tento sen si neviem nejako vyložiť… viem,  že voda predstavuje naše emócie, ktoré si uvedomujeme a tým, že bola mútna, tak sú zahalené nejakým závojom, nečistotou. Znovuzrodenie je nový život, teda bol tam pokus o nový život priviesť dušu opäť do tela a dať jej novú šancu. Cez vlastné písmenká pochopím možno aj skutočnú podstatu sna, aj keď tých verzii mám viacej… 😕

Tretí sen 8.6.2011

Tento sen bol len predtuchou, čo sa udeje. Vo sne sa spustil vetrisko a hrozný dážď. Ja som stála na terase u mojej mamy, majú ju celú uzavretú a sledovala som ako vietor naráža na steny okien. Bolo to nepríjemné. Zobudila som sa a počula, že začal fúkať vietor a pršať. Vietor pridal na intenzite a prišla búrka, voda šľahala do okien, no hrôza, veď ste ju v noci zažili. Utekala som deťom pozatvárať okná. Počúvala som ako voda šľahá do okien, na strešných oknách sa to hrozne ozývalo. Potom som si uvedomila čo sa mi snívalo.

Takže prvý sen bol upozornením na situáciu, ktorá sa odohraje cez deň použitím symbolov. Druhý sen vznikol následkom filmu a prežitých emotívnych scén a vlastnej duševnej bolesti. Tretí sen bol len predzvesť, alebo varovaním že ide zlé počasie.

Sú rôzne varianty ako vznikajú sny a aký podklad im poskytneme. Dôležité je si ich správne vyložiť. Zamerajme pozornosť do svojho vnútra a premýšľajme, čo nám tým ten sen chcel povedať….

26 myšlienok na “Tri noci – tri sny…

  1. Martina,
    prosím ťa, nevieš náhodou čo znamená, ak vo sne niekoho hľadáš? Už dlhú dobu vo sne niekoho hľadám, najprv ho stretnem, potom sa stratí a ja po ňom pátram, ale neviem ho nájsť. V dnešnom sne som tú osobu tiež videla, potom zmizol, ale už som ju nehľadala ja, ale moja malá dcéra. Ten muž bol totiž jej otec. Keby som tak vedela zastaviť tieto sny, unavuje ma, že toho muža stále hľadám, už nechcem. Ďakujem za radu.

    Páči sa mi

  2. Ak v snoch niekoho, alebo niečo hľadáme, máme pocit, že nám to nejako pomôže na našej životnej ceste. Ale ty ak ho nájdeš, tak ho prenásleduješ pátraš po ňom. Ten muž niečo z teba zosobňuje, niečo na čo si neprišla, ale ak to obajavíš, ideš za tým, lebo to potrebuješ vyriešiť. Je to nejaká pre teba neprijateľná vlastnosť, chovanie či pohľad na seba samú. Toho muža si už stretla, to znamená, že vieš asi o čo ide, lebo si mala problém priamo pred sebou, ale nevenovala mu patričnú pozornosť, tak sa ti zase vzdialil.

    Tvoje podvedomie si uvedomuje že ťa sen otravuje a preto zmenilo symboly a začala toho muža prenásledovať tvoja dcéra, alebo dalo jasnejšie symboly. Čo ak tá dcéra je tvoje vnútorné dieťa a ten muž personifikáciou tvojho otca?

    Nie je niečo z tvojho detstva s otcom nedoriešené a vyplavilo sa to na povrch , aby si to konečne urovnala? Pod lampou býva najväčšia tma, tak už nehľadaj , ale konaj.

    Dcéra väčšinou poukazuje na podvedomé splynutie dvoch myslí teda rodiča a dcéry a je symbolom tvojej citovej animy.

    Ešte otázka je ten muž vedomí si toho, že ho hľadáš? Ak áno, tak sa to môže týkať niekoho, komu chceš pomôcť , ale hladáš spôsob ako na to.
    Neviem Ninka snáď ti to niečo napovedalo. Možno sa ozve nitram a dá svoj pohľad, je v tom oveľa lepší. 😉
    Pekný večer želám….

    Páči sa mi

  3. Martina,
    ďakujem ti veľmi pekne. Nie, ten muž nie je personifikácia môjho otca, v tom som si istá. Ten muž predstavuje samého seba, vidím ho jasne, aj jeho tvár. A väčšinou si tváre nepamätám, ale jeho vidím jasne.

    “Toho muža si už stretla, to znamená, že vieš asi o čo ide, lebo si mala problém priamo pred sebou, ale nevenovala mu patričnú pozornosť, tak sa ti zase vzdialil.”
    V tomto však môže niečo byť. Ja som na nete pozerala hľadanie, ale všade vyšlo, že to znamená šťastie. A dieťa tiež. Ja som vedela o dieťati to, že znamená niečo ako problémy. Všade je to inak. No a či si je ten muž vedomí toho, že ho hľadám? Je to možné, ale istá si nie som. Neriešila by som to, lebo mávam vážne všelijaké sny, ale už ma unavuje vidieť vo sne niekoho, na koho sa snažím aspoň čiastočne zabudnúť a venovať sa iným veciam. Radšej by som brala UFO 😀 Možno to hľadanie znamená, že by som bola rada, keby sa ozval. Že na to čakám? Netuším.
    Ozaj a nevieš náhodou, či sa tie knihy od Jaromíra Meda dajú niekde kúpiť? Mne by sa oveľa lepšie čítalo v posteli, ako na nete, takto veľa nenaštudujem, lebo ma začnú bolieť oči.
    Ešte raz ďakujem veľmi pekne. Pekný deň 😉

    Páči sa mi

    1. Ja používam len Medov snár, lebo veľa vecí sa mi z neho potvrdilo a v iných snároch bola písaná pod tým symbolom hlúposť.

      Neskúšala si si k tomu snu vyložiť kartu, čo ti napovie, alebo koho symbolizuje ten chlap v tvojom sne? Alebo skús automatickú kresbu, v tomto si tiež dobrá a sny sú podvedomá vec a automatická kresba tak isto. Zadaj otázku, prečo vo sne stále niekoho hľadáš a koho predstavuje a uvidíš čo nakreslíš. 😉

      Dieťa je vždy niečo nové o čo sa musíš starať a rozvíjať, teda pokiaľ ide o pozitívny symbol. A preto, keď to bola dcéra, tak ma napadlo, či to nesúvisí s tvojim otcom a nedorišenými citmi. Ten muž bol len symbolika , nemusel sa podobať na tvojho otca možno jeho vek odrážal vek tvojho otca, kedy sa problém vyskytol. Ak budeš mať znova tento sen, skús sa v ňom zamyslieť, prečo ho hľadáš a čo pre teba predstavuje. Ak sa nám v snoch symboly opakujú zvyčajne si ich ľahko v snoch uvedomíme, takže by to nemal byť problém.

      Neviem či sa dajú niekde kúpiť tieto knihy, všade mi vyskakuje len Medová stránka. Každopádne tu je mail na jedeného z autorov ,tak sa skús spýtať. zdenek.jr@medo.cz

      Pekný dník Ninka.

      Páči sa mi

    2. dobrý den Ninka,
      Martinka mne požádala o pomoc pro Vás…

      Ninka onen muž, kterého jste viděla a poté hledáte je částí vaší mužské psyché, je představitelem anima…
      není zcela zřejmé zda se jedná o anima pudového, či citového…
      (dá se vyčíst z jednání, oblečení atd. a dalších drobností snového prožitku, kde jste jej střetla , při jaké příležitosti atd.)

      dcera je poté jednotícím prvkem anima – animus na dané rovine psyché… ke které muž – animus náleží…

      ninka je důležité si uvědomit , že v nás samotných se nachází ženská i mužská složka psychá a doporučil bych Vám přečíst si archetyp anima – animus a coniunctio-sjednocení…
      knihy se nedají nikde koupit, doposud neprošli tiskem, jsou prozatím pouze v el. podobě… 🙂

      http://medo.cz/jaromir/kniha_trn_2v/_index_2bm.html

      http://medo.cz/jaromir/kniha_trn_2v/_index_2bm.html

      přeji dobrý den nejen Vám… 🙂

      Páči sa mi

      1. nitram,
        ďakujem veľmi pekne, potešili ste ma. Hľadám svojho vnútorného muža. Už tomu rozumiem. Ten dotyčný mi ho pripomína. Je to zrejme citový animus, často mi vo sne pomáha. Úplne žasnem! Ako je možné, že mi ho niekto takto predstavuje?

        nitram, viem o tom, že máme v sebe mužský aj ženský princíp. Dokonca som niekde čítala, že k tomu, aby napríklad žena mohla rozvíjať svojho vnútorného muža, potrebuje mať muža fyzického vo svojom živote, prostredníctvom ktorého by ho rozvíjať mohla. Tým, že ho podporuje, podporuje svojho vnútorného muža a všetko, čo dáva tomu fyzickému, dáva svojmu vnútornému. Ba čo viac, ten fyzický odráža jej vnútorného muža. Rovnako aj muž môže posilňovať svoju vnútornú ženu vďaka žene, ktorú má pri sebe. Smiem vedieť, čo si o tom myslíte?

        Ešte raz ďakujem nitram, som veľmi rada, že môžem s vami takto komunikovať.

        Martina,

        Páči sa mi

  4. dobré odpoledne Ninka,

    *Dokonca som niekde čítala, že k tomu, aby napríklad žena mohla rozvíjať svojho vnútorného muža, potrebuje mať muža fyzického vo svojom živote, prostredníctvom ktorého by ho rozvíjať mohla.
    Ninka z mého poznání není nutností mít na hmotné rovině muže (partnera – nebo-li pudového anima), abychom mohli rozvíjet jak jej, tak i část citové stránky mužské psyché.
    Protože dle Vámi zmíněného tvrzení, které jste měla možnost kdesi vyčísti, by v podstatě žádný mnich či neprovdaná žena, nebo rozvedený muž či žena, nemohli dojíti celosti poznání sebe sama, jakožto duální bytosti(své ženské či mužské stránky psyché) a vybřednouti tak z osidel nevědomí a státi se bytostí vědomou…

    Ale částečně souhlasím s vaším tvrzením, že fyzický muž je odrazem muže vnitřního…
    nebo-li když to převedu, díky fyzickému muži můžete býti schopna, lépe porozumět své nepoznané mužské části psyché… 🙂

    jinak na fyzické úrovni se odehrávají ve většině případů poznávání pudová a v menší míře poznávání citová… o duchovních netřeba hovořit… 🙂

    mám ale i takové vnitřní poznání, že pokud je člověk opravdu zamilován do svého partnera,
    nebo-li je mu oddán, poté jej partner provází snovými prožitky i na citové rovině psyché , dokonce je schopen s ním nahlížet i na psyché roviny duchovní…

    svou ženu vnímám jako bytost, bílou laňku, která mi je nejen v hmotném světe zrcadlem…
    a mohu předložit snový prožitek, který jsem měl asi tak před rokem…

    nacházel jsem se v panensky čisté přírodě s půvabnou dívkou(citovou animou), neměla tvář mé ženy(přesto jsem vnitřně cítil, že je to má žena), vzali jsme se za ruce, a pohlédli do dáli,
    kde na obzoru jakoby v bílých mracích, které se částečně rozestoupily se skvěl a odrážel sluneční paprsky úchvatný zámek…
    jen jsme tiše stáli a pozorovali onu nádheru…, naplnil mne pocit pokory, lásky a souznění… ještě v samotném snovém prožitku jsem měl možnost též pocítit pocity půvabné dívky(své ženy-bílé laňky), věděl jsem, že prozatím ještě není zcela schopna pochopit a procítit onu krásu celou svou duší, přesto je i tento prožitek pro ni přelomovým bodem k cestě poznání…
    (v podstatě je tento snový prožitek přelomovým, nejen pro mou vlastní složku ženské psyché)

    přeji nejen Vám, příjemně ztrávené chvíle podvečerní… 🙂

    Páči sa mi

  5. Dobrý večer nitram,
    ďakujem pekne za odpoveď. Ako ste mysleli, že ten snový zážitok je prelomový bod aj pre vašu ženu? Aj ona mala ten istý sen ako vy?Mám však ešte jednu otázku, ktorá je pre mňa doteraz nezodpovedaná. Ak vás teda môžem ešte poprosiť:
    Keby na sebe človek akokoľvek duchovne pracoval a nemal by prežité určité veci, nechýbali by mu potom? Myslím tým, či by nebol pokúšaný a zvádzaný nimi preto, lebo ich ešte nezažil? Ľudia sú tu kvôli tomu, aby zažívali veci na vlastnej koži a presúvame sa krok po kroku ďalej. Musí teda človek zažiť napríklad sex, aby sa dostal ďalej, alebo je možné preskakovať a niektoré veci vynechať? Pretože ak áno, nebol by pokúšaný tým, že nevie, aký sex vlastne je? Nezvádzalo by ho to potom z cesty?

    Ďakujem pekne za váš názor a prajem príjemný zvyšok víkendu.

    Páči sa mi

    1. hm, tiež som chvílku dumala, ked som si ten sen prečítala ako to myslel 🙂 … ale potom som jednoducho dala na svoj pocit, .. a síce, vnímala som to tak, že nitramovej žene sa nutne asi nesníval podobný sen .. skôr to bolo akési poukázanie pre nitrama, že jeho city sú pravé atd a zároveň, mu bolo ukázané, že jeho pani sa do svojej úlohy začína prebúdzať .. že aj ona začína cítiť to silné puto ktoré medzi nimi vládne a to v jej pravej podobe vo svojej podstate … ale tak? to vie len nitram a jeho pani .. 🙂

      ten sen ma popravde zamrazil, .. príjemne zamrazil .. pripomenul mi jeden zážitok zo šamanskej cesty … dostala som sa za pomoci svojho ochráncu k moru, .. pri brehu stála loď .. no na prvý krát som na nu nenastúpila, .. ked som sa s týmto zážitkom zverila isii, tá mi povedala, prečo si nenastúpila? bola to tvoja lod, tam by si našla odpovede. Neboj sa, naozaj sa ti nič nestane .. 🙂 a tak som šla znova, vyteperila sa na tú lod, .. iba som tam stála a nechala tú lod plávať pokojným morom .. zrazu však sa z mojej ľavej strany ku mne postavil vysoký štíhly muž, chytil ma za ruku, a spolu sme sa dívali na slnko, zapadajúce slnko, … muža som nepoznala, iba pocitovo, 🙂 .. v tom sme sa premenili na nejaké vtáky, ( orol, sokol niečo také ) .. a vzlietli sme spolu smerom do toho slnka … 🙂 ( toto, tento zážitok som nikomu nepovedala, až teraz .. prišiel mi nesmierne absurdný aj ked je krásny hehe, a v tomto momente som si spomenula, že som vlastne túto časť vmaľovala do obrazu princ a večernica .. prečo však? .. zvláštne, už isto chápete, že ma to zamrazilo .. )

      po tomto zážitku som sa však vnútorne upokojila, aj keď to nebolo na dlho, doteraz si ho pamätám jasne ako keby sa mi dial práve teraz .. zvláštne, však áno? … hm, len nechápem prečo sa mi to pripomenulo až po tom čo som si čítala tento nitramov sen … no nič, nerozumiem, neriešim … ako inak 🙂 .. ale sny sú fajn, bolo to prosto fajn …

      inak, čo já mám s tými slnkami jednostaj? .. furtom na mňa len slnko svieti 🙂 .. asi máš anitram pravdu … slnko ma stále sprevádza 🙂 .. som pýthia, díte slnka .. kedy to pôjdeme spolu putovať krajinou? 😛 🙂 …

      a inak, k tomu sexu .. čo sa pýtaš ninka .. anitram dnes dala článok, .. a tam sa presne na túto otázku pýta ..

      pokúsim sa citovať … užiť si, prežiť si všetko čo svet ponúka, a dúfať že sa tým transformuješ, je ako keby si priliala benzín do ohňa … tak asi tak .. takto nejako to vnímam aj ja ..

      lebo zbaviť sa týchto prežitých záážitkov, keď telo vládne, je občas tažšie ako vôbec nevedieť, čo to telo vlastne chce? .. čo môže telo chcieť? okrem jedla, spánku, a síce aj milovania s partnerom, ale milovanie, splynutie duší cez fyzické telo nie je sex …

      panny majú svoj význam, držia v čistote ducha a duše .. telo s čistotou nič nemá .. kedy je telo vlastne čisté? … 🙂

      krásny dníčok prajem …

      Páči sa mi

      1. Lilah,
        “hm, tiež som chvílku dumala, ked som si ten sen prečítala ako to myslel 🙂 … ale potom som jednoducho dala na svoj pocit, .. a síce, vnímala som to tak, že nitramovej žene sa nutne asi nesníval podobný sen .. skôr to bolo akési poukázanie pre nitrama, že jeho city sú pravé atd a zároveň, mu bolo ukázané, že jeho pani sa do svojej úlohy začína prebúdzať .. že aj ona začína cítiť to silné puto ktoré medzi nimi vládne a to v jej pravej podobe vo svojej podstate … ale tak? to vie len nitram a jeho pani .. :-)”

        Veď práve, vedia to iba oni, preto sa radšej pýtam, aby som sa nemusela domnievať. Nemusí to byť totiž pravda.

        No a k tomuto:

        “pokúsim sa citovať … užiť si, prežiť si všetko čo svet ponúka, a dúfať že sa tým transformuješ, je ako keby si priliala benzín do ohňa … tak asi tak .. takto nejako to vnímam aj ja ..”
        “lebo zbaviť sa týchto prežitých záážitkov, keď telo vládne, je občas tažšie ako vôbec nevedieť, čo to telo vlastne chce?”

        Vieš, ja to vnímam zatiaľ tak, že je ťažšie ovládať sa, keď telo nevie, aký ten sex je než ako keď vie. Lebo vtedy už vie, zažilo to…ale kým nevie, stále bude myslieť na to, aké to môže byť. Keby vedelo, ľahšie by sa toho dokázalo vzdať, lebo by už malo istú skúsenosť. Vedelo by sa ovládnuť. Ale kým nevie, aké to je, nechce sa ovládať, pretože tým chce prejsť. Chce to zažiť, vedieť, aké to je. No kým nevie, stále ho to zvádza a rozmýšľa nad tým, aké to môže byť.
        V knihe Zasvěcení Ptahhotep hovorí, že k tomu, aby sme urobili tvorivú silu vedomou na najnižšom stupni rebríku prejavenia, musíme prežiť telesnú lásku. Že touto skúsenosťou musíme prejsť, inak ju nemôžeme ovládnuť. A ja s tým súhlasím. Preto zbieram aj názory iných na túto tému.

        A keď telo s čistotou nič nemá, znamená to potom, že aj nepanny sú čisté? Myslím, že čistota je čistota srdca a mysle. A panny toto predstavujú – nepoškvrnenosť, nepopísaný list.

        Páči sa mi

      2. Nina

        “Veď práve, vedia to iba oni, preto sa radšej pýtam, aby som sa nemusela domnievať. Nemusí to byť totiž pravda. ” … 🙂 je jedno aká je jeho pravda, a pre teba tak ako aj pre mňa či kohokolvek je ďalší priebeh s ním a jeho bielou laňkou nepodstatný …. ja vnímam ako podstatné to, že aj týmto sníčkom, ktorý patrí do jeho osobnej zbierky, na verejnom blogu pomohol poukázať aj takej mne napr. na niečo z mojích ciest a snov ostalo v zabudnutí a týmto prekrásnym snom sa to jednoducho dostalo von .. mne osobne je lauter jedno, ako to vníma jeho pani manželka .. toto je totiž už jej sen, a nitram tu dal výlučne svoj sen …

        a čo sa tých panien týka .. ja som napísala toto .. “panny majú svoj význam, držia v čistote ducha a duše .. telo s čistotou nič nemá .. kedy je telo vlastne čisté? … 🙂 ” ..
        ale tak vysvetlím lepšie .. panna je pre mňa aj mária magdaléna .. prečo? lebo bola úprimnou v srdci, ( láske ) v mysli ( v konaní ked prešla uvedomením si samej seba a svojho predošlého života ) .. ale o jej tele sa to v tomto kontexte toto povedať nedalo, že áno? .. ( teda ak ideme s linkou márie magdalény známej z dnešnej biblie .. a síce ako kult hriešnice )

        a k tomuto .. ” knihe Zasvěcení Ptahhotep hovorí, že k tomu, aby sme urobili tvorivú silu vedomou na najnižšom stupni rebríku prejavenia, musíme prežiť telesnú lásku.” …

        áno súhlasím a ja som k tomu napísala toto ..
        “a síce aj milovania s partnerom, ale milovanie, splynutie duší cez fyzické telo nie je sex … ”

        a toto .. “Vieš, ja to vnímam zatiaľ tak, že je ťažšie ovládať sa, keď telo nevie, aký ten sex je než ako keď vie. Lebo vtedy už vie, zažilo to…ale kým nevie, stále bude myslieť na to, aké to môže byť. Keby vedelo, ľahšie by sa toho dokázalo vzdať, lebo by už malo istú skúsenosť” ..
        .. ja to vnímam takto .. ak túžiš po ruži a v živote si ju nevidela, a nátrafíš na divú ružu, no ty poznáš z rozprávania len ružu šľachtenú, nezaujme ťa … a teda? ak si rozoberieš tú metaforu, je to o potrebe lásky, ktorá dovedie k splynutiu dvoch milujúcich sa bytostí .. aj formou telesnej lásky ( ktorá je nádhernou, ak je tam skutočná láska ) .. jednoducho ty chceš tú ružu, krásnu, šľachtenú atd .. a aj ked divú ružu vidíš, nespokojíš sa s nou .. prečo aj? .. cez kríky divej ruže sa horšie a tažšie dostaneš k ružičke jedinej a krásnej ..

        , a moja a len moja skúsenosť mi hovorí to isté ( o práve o tom píše anitram vo svojom článku dnešnom ) …Je ťažšie zbaviť sa niečoho takéhoto ak pudy vládnu telu .. pudy potom vládnu mysli, ktorej sa snažia nahovoriť, že práve toto telo potrebuje, lebo fakt je, že nie, nepotrebuje, nie takto .. sama som to splynutie ešte nespoznala .. ( hovorím o splynutí duší, nie o fyzickom orgazme . ten mám kedy sa mi zachce 🙂 ) .. ale? už mi prosto len fyzický orgazmus nestačí, chcem tú ružu .. no je ju ťažšie nájsť, keď sa musím predierať kríkom divých ruží … 🙂

        pekný zvyšok nedele prajem 🙂

        Páči sa mi

    2. dobrý den Ninka i lilah… 🙂

      *Ako ste mysleli, že ten snový zážitok je prelomový bod aj pre vašu ženu? Aj ona mala ten istý sen ako vy?*

      ne laňka neměla žádný takový sen… 🙂
      ale díky tomuto snovému prožitku jsem vnitřně pochopil co jsem dříve pouze tušil…
      že laňka je tou pravou průvodkyní pro mne v této inkarnaci, aniž by si toho přímo ona sama byla vědoma…
      onen zámek je mou představou centra bytosti a možného přechodu následného citového vnímání i na duchovní rovinu (princ, princezna)
      víte tento snový prožitek mne naplnil pokorou a sounáležitostí v lásce ke své ženě-laňce, v podstatě jsem měl možnost zklidnit a prozářit více své nitro, což se projevilo i v denním životě na laňce… v podstatě porozkvetla, ne že by mne zahrnovala přemírou něžností a náklonnosti, ale započala práci na sobě samé svou vlastní cestou, začala chodit na večerní školu při zaměstnání, aby si udělala maturitu, jsem rád a podporuji ji(sám jsem též studoval při zaměstná, takže vím co to obnáší), snažím se být oporou…a ona si je toho vědoma… 🙂

      * Keby na sebe človek akokoľvek duchovne pracoval a nemal by prežité určité veci, nechýbali by mu potom? *
      dle mého přicházíme na svět a rodíme se do karmického uspořádání energií, kterými máme projít, vědomě poznat a pochopit.
      dle mého je jedno zda jsme někdy měli pohlavní styk či nikoli, víte nevědomí nám vždy i ve snových prožitcích předestře se všemi atributy i tento prožitek aktu… 🙂
      o to více se začnou manifestovat takovéto obrazy ve snových prožitcích, když jsme v běžném denním životě na tyto rezignovali…
      pamatuji si jak jsem byl konfrontován ve snových prožitcích s vlastními touhami, které se ke mne vraceli aby mohli býti vědomě zpracovány… (touha zažít sex společně s více ženami, dokonce jsem byl znásilněn mužem(svou vlastní pudovou stránkou psyché, ovšem toto jsem si nikdy nepřál… 🙂 ) pohlavní znásilnění, či zneužití jsem nikdy v běžném životě nezažil a přesto vím , co lidé po takovém to znásilnění zažívají…
      proto říkám, že není nutností vše okusit, protože jdeme-li vnitřní cestou sebepoznávání
      vše zakusíme a mnohdy mnohem intenzivněji, než by tomu bylo v denním životě… 🙂

      s upřímností jsem Vám odpověděl , možná Vám má slova pomohou v lepší orientaci a budou Vám nápomocna v cestě na pouti žovotem… 🙂

      Páči sa mi

      1. nitram,
        ďakujem veľmi pekne, Vašu úprimnosť si cením. Mám ešte mnoho otázok, dúfam, že mi na ne dá odpoveď sama skúsenosť. I keď to tak nevyzerá…

        Páči sa mi

  6. “je to o potrebe lásky, ktorá dovedie k splynutiu dvoch milujúcich sa bytostí .. aj formou telesnej lásky ” Na toto som narážala. Píšem o tej šľachetnej ruži 🙂
    Zle som sa vyjadrila.

    Moja otázka však stále visí vo vzduchu. Musí človek prejsť milovaním, aby mohol na svojej ceste pokročiť, alebo sa to dá vynechať? A ak sa to vynechá, nebude to daného človeka prenasledovať? Že to nezažil a nevie aké to je? Nepíšem o pudoch, ale o srdci a láske a vrámci lásky o milovaní.

    Páči sa mi

    1. hm,

      v teoretickej rovine by toto bolo možné … pretože čo som vypozorovala z iných ľudí, táto potreba fyzicky splynúť v súzvuku s inou bytosťou ( tou jedinou a pravou láskou zhmotnenou v jedinú bytosť na zemi ) … viac posiluje vieru, pokoru, lásku v samotnú lásku .. či však oni, ony skutočne po takejto forme splynutia aj v skutočnosti aspoň raz nezatúžia, to už vedia len oni …
      ja však neviem na túto otázku odpovedať, už len z toho uhla pohľadu, že som matkou dvoch detí a bez fyzickej lásky by ich narodenie nebolo možné … aj keď teraz prechádzam premenou, a fyzickú formu lásky bez tohto súzvuku už neakceptujem, predsa ja osobne sa k tomu vyjadriť neviem, keďže som nič nepreskočila ale pekne odžila … v mojom a len mojom vývoji prosto aj toto bolo nutné .. no isto sú ľudia ktorí toto nepotrebujú ..

      takže? dá sa to, či nedá? odpoved nájdeš len ty sama … iný ti na to odpovedať nemôžu a ani nevedia … všetko je to o tvojom hľadaní .. avšak tak či onak, všetky cesty koniec koncov vedú do ríma, takže asi tak … 🙂

      Páči sa mi

  7. Ten kto neprecíti aká je láska nepozná jej krásu. Nehovorím o fyzickej , Ale o duševnej láske, ktorá je hlbšia a silnejšia. Ty sama si takú zažila, keď si si robila zasvätenie Kristovho žezla, či sa mýlim? Telesná láska nemá takú silu prechádza fázami a len málokedy je stála.

    Páči sa mi

    1. Martina,
      áno, samozrejme, že duševná láska je hlbšia a aj stálejšia. Mala som možnosť pocítiť ju aj počas čítania Biblie. Je to neopísateľný a dlhotrvajúci pocit, ktorý sa premení v stav. Ale človek by mal zažiť aj tú telesnú lásku, aby aj ju spoznal a mohol sám zistiť, ktorá je lepšia. Ale ako by vedel, keď zatiaľ pozná iba duševnú? Je treba zažiť obe, aby človek vedel, ktorú z nich chce, nie? Pretože kým nevie, stále by myslel na to, aká môže byť tá druhá stránka. Alebo sa mýlim?

      Páči sa mi

      1. Ak cítiš duševnú lásku si spokojná, nepotrebuješ cítiť fyzickú lásku…to je oddanosť mníšiek a iných ľudí k bohu, ktorý si zvolili túto cestu.
        Ale na druhej strane si v prvom rade človek, ktorý má milovať aj telom aj dušou. Takže ja si myslím, že k duchovnému pokroku fyzickú lásku nepotrebuješ, ale k životu áno, lebo každý chce byť milovaný.

        Ak stretneš niekoho, kto by ťa jeho láskou naplnil a ty jeho a vtedy by si pochopila že ste sprieznené duše, vtedy tá láska je vyrovnaná aj vo fyzickom aj duševnom byti… len škoda že takéto niečo som ešte nezažila. Duchovná láska je silnejšia a krajšia, fyzická je nestála, lebo prechádza mnohými fázami.

        Páči sa mi

  8. Prepáčte mohol by mi niekto vysvetliť čo to znamená ked sa mi 3 krát za sebou snívalo o chlapcovi čo sa mi páčil a v deň ked sa rozišiel s priateľkou tak sa mi sníval sen ako ma bozkáva náš spoločný kamarát. Som z toho trošku vyplašená a určite to niečo znamená. Som si tým istá pretože som zdedila dobrú intuíciu po matke ktorá je veštica..

    Páči sa mi

    1. Niekedy nás sny upozorňujú na to, že niekoho stretneme a budeme s ním niečo riešiť..možno preto si ho mala vo sne a potom si sa dozvedela, že ten , kto sa ti páči sa už rozišiel s dievčaťom. Teda podvedomie ťa vopred upozorňovalo….Mne sa takéto sny plnia po 3 dňoch, že stretnem dotyčného zo svojho sna a pochopím aj symbol zo sna. Občas máme vo sne zhmotnené veci, na ktoré myslíme, naše túžby, či myšlienky a už máme scénar pre sen. Stačí, ak si si len niečo pekné o kamošovi pomyslela,alebo on ti polichotil, už sa podvedome stal objektom tvojej túžby. 😀

      Páči sa mi

Pridaj komentár