Ako si zpamätať sny…

f091ba29a401ca946838280e2c6ff32a-d2eb847Jak si zapamatovat a interpretovat své sny

Součástí psychologického vzdělání je orientace ve světě snů, proto by měl adept psychologie absolvovat alespoň zkráceně (a bez svazujících pout psychoanalytické doktríny) výcvik v dovednosti registrovat a objasňovat své sny. K tomu je možno použít následujících podnětů:

1. Řekněte si před spaním, že si chcete zapamatovat své sny; pamatování snů je pro mnoho z nás nesnadné, chce to cvik.
2. Zaznamenejte si sen hned po probuzení (třeba o půlnoci). Snažte se probudit co nejrychleji, sny se zapomínají za několik sekund po probuzení.
3. Reprodukujte průběh zjevného děje snu, rekonstruujte, co se odehrálo a oddra-matizujte obsah.
4. Mějte u postele deník snů – zapište si vše, co si ze snu pamatujete. Napište každý prvek snu do seznamu pod sebe podle subjektivní důležitosti, kterou snovým prvkům přikládáte (nikoliv tedy podle jejich významu ve bdění).
5. Poznamenejte si afektivní náboj snu jako celku (strach, úzkost, smutek, odpor, vztek, lhostejnost, vina, štěstí, pohoda) a každý další citově zabarvený dojem, vázaný na některý prvek snu.
6. Pátrejte po podnětu, který sen vyvolal (hlasy z ulice, klepnutí, vrznutí dveří, štěkání psa, šumění deště, syčení radiátoru, bolest v těle, chlad, zpocení), nebo vzpomínejte, co jste den před snem zažili. Že jste odhalili pravděpodobnou příčinu, poznáte podle pocitu uspokojení.
7. Zkoumejte, je-li nějaký vztah mezi některým předmětem (např. osobou) snu a nějakými vzrušujícími událostmi vašeho života. Hledejte i v dětství.
8. Napište ke každému bodu seznamu (viz bod 3), co vás přitom napadá, a pod­trhněte asociované pojmy, které se zdají být spojeny společným afektem.
9. Sestavte z těchto afektivně nabitých asociací vypravování, v němž každý motiv může být klíčem ke skrytému obsahu snu.
10. Neutíkejte před svými sny. Máme takovou tendenci, zejména jde-li o nepříjem­né sny.
11. Neexistuje špatný sen jako takový – např. sen o smrti většinou znamená, že umírá náš zájem, vztah, zvyk, část osobnosti.
12. Prohlížejte svůj deník snů co nejčastěji – sny často na sebe navazují.
13. Důvěřujte jen sobě a vzdělanému interpretu snů.
14. Považujte své sny za potenciální zdroje moudrosti, řešení problémů, inspirace atd, viz snění vědců, vynálezců.
15. Když hledáte význam snových symbolů, buďte otevřený/á k symbolickému umění a literatuře, kdykoliv s ní přijdete do styku.
16. Když upadnete do nesnází při interpretaci snových symbolů, přehrajte si sym­bol jako v divadle.

Už Aristoteles formuloval domněnku, že ve snu může být anticipována nemoc. Zmíněný V. Kasatkin (1972), který prostudoval přes 22 000 snů, dospěl k závěru, že podle obsahu snu je možno usuzovat se značnou pravděpodobností na místo i charakter začínající choroby. Úporně se opakující sny určitého obsahu umož­ňují stanovit předběžnou diagnózu choroby několik dní, někdy i měsíců až rok před jejím vypuknutím. Akutní choroby (jako angína, bronchitis, zánět slepého střeva, hepatitida, tyf) asi týden dopředu, neurózy se projevují ve snech týdny až měsíce před propuknutím stejně jako hypertenze.
Neexistují však hotové určité symboly určitých nemocí. Jde jen o signály, že něco není v pořádku.
Např. jednoho stavebního inženýra několikrát po sobě pronásledoval sen, v němž se propadlo vždy nejvyšší patro stavby a začaly se na něho sypat kameny. V noci se probouzel strachy, přes den byl klidný. Prohlídka zjistila začátek kardiovasku­lárního onemocnění, o němž neměl ani potuchy. Další pacientce se zdálo, že leží na studené a vlhké zemi, pak ve snu padala do jámy, půda jí svírala hrudník.
Je potvrzeno, že zdroj snů je v zážitcích, které představují naše nevy­řízené záležitosti, inventář toho, co jsme nedokázali vyřešit, co nás tíží, v co doufáme. Sen za nás dělá pořádek a „řeší\” problémy. Drtivá převaha snů má vizuální charakter, což je v souladu s poznatky o převaze zrakových zón mozko­vé kůry.
Sny nám mohou naznačovat skryté informace o našem já, o vnitřních problé­mech a konfliktech, o hledání své skutečné tváře, mohou signalizovat poruchy zdravotního stavu, interpersonální konflikty, zdroje strachů, nejistot atd. Sníme většinou o tom, čím žijeme, „čeho jsme plní\”, vždyť i mnoho objevů a vynálezů, jak dokládají dějiny vědy, bylo dovršeno ve snu.
Proto má smysl naučit se snům rozumět. Podle K. Thomase je k tomu zapo­třebí jen zájem, trpělivost, fantazie. Dobrým vodítkem je naučit se i základnímu slovníku snů, poznat význam alespoň nejčastějších snových symbolů, naučit se myslet metaforicky. To nemá nic společného s podbízivými pouťovými snáři.
Následující náměty k interpretaci snuje třeba chápat jen jako podnět k rozví­jení této „snové\” dimenze vědomí, jejíž pochopení nás obohatí, když ne jinak -tedy alespoň v podnícení tvořivé imaginace.

Zdroj:internet

40 myšlienok na “Ako si zpamätať sny…

  1. Na moj vkus prilis vela faktov, v ktorych sa stracam.

    Cez kamarata som sa dostal k velmi zaujimavej veci, ktoru som zacal studovat do hlbky.

    Jedna sa o LD – alias lucidne sny. Je to ako zit dva zivoty, jeden podla pravidiel a druhy bez akychkolvek obmedzeni. V tom sne si robim co chcem, s kym chcem, ako chcem. A rano sa zobudzam znovu do reality.

    Inak za noc mavam zhruba 3 sny, pocas dna ich vsak zabudnem a tak to musim hned rano dostat na papier.

    Páči sa mi

    1. Na snoch pracujem aj ja. Teraz som si stiahla knihu od Gata Učebnica lucídneho snení.
      Tiež mávam za noc viac snov, niekedy si pamätám všetky, niekedy sa mi postupne behom dňa vynárajú a niekedy si nespomeniem na ani jeden.
      Gratulujem, ten kto dokáže ovládť svoje sny si dobre vycvičuje svoje energetické telo. O tomto už dlhšie zvažujem článok žiť dva životy, jeden v realite a jeden vo sne. Viem, že sa to dá, len treba vedieť dobre pracovať zo snami. 😕

      Páči sa mi

      1. Dostal som sa k jednej rastline, ktora pomaha dosiahnut lucidne sny, vola sa calea zachatechichi, mam z nej dostatok semien, ak chces 10ks ti mozem poslat zadarmo 🙂

        Ak mas zaujem, napis mi na mail – v.brozman@gmail.com

        Nebudem o tom uz zbytocne kecat, tu si o tom mozes precitat viacej – http://biotox.cz/enpsyro/index.php?L=0&P=1780&R=pj3rcaz

        ak chces aj vidiet, co o tom pisu ludia, logni sa za mna. login: Axif ; heslo: nes949

        Pekny den.

        Páči sa mi

  2. dobry den, vedel by mi niekto pomoct. Pred dvomi mesiacmi mi umrel moj 14 rocny psik. Samozrejme sa so mnou prisiel do sna rozlucit, potom som ho uz nevidela. Az posledne asi 4 noci, prichadza kazdu noc, vo sne viem ze by mal byt mrtvy, no mam z neho pocit akoby sa vracal spat ale neviem preco. Tiez viem ze sa to zacalo ked som prestala pozerat stranky so steniatkami. Vo sne je on a moja rodina a ja, mame pre seba posledny den, uzivame si ho, hladim ho a potom odide. Dost to boli kedze som bola na neho silne naviazana.

    Páči sa mi

  3. Ahoj chcela by som sa spytat co by ten sen mohol znamenat opakoval sa mi v tų istu noc asi 2 krat ..Že som bola v mojej izbe a som lezala v strede medzi matkou a otcom a Že brat ma chcel napadnut otec a matka ma branili vzdy ked ma chcel napadnut..

    Páči sa mi

    1. Izolda v tvojom sne ide len o teba ako celú bytosť. Ak nám vo sne niekto ubližuje , naháňa nás, tak sú to len naše zmýšlania, či konania, ktoré boli nesprávne a týmto nám to podvedomie dáva do snov. Symbol brata vo nse , je že ty sama si si vedomá toho, čo si urobila zle a že ti to ubližuje a nie je to správne.

      Ležať v posteli… tento symbol sa viaže k sexuálnym zážitkom, aj keď sa vo sne nič sexuálne neodohráva.

      Otec a matka ako záchranci, čí útočisko…častý sen dospívajících a dospělých, kteří budují nové citové vazby, neboť každé nedorozumění člověk podvědomě konfrontuje se vzorem, který má pevně zakódován ve své mysli; je důležité nalézt svůj díl samostatnosti a osvobodit se od vlivu, který otec, matka představuje, teprve toto osvobození dá snícímu možnost nalézt cestu k prozření

      Páči sa mi

      1. Ahoj v mojom pripade to je tak uz viem co znamenal ten sen..lebo presne co sa mi snivalo sa aj stalo aj v tų hodinu ako som sa budila brat mal vypite a otravoval rodicov ..presne do bodky ako sa mi snivalo…len som tam nebola ją..v mojich snoch je to tak Že vacsinou sa vzdy plnia aj okolo ostatnych co poznam ..ale nebudem to az tak rozpisovat..lebo v niektorych snoch ak sa mi sniva nechcem aby to tak bolo .ale dakujem 🙂

        Páči sa mi

      2. Toto sú potom iné sny, tiež ich občas mám, že ma podvedomie upozorní čo sa za nejaký čas udeje. Preto je najlepšie ak si človek vykladá sám sen, lebo vie, aké typy snov má, či sú len symbolické, alebo aj prorocké. Ty si v tom sne bola len pozorovateľ.

        Páči sa mi

    2. Ani vacsinou sa stane co sa mi sniva ..ak je zivy a si ho.pamatam uz ked som bola mansia sa plnilo co sa mi snivalo..a sa mi opakuje teraz ze idem ako keby sprchovat sa uplne naha a ked stojim tecie na mna prud vlaznej cistej vody vsetko naokolo je biele opakoval sa tri krat a potom je citim ze niekto ma pozoruje ale nevidim nikoho..neviem rozkladat svoje sny ak su trochu take divne ..a vacsinou o nich s nikym nehovorim lebo asi by ma vysmiali dakujem za odpoved 🙂

      Páči sa mi

      1. Ak človek je vo sne nahý, tak sa vzdal všetkého, čo ho zahalovalo do nejakej osobnosti. Sprcha je tvoja morálna očista, aby si z pudovej roviny mohla vystúpiť na citovú a vo svojej čistote mohla spoznávať seba samú, vlastnú múdrosť, poznanie a priblížila sa tak viac k božkej podstate. To čisté biele svetlo môže vyžarovať aj z teba z tvojej duše, a mala by si sa k nej viac priblížiťa načúvať k nej.

        Neviditeľný pozorovateľ: jakmile se člověk ponoří do vlastního nitra, narazí na zlo, o kterém dosud neměl ani tušení, někdy je zlo personifikované (viz ďábel ), někdy může být předmětem, špatným rádcem, našeptávačem zla, vnitřním hlasem či hrůzným příběhem a někdy je neuchopitelnou silou či neviditelnou bytostí; více o tomto fenoménu v archetypu Stín

        Ak rozprávam o svojich snoch, tiež sa mi smejú, kde na také veci chodím, takže si z toho nič nerob. 😉

        Páči sa mi

  4. Dobry den chcela by som sa vas opýtať.čo znamená keď mne sa snivalo že som čakala bábetko a mamina ma posielala na potrat?nechápem ten sen a mamine sa zas snivalo že ma videla v bielých šatoch .ma to nejakú súvislosť? A význam?dakujem za odpoveď:-)

    Páči sa mi

  5. Slniečko… Ak sa nám sníva o svadbe, znamená to, že sa zjednotujeme v sebe na nejakej rovine, buď pudovej, alebo citovej, teda spája sa spolu duch a duša na jednej rovine. Spojením -zjednotením týchto dvoch častí v nás vzniká dieťa(spojenie mužskej časti-ducha so ženskou časťou duše). Dieťa je symbolom práce na sebe sebazdokonalovania, ale nejaká časť v tebe chcela nasilu tento proces ukončiť, dieťa odvrhnúť, čo nie je dobré. Možno príde nejaká kríza v tebe, alebo niečo, čo ťa duševne zaťaží.

    To že ťa mamina videla v bielych šatoch je jej predstava o tvojej čistote, nevinnosti, teda pokiaľ ste nepreberali svadby, alebo niečo podobné a jej podvedomie si len triedilo veci do svojich šuplíčkov, ktoré môže neskôr využiť. 😉

    Páči sa mi

  6. Ahoj, ja by som sa rada opýtala, čo môže znamenať sen, v ktorom hrajú hlavnú úlohu duchovia – úplne neznámi, v hnedých potrhaných veciach. Presne čo si pamätám: Ležala som vedľa môjho priateľa na posteli. Všade bola tma, my sme pozerali do stropu a rozprávali sa..dvere do izby boli otvorené a ja som sa zrazu začala cítiť zvláštne..hľadeľa som na dvere a v tej tme som len matne občas zazrela vyliezť ruku, ako keby sa tie dvere snaží zatvoriť..posadila som sa a z postele som sa chcela pozrieť kto to je za tým rohom..zrazu to však stálo v izbe hneď pri kraji posteli pri naších nohách a pozeralo na nás…zo strachu som chcela zažnúť lapmu, aby to odišlo, no nečakane bola vypnutá zo zásuvky..vzala som mobil, no svetlo z neho k tomu duchovi nedosiahlo..v mysli mi ešte napadlo, či to nie je moja mama, a tak zo mňa vyliezlo 2x: “mami?” “mami?”…nik sa neozýval..len čo mi mysľou prebehlo, že to nebude mama, ale obávaný duch, v tom momente to na nás skočilo.. ja som uskočila z postele a pozerám, môjho priateľa škrtia dvaja duchovia….v tom strachu som ani nerozmýšlala, len som sa po nich zahnala a ich pozornosť sa obrátila na mňa…rozbehla som sa dolu schodiskom ku východovým dverám a bežiac cestou dolu mi prebleslo v hlave, že tie dvere sú zamknuté a ja už nemám kam utiec…v náhlej panike som sa však zobudila..
    ďakujem 🙂

    Páči sa mi

    1. Lienka, aký si mala pocit z toho sna? Bol to živý sen, akoby sa skutočne odohral? Mám pocit, že išlo o astrálny sen, kedy sa ti tam priplietli aj duchovia. Možno chceli len teba, aby si im nejako pomohla a preto sa chceli zbaviť priateľa, alebo ťa len vystrašiť, aby si niekam utiekla,kde bdeš sama.

      Pozerala si niečo o duchoch, či bavila sa o nich? Aj to je jedna z možností, prečo si ich mala vo sne.

      Ak sen vykladám podľa Meda, tak mi to príde, že niečo čo dávnejšie odumrelo sa vrátilo(nejaká časť ega) , aby mohlo uškrtiť osobnosť v tebe, ktorá sa egisticky prejavuje. Týka sa to pudov, keďže ste ležali v posteli.
      Duchovia sa vo sne objavujú, aby nás na niečo upozornili.
      Boli dvaja -dvojka je symbolom protikladov, telo-duša, muž a žena….svetlo a temno…

      Hnědá: většinou se vztahuje k egu a představuje přechodné stadium, kdy musíme vyvinout mnoho úsilí, abychom očistili egoistickou osobnost; je nadějí, ale také varováním před pohodlností

      Sestup po schodech: symbolizuje přechod od obsahů mysli (myšlenky, pocity) k činům; někdy může tento obraz symbolizovat cestu do podvědomé mysli, tedy k těm niterným obsahům, které byly jako nevyřešené odloženy do podvědomí; podobné sestupy jsou časté u lidí, kteří se vydají cestou sebepoznání .

      Dvere otvárajú inú rovinu (utekáš z pudovej roviny), no sú zatvorené, vedome vieš, že sa cez ne nedostaneš. Takže , čo ti chcel sen povedať?

      Páči sa mi

      1. Dobry vecer
        mal a som dva Sny j eden v aute ide velkou rychlostou ces piesocnu burku ja som v aute a aj iny ludia su v nom a druhy plavam v mori a vedla mna vidim len tvar kamarata

        Páči sa mi

      2. Ak auto šoféruješ ty..ty sama sa do niečoho rútiš a je to niečo pudové nejaké problémy, ktoré ťa odvejú neviem kam..ľudia v aute sú tvoje myšlienky, zmýšľanie a sne ti ukazuje , že sa v tvojom živote môže aj niečo zrútiť..prílivom emócii v tebe, búrkou v tvojom vnútre.

        Druhý sen sen plavíš sa vlastnými emóciami , pokiaľ bolo more pokojné, tak bude to len nejaké citové prežívanie a kamarát ti pohľadom do tvár zrkadlí niečo v tebe, čo máš aj ty ..jeho prejav citový a máš si to uvedomiť na základe snového prežitku. 😉

        Páči sa mi

  7. Dobry den, prosim o pomoc pri rozlusteni sna…
    Snivalo sa mi,ze mi zomreli deti – dvojicky (neviem pricinu smrti) a ze som mala (akoby nahradu) druhe dvojicky, no v sne som strasne plakala a vsetkym som hovorila,ze chcem svoje dvojicky naspat, ze ma boli srdce…
    viete mi prosim vysvetlit moj sen? Dakujem

    Páči sa mi

  8. Ahoj Katka…
    Smrť dieťaťa som vo sne ešte nemala, no príde mi to, že niečo z teba odumrie a bude nahradené niečim iným, čo ťa vôbec nebude naplňovať, tešiť a bude ťa to trápiť.
    2 je symbolom duality,dobra a zla, muž a žena ,vzťahy a možno práve tohoto sa to týka, že sa niečo udeje v tvojom vzťahu s manželom, alebo teba a niekoho iného, no už to nebude tak ako to bolo predtým. Dieťa je tvoja citová časť a tá zomrela. to, čo ju nahradilo, už nebolo ono…verím, že časom ti to dá súvis, lebo len ty vieš, čo sa deje v tvojom vnútre a živote. 😉

    Podľa Meda…
    smrt dítěte: pokud snící již přímo ve snu nepochopí smysl a souvislosti (karma*26) s vyústěním všech pocitů v soucit a odpuštění, pak je to velice negativní symbol a tragický pád z citové roviny zpět na pudovou, tato negativita může snícího ovlivnit závažnou krizí i na několik měsíců

    Nech už sa udeje čokoľvek, buď sama sebou, vo svojom strede, kde vnmame lásku z duše priamo od Boha. Katka Boh nech ti žehná a dáva ti silu ísť správnou cestou srdca.

    Páči sa mi

  9. Dobrý deň,
    chcela by som sa opýtať, či niečo znamená, keď sa mi snívajú erotické sny s najlepším kamarátom môjho priateľa? V skutočnosti ma vôbec nepriťahuje a dokonca ho ani často nevídam, stretávame sa v priemere asi raz za mesiac a vždy je pritom aj môj priateľ. Pravdou je, že je vtipný a je gentleman a jeho spoločnosť je mi príjemná. Tieto intímne sny mávam pomerne dosť často, sníva sa mi s ním už asi tretí mesiac, nie pravidelne, ale cca 2x do týždňa. Niekedy sa zdesím po prebudení, či to nie je pravda, dokonca sa ho aj bojím stretnúť sama, lebo neviem ako na neho zareagujem. S priateľom som šťastná a vysmiata ako lečo, po pravde, nič mi pri ňom nechýba, dokonca si plánujeme založiť časom aj rodinu a tieto sny ma privádzajú do hrozných rozpakov. Majú tieto sny nejaký význam a má zmysel sa nimi zaoberať?
    Ďakujem.

    Páči sa mi

    1. Dobrý deň,

      podľa mňa to NIE JE prejavenie skrytej túžby. Vaše podvedomie vám chce umožniť pochopiť podstatu protikladov a používa na to takéto pudové obrazy. Môžete byť pokojná. Taktiež ak budete chcieť môžete si prečítať o archetype Anima-Animus , ktorý zostavil Jaromír. Je to tam obšírne popísané a nie som schopný vám to vysvetliť pár vetami.

      Páči sa mi

      1. Sny nám ukazujú naše túžby postoje, teraz mi známa písala že už prestáva mávať známeho vo sne a keď ho tam má, tak iba okolo neho prejde, alebo si ho nevšíma. Teda podvedomie jej ukazuje ako postupne spracováva myslenie na neho, odpútava sa a už nie je objektom túžby a postupne ho uvoľňuje zo svojej mysle.

        Páči sa mi

  10. Zita..tvoje podvedomie ti ho dáva do snov ako skrytú túžbu. Určite si na niečo pri jeho rozhovre reagovala, čo ti milo lichotilo. Ešte, keď som chodila na strednú mala som frajera. Raz sa tak rozprávali kamoškiným mužom o sexe . Keď som stretla toho kamoša, tak mi vravel ,ako sa mu po tom rozhovore s mojim frajerom o mne snívalo, že sme si to užívali. Od toho času sa mi začalo o ňom snívať ako po ňom túžim a mávala som ho dosť často vo snoch, vždy ako som ho mala s kamoškou stretnúť. Už mi to bolo trápne voči nej, ale nepomohla som si. Sny časom ustúpili. A presne toto sa mi zopakovalo s iným chlapcom a v snoch sa len odrážala moja túžba po ňom a keď už túžba vyprchala, tak mi podvedomie ukazovalo snami, že už nemám o neho záujem.

    Takže v tvojom prípade mi to príde tak isto. 😉

    Páči sa mi

  11. Dobre rano,chcela by sa opytat:mamke sa sniva,so zosnulou dcerou-mojou mrtvou sestrou a k tomu sa drzi nejakeho krika a taha ju to do vody-cistej.Nevieme,co to znamena.Dakujem

    Páči sa mi

    1. Príde mi to , že tvoja sestra mamku navádza, aby mamka očistila svoje emócie, odpútala sa od toho, zmyla zo seba všetko, čo ju ťaží a tým, že sa mamka bráni, nevie to zo seba pustiť von. Mŕtvy nám chodia naznačiť do snov, pomôcť nám, poukázať na niečo.

      Páči sa mi

  12. Dobry vecer,neviem si vysvetlit sen:predoslu noc sa mi snivalo,ze sa nachadzam v nejakej vojne a zrazu sa pri mne objavil muz,chranil ma,pomahal mi,bol mi blizkym priatelom,bo aj nieco viac……zobudilasom sa az na to,ked sa mi zrazu stratil a nemohla jo najst…..cely den rozmyslam nad tym,co mi ten sen chcel naznacit….

    Páči sa mi

    1. Andrejka…v tej vojne si bola len pozorovateľ, alebo si tiež bojovala? Je to o tvojom vnútre, ktoré sa proti niečomu zdráha, používa svoje zbrane, aby sa chránilo proti vonkajšiemu zásahu. Porozmýšľaj, čo to asi môže byť, čo nemôžeš prijať a snažíš sa zasahovať proti tomu a tvoja mužská časť v tebe ti robí ochranu, teda vôľou a rozumom sa proti tomu staviaš?

      Páči sa mi

      1. Nebojovala som,no zaroven si nemyslim,zeby som bola pozorovatelom.Jednoducho som sa tam zrazu nasla a bolo.Utociskom nam bol nejaky dom.Ten muz mi bol nejaky znamy,no neviem kam ho mam zaradit

        Páči sa mi

  13. Ľudia v našich snoch sú buď tými, s ktorými niečo prežijeme, idú s nami v živote , alebo našimi personifikáciami, alebo ak ich je viac sú našimi myšlienkami.

    Uvidíš časom,či nastane nejaká situácia, kedy budeš mať pocit, že sa tvoje vnútro búri proti niečomu a ty budeš mať potrebu vedome zasahovať.

    Páči sa mi

  14. dobrý deň, dnes som mala sen o zuboch. ale nie o mojich, ale synových. boli to všetko stoličky, vypadávali rad za radom, jednu z nich som videla, bola bez kazu. len na boku zuba bola taká modrá šmuha akoby od drhnutia. nebola tam krv.lekár tvrdil, že som to prehnala s bielením. nechápem to, ja zuby nebielim, ani sebe ani deťom. syn mal v januári 2 roky a o týždeň ho čaká operácia nosných mandlí. a keďže sa hovorí ,že to znamená smrť, tak ma to desí. takýto podobný sen som mala asi pred troma mesiacmi, to zasa vypadali zuby mne , rad za radom do ruky, bola tam aj krv, a boli to predné zuby. bol to strašne živý sen až nepríjemný. nikto z blízkych nezomrel, aspom o tom neviem. nikdy som nebola poverčivá, ale po smrti mojej mami mávam sny, ktoré sa plnia. myslíte, že sa mám o syna obávať? ďakujem za skorú odpoveď.

    Páči sa mi

    1. Majka zuby so smrťou nesúvisia, to sú len tie babské povery, ale sú spojené s určitými nepríjemnosťami a sú sexuálnym symbolom, teda týkajú sa týchto vzťahov. Ak tam tečia aj krv, bude to spojené s vlastným egom, ktoré sa uvoľnuje. Modrá farba je o pravde a poznaní a bielenie je o očisťovaní niečoho. Možno v snahe očistiť a osvetliť určité veci sa dostaneš do nepríjemností a budeš to riešiť.

      Páči sa mi

      1. ďakujem , normálne som sa upokojila. už som sa bála, že bude niečo s malým. ja sa tak bojím tej synovej operácie, bude to pod narkozou, že už som myslela že sa niečo stane. a asi aj viem akú vec sa budem snažiť osvetliť, týka sa to syna , tak to teraz dáva zmysel 🙂 si ma upokojila, veľmi pekne ti ďakujem,

        Páči sa mi

      2. Som rada Majka, zákrok možno vyzerá desivo, ale keď si spomeniem ako mňa v 6 rokoch držal chlap na kresle a nasilu mi otvárali ústa a trhali mandle bol to des.
        Malinký to zvládne a straší tak isto. 😀

        Pekný dník Majka.

        Páči sa mi

      3. ja sa skôr bojím tej narkozy, neviem ani sama prečo, starší syn bol tiež operovaný ako 2,5 ročný a v pohode. len tie sny ma trošku doplietli 😀 tak dúfam že to bude v poriadku. joooj si viem predstaviť ako to muselo bolieť a ten stres. počula som že deti si toto veľmi pamätajú. bez narkozy by som mu to asi nedala robiť. jaj, ešte raz veľká vďaka, všetko dobré a pekný dník aj tebe :-)))

        Páči sa mi

      4. Určite to bude len taká slabá, aby mu nezaťažila telíčko. Nech to hlavne prespí. 😉 V mojom veku som tam bola sama, všetko mi zobrala aj bábiku, nič tam nemohlo, byť ani matka, bolo to dosť dresné, ale samotný zákrok nebolel, lebo som mala omrtvené hrdlo, ne ten strach čo mi budú robiť bol veľký.

        Majka sny len upozorňujú na obdobia, ktoré prídu. Aj keď vyzerajú desivo, vôbec tak byť nemusí.

        Maj sa.

        Páči sa mi

Pridaj komentár