Dieťa vo sne sa mení

u

growth-of-the-male-since-baby-to-adult_11373964Z piatka na sobotu som mala neobvyklý sen. Dej sa odohrával v rodičovskom dome a ja som mala varovať susede 2 malých chlapcov. Jedného som si vzala do rúk, lebo ešte nechodil a bol v otepľovačkách a druhý bol taký malý špuntík. Už som bola u rodičov a zrazu ten malinký, čo nechodil sa zobudil a zišiel po schodoch dolu , mal už 4-5 rokov a že by si dal jogurtík s nugetovou pomazánkou. Povedala som mu, že nugetu doma nemáme, len jogurtíky, tak mu môžem dať to, ale deti začali nejako vymýšľať. V ďalšom úseku sme išli už po ceste smerom do obchodu…deti boli v puberte, sedeli v aute a šoférovali a jeden z nich naschvál autom narazil chodcovi do nohy. Okríkla som ich , aby ihneď vystúpili z toho auta, bolo to také väčšie auto na autobatériu.  Potom som ich čakala pred obchodom, mali tam odstavenú káričku a v nej  noviny a podaný tiketový lístok. Vyšli z obchodu a boli z nich už starci, jeden mal v ruke becherovku a druhý tiež niečo…zhrozila som sa a povedala, že ich idem vrátiť mame, že také deti varovať nebudem, lebo sú nezvládnuteľné.

Cestou naspäť domov sa deti znova dostávali do svojej podoby…na našej ulici  som zbadala jedného z nich, bol povyzliekaný, mal len nejaké tričko a nemal 1 topánku, len roztrhanú ponožku, z ktorej vykúkali všetky prsty a stál na snehu. Vynadala som mu, nech rýchlo uteká domov a v tom hneve, čo to sú za deti som sa zobudila. Čiže čím ďalej som bola od domova deti starli a ako sme sa navracali naspäť domov znova sa približovali k svojmu pôvodnému veku.

Ach jáj…obdobie ukazuje na zimu a deti boli nezvládnuteľné v každom veku…premena dieťaťa na muža či ženu ukazuje na duchovné zrenie, no v tomto prípade sa mi to ukazuje ako nezrelosť…večné dieťa v každom veku, tak som zvedavá, čo budem riešiť. 😀

17 myšlienok na “Dieťa vo sne sa mení

  1. Mám plno snov ale väčsinou sa mi vo sne sníva že pred niečim utekám a chcem niečo objaviť alebo zachrániť. Napríklad raz sa mi snivalo ako ma naháňali dvaja chlapi a ja som utekala do nejakej budovi bežala som na najvyšie poschodie keď som si už myslela že sú preč zrazu akobi spoza steny vyšiel neaky chlap a začal ma škriť ja sa bránila a bežala som na strechu a objavil sa pri mne nejaký chalan a povedal že všetko bude zas dobré a bežali sme ďalej v tom na nás namieril chlap zbraňol ocitli sme sa v neakej izbe a akýsi chlapi priniesli neakú osobu. Ten muž z pištoľou naňho namieril a stačil pušť ja som vyskočila a nechala si tu guľku streliť do seba. Chalan ktorý mi povedal že všetko bude dobre skríkol: Nieeee! A ja som spadla na zem a videla jeho pri mne ako ma drži a keď som sa obzrela videla som plno daľšich osôb a naraz tma. Zobudila som sa a cítila som akobi ma ten chalan stále držal a cítila som bolesť na srdci. Také podobné sny sa mi snívaju stále ale newjem si ich vysvetliť. A nie filmy kde sa strieľa a tak som nevidela už dlho. A ani horori som dlho nepozerala. Newiem asik to je tým že sa stále newjem spamätať už veľmi dlhu dobu z minulajšieho vzťahu. Nwm.

    Páči sa mi

  2. Utekanie vo sne nie je správne…sú to veci, pred ktorými utekáš v bežnom svete, lenže nič neukriješ, všetko ťa dobehne…myslíš si, že ak sa ukryješ..vedome niečo schováš v sebe a nebudeš na to myslieť, že sa toho zbavíš, ale na nižšej úrovni ťa to dusí, a bráni o tom vravieť. Utekáš na strechu..ukrývaš svoje city a rozumové prejavy, ten muž s kým utekáš len niekoho personifikuje, alebo je len niekým, kto to s tebou prežíva…..neviem koho ti pripomínal, či čo si z neho vnímala, ale zrejme niekoho blízkeho, na kom ti záleží, lebo si si nechala streliť do seba, aby si ho ochránila..tu podvedomie ukazuje na tvoje zranené citové a pudové personifikácie z nejakého vzťahu..zrejme si zažila nejaké sklamanie a utekáš pred tým mužom a tú bolesť, čo si cítila bola bolesť duše, lebo si bola hlboko ranená…ľudia okolo teba sú len tvoje myšlienky, ktoré ťa obklopujú. Každý symbol vo sne je inak vysvetlený..podvedomie má inú symboliku a len si z nášho sveta berie vhodné symbole..napr., nemocnica je o duševnom liečení..smrť je len symbolom niečoho, čo má v nás zomrieť, lebo nám to škodí..atď.

    Páči sa mi

  3. Dobrý deň, po dhšom čase Vás chcem znova poprosiť o výklad sna. Snívalo sa mi,že som asi 3x navstívila svoju doktorku z detsvta aj s bratom. Vypísali sme najakú novú kartu a ona nás vyšetrila. Pri poslednom vyšetrení sa brat ponáhľal tak musel odísť skôr. Ja som tam zostala, sestrička mi mala zobrať krv, len sa jej veľmi triasli ruky, tak to nezvládla. Zrazu sme sa zobrali, že sa ideme kúpať ja, sestrička a doktorka. Ked sme uz sedeli v aute, na ceste sme stretli pána v traktóre (ja som ho vnímala z časti aj ako môjho brata). Prišli sme k vode. Kráčali sme kamienkovým potôčikom až k vodopádu. Odtiaľ voda stekala a my sme po nej kráčali. Prišli sme až pod ten vodopád, boli tam ľudia, ktorí sa kúpali. Ja som plavky nemala, tak som tam postávala. Tak ako som tam stálá, stál tam jeden pán, špinavý, opitý. Upozornila som ho na to, nech sa na mňa toľko netlačí. Lebo, kde som sa presunula ja, hned prišiel aj on. Bol agresívnejší a nedal si to vysvetliť a tak sa ma snažil namočiť do vody. Stále ma obťažoval, hádzal po mne kamene, už som to nevydržala a chcela zavolať policajtov. Ďakujem za výklad. 🙂

    Páči sa mi

    1. Tvoj sen ti ukazuje, že máš v sebe poliečiť niečo, čo si mala v sebe ešte z minulosti, či z detstva a ostalo to potlačené..nejaká závislosť a duševne na teba vplývala zle….sestrička ti chce vziať krv(ak krv odteká, ego sa uvoľnuje, čo je dobré) len nezvláda to,zrejme sa v sebe na citovej úrovni brániš niečomu…cesta lekárky , sestričky a teba na kúpalisko, je snaha k očistiť niečo, nejakú situáciu, ale ty zase nie si pripravený…nemáš plavky, zase sa brániš…ak by si chcela ideš do vody aj v spodnom prádle, či oblečená…bezdomovec ukazuje na nejaká závislosť z minulosti..kamene sú symbolom karmy, takže je to niečo, čo si riešila aj v inom živote, alebo nevieš prijať niečo… závislosť a voláš policajtov…teda trápi ťa svedomie. Zrejme ty vieš o čo sa jedná..

      lekár…duševné liečenie..cesta autom nasmerovanie..voda očista emócii..bezdobovec závislosť

      Páči sa mi

  4. Dobrý deň.
    Velmi by som vás chcela poprosiť o pomoc.
    Stále sa mi sníva o autobusoch. Asi pred štyrmi rokmi to boli neustále sny o autobusoch a autobusových zastávkach. Vždy to bolo že buď autobus neprišiel, alebo som ho jednoducho nestihla, videla som ako odchádza a ušiel mi rovno pred nosom, alebo som bežala za ním, no on mi aj tak ušiel. V tom čase sme sa presťahovali a neskôr,pred dvomi rokmi som začala chodiť aj na strednú a tým sa to trošku ustálilo. Nastala odmlka a dnes som mala po dlhšom čase opať taký sen.
    Ide o to, že sa všetko odohrávalo pri autobusových zastávkach. Bola som na námestí kde je velká autobusová zastávka (počas šk. roku som tam takmer každý deň) a bolo tam nejaké predstavenie, vela ludí. Viem že som sa bavila s nejakým starostom. Potom som čakala na zastávke s kamoškami. Jednej tam doniesol nejaký pán darček. A potom mi volala mama že kde som tolko. Pozrela som na hodinky a bolo asi 22.45. Vtedy som si uvedomila že je tma. Mama mi vynadala že čo si to dovolujem byť tak neskoro ešte preč. Autobus ale nešiel, teda som ho nevidela. A vtedy som si uvedomila, že som si ho zle pozrela, lebo ten autobus v nedelu nechodí a bola nedele.
    Potom som sa ocitla pri paneláku, (kde som kedysi bývala). Bola som v ňom, neviem prečo. Keď som vyšla von videla som sanitku a moja mama bola sestrička a na zemi na nosidlách ležala nejaká babka v čiernom, bolo jej zle, asi odpadla. Prešla som len okolo a takmer som tej babke stupila na hlavu. Pri tom paneláku bola ďalšia zastávka (v skutočnosti tam nie je). Odtial mi mal isť bus. Išla som niekam preč, nevedela som odkial mi má isť autobus domov. Zrazu som ho zbadala ako ide z tej zastávky pri tom paneláku. Rozbehla som sa, ale on len prefrčal okolo, ani nezastavil, dokonca aj zrýchlil. Nemohla som nájsť kamošku, s ktorou som tam bola predtým. Bežala som preč. Tam som uvidela naše auto. Bol v ňom otec. Nastúpila som a videla že má obviazanú ruku, na hlave má obväz a na iných častiach tela bol obviazaný. Vzadu sedel brat. Pýtala som sa tatu, čo sa mu stalo. Nie som si istá či odpovedal, každopádne odpoveď si nepamatám.
    Mohol by tento sen mať súvis nejako s tým, že sa mi teraz črtá nový vzťah a mám obavy z reakcie rodičov, najmä mamy?
    Bola by som vám naozaj velmi velmi moc vďačná za odpoveď. 🙂

    Páči sa mi

    1. Dobrý deň Ester…uvedomili ste si pri tých snoch aj nejakú spojitosť, ktorá sa opakovala..teda sen, že ste nestihli autobus a situácia, ktorá nepostupovala tak, ako ste chceli, lebo ste nebola pripravená?

      Zástavka je akýmsi medzníkom v našom živote a autobus je pre vás smer…tým, že nejazdíte ešte svojim autom, tak preto autobus, že sa veziete v slede nejakých udalostí..nie ste sama aktérom, že by ste ho riadili.
      Panelák..miesto, kde ste bývali ukazuje na minulosť a niečo, čo by malo byť poliečené, lebo vo vás zomiera(stará babka), ale zrejme ignorujete myšlienky, ktoré prichádzaú(skoro ste stúpli babke na hlavu)

      Takže zástavka je nejaká etapa v živote, ktorá má začať, ale sama ste nepripravená zbrklá, preto nestíhate vždy s nejakého dôvodu autobus. Zástavka sa presunula k paneláku…teda ide o inú etapu vášho života, nie bežné veci, ale zase ste nepripravená, nedôsledná..nemôžete nájsť kamošku…strácaťe citovú orientáciu v sebe…máte pocit chaosu..utekáte preč.
      Matka vo sne je vaša výchovná časť, ktorá vás vedie k väčšej zodpovednosti a kontroly seba samej…

      Utekáte a vidíte v aute otca, ktorý je zranený, obviazaný…zrejme je ranené vaše vnútro, ktoré predstavuje vašu časť a otec je len presonifikáciu vlastností, v ktorých ste ako on…povaha, črty, prejav…všetky zranenia a liečenia sa týkajú duševnej časti.

      Možno to, čo sa ti črtá ako nové, nebude to pravé pre teba, lebo z nejakého dôvodu nie si pripravená, ale ak by si mala byť upozornená podvedomím, prídu aj iné sny.

      Páči sa mi

  5. Dobrý deň,
    znova Vás chcem poprosiť o výklad sna.
    Snívalo sa mi, že sme s priateľom išli pozrieť do väčšieho bytu na 3 poschodí, vyzeralo to ako by sme išli do bytu jeho rodičov. Ked sme tam prišli, sedel tam starší manželský pár (babka a dedko), priateľ bol z toho dosť vytočený. Ako keby sa s nimi hádal, že kto je tu pánom bytu. Niečo ho nazlostilo, až vyskočil z okna. Babka sa zrazu zmenila na anjela a skočila za ním, aby ho zachránila.

    Priateľovi sa zase snívalo, že bol v koncentračnom tábore a to čo tam v minulosti ľudia zažívali, mal pocit, že je tam a všetko prežíva.

    Ďakujem za výklad 🙂

    Páči sa mi

    1. K tomu priateľovi…je ťažké vykladať iným, lebo sny sú občas zmesou aj toho čo prežívame bežne, aké symbole vidíme..takže ak nepozeral nejaký dokument o vojne akrutosti, tak sen mohol byť astrálnou cestou do minulosti, kde videl to utrpenie. Sen ho vedie k istej vnútornej disciplíne uvedomeniu si hodnôt života, čím žije zrejme sa má nad niečim pozastaviť. Myslím, že naše podvedomie nám nepredkladá symbole len tak.

      Ten sen s bytom…byt je tvoje vnútro..zrejme si objavila nové miesto vo svojej mysli, ktoré nepoužívaš bežne a nie je celkom prázdne…symbol dedka a babky sú symbolom tvojej vnútornej múdrosti a poznania, ktoré nesieš v sebe. To ako priateľ reagoval zrejme ti vykresluje tvoju predstavu o ňom, ako ho vnímaš a skok z okna je skokom do inej reality, roviny, ktorú on nezvláda….babka-anjel.. teda nejaká časť teba sa ho pokúša zachraňovať.

      Páči sa mi

      1. Takže si ho ja môžem vykresľovať v istých situáciach ako “nerváka”, ktorý to občas nezvláda, no skutočne to takto nie je? …lebo inak tomu nerozumiem 😦 . Možno nastane nejaká situácia, v ktorej sa mi to ozrejmí.
        Ďakujem. Mala som ešte ďalší sen, len ten si nepamätám, nestihla som si ho poznačiť.

        Páči sa mi

  6. Dobry vecer.Mala som sen o krasnej luke na kraji lesa,kde som bola s dvoma detmi:)pri malej chalupke.Ked som zbadala utekat dva velke medvede,jeden biely a druhy hnedy..videla som uplny spomaleny detail jeho srsti,ako sa vlnila ked utekali k nam.S detmi sme vbehli do chalupy,este cez okna sme im sunku hadzali a schovala som ich pod postel.Ja som si stihla obut 7 ponoziek podkoleniek(neviem odkial som ich mala)aby ma nedoskriabali a lahla som si pred deti,aby som ich ochranila.Medved sa dostal do chalupy a driapal ma po nohach..zobudili ma,ze placem.A este jeden taky,co mi utkvel..sedela som na brehu rieky na kameni,po vedla bol rybar co chytal ryby..zrazu sa pri mne objavila velka ryba,vynorila sa na mna a ovracala ma:((.Ak by ste si nasli cas na moje sny,rada by som vedela co asi mohli znamenat.aj ked sa snivali uz davno.v poslednej dobe si sny vobec nepamatam,viem ze som niekde bola a ze som nieco prezivala,ale nepamatam si nic.Dakujem za Vas cas..S pozdravom Marina

    Páči sa mi

  7. Ninka…vykladať sny z minulosti už význam nemá, lebo ty sama už nevieš, aké obdobie si mala a k čomu ťa sny viedli. Zväčša je to o našom preživaní a v akej rovine sa nachádzame, čo v sebe riešime.

    Sen z medveďmi ukazuje, ako na teba silno vplývali pudy, útočili na teba(medvedia sila) a ty sama si si bola toho vedomá a dokázala si ju zvládať, lebo tvoja sexualita bola zosílená, čo naznačuje, že si vnímala aj medvediu strsť. Niekedy sex. energia náš prevyšuje a naše myšlienky sú silno v prevahe nad nami. Ponožky, nohy ,posteľ sú tiež sex. symbole a ty ochraňuješ deti…teda svoju citovú časť, ktorá je sex. ohrozovaná.
    Pri medveďoch sa ukazuje už rozpor…biely ťa vedie k poznaniu a múdrosti…spojeniu zo sebou…sama spoznávaš, čo je dobré a čo zlé a hnedý k uspokojeniu ega..seba samej, naplneniu túžby. Číslo 7 je duchovné číslo…spájané aj v kresťanstve so silou…v tarote karta uvedomenia, ktorá ťa vedie vpred k tvojej duchovnej stránke a k pochopeniu.

    Mne keď sa sníval sen, ako v potoku plávalo plno rýb, tak som sa dozvedela, že som tehotná. 😀
    Ryba predstavuje duchovnú náplň mysle, to,. čím sa zaplňujeme, čo do seba vstrebávame a čím žijeme…zvracanie je nechopnosť prijať nejaký názor, tvrdenie následkom rýchleho sebazdokonalovania a ty sama si nebola ešte na nejaké veci pripravená ich prijať. Ak by vo sne ryba k tebe prihovárala, alebo ty by si vnímala čo ti checpovedať…bolo by to o nejakom duchovnom zdelení, če symbolike duchovného zrenia…ak zvracala vodu..ide o vystup na duchovnú rovinu, no ty sama si neasimilovala symbole z citovej roviny,…ak zvracala jedlo…tak z pudovej roviny.

    Páči sa mi

  8. Dobrý večer, chcem poprosiť o výklad sna. Ja, priateľ, brat a moja mama sme boli na sv. omši. Nebolo to v kostole, ale na amfiteátri, sedeli sme úplne hore, na najvyšších miestach. Najprv sedel kňaz pri nás, potom zišiel k Bohostánku, ja som tam potom prišla tiež, s niečím som mu pomáhala. Vrátila som sa späť k ostatným, bola už tam. Amfiteáter sa nachádzal pod lesom. Z lesa viedla lesna cesta pod amfiteáter. Líšky tadiaľ mali cestu, ale kvoli amfiteátru ňou už nemohli prechádzať. Ako sme tak sedeli zbadala som od lesa prichádzať 3 líšky, kričali sme, robili hluk, aby sme ich vyplašili, no nebáli sa nás. Chvíľu sme ich sledovali a potom odišli. Prišli sme na to, že nesvietia posledné svetlá na amfiteátri. Priateľ ich šiel opravovať (podľa rady kamaráta), v domnení, že to možno pomôže a líšky už neprídu tak blízko. Tak ako zahľadene som pozerala do lesa na líšky, zrazu som ich videla u nás doma na chodbe. Tá lesna cesta zrazu viedla k nám domov po schodisku až na chodbu. V tom som si predstavila situáciu, keby som ich stretla večer sama na našej chodbe, že by som sa riadne naľakala. Keď som sa z amfiteátra zahľadela na našu chodbu v dome videla som už len ich drevené sochy.
    Ďakujem krásne za výklad.

    Páči sa mi

  9. Sen sa odohráva na citovej roviune..kňaz ti pomáha očistiť myseľ od nepotrebných obsahov a vedie k morálnému životu…lenže ukazujú sa pudy..les a útočiace líšky, ktoré ukazujú na sex. závislosti..ty sama si si ich vedomá…tma predstavuje nízke energie, kedy im môžeš podľahnúť, ale svetlo predstavuje vyššie vibrácie, citovú a duchovnú rovinu, kde líšky nemajú šancu. Cesta ich vedie k tebe domov..vnímaš, že sa obajvujú už častejšie…neutočia len z vonka, ale aj v tebe…neviem či si dostala sex. nábrh od niekoho a on sám v tebe zanechal zmätok a preto sa ozýva sex. závislosť a myšlienky s ním súvisiace.

    Drevo je chabý , nestabilný materíál…takže líšky sa môžu ozvať znova. Treba sa vyladiť na vyššiu energiu a uvedomiť si svoje závislosti, ktoré sa ozývajú a nepodliehať im.

    Páči sa mi

Pridaj komentár