O snoch…

Každý člověk neustále prochází cykly bdělosti, spánku a snu. Když mysl odtáhne pozornost od světa a spojí se svými vlastními myšlenkami nebo představami, vzniká sen nebo zasnění. V podstatě se jedná o střední mentální stav, který se nachází mezi nevědomím čisté mysli a bdělostí plného vědomí.To co zažíváme během snu se většinou liší od toho co zažíváme v bdělém stavu, vnímání světa je poněkud přetvářeno, a také kvalita vědomí je nižší.

Sny bývají pro spícího často stejně skutečné jako bdělý stav, ale pouze do té doby než se probudí.

anotace12To, že je ve snovém stavu přítomno ego vysvětluje, proč je v něm přítomna také radost a zármutek. Sen a bdělý stav mají mnoho společného. Především je to svět který netvoříme ani v jednom z těchto stavů, a přesto je v nich od počátku přítomen, a pak je to vědomí, které se přenáší z jednoho stavu do druhého. Činnost vědomí v bdělém stavu má ale jinou kvalitu vědomí než ve stavu snu.

Sen, zasnění a trans jsou tvořeny podvědomou myslí. Během našeho snu se nám zdá naše existence stejně důležitá jako je tomu v bdělém stavu. Teprve po probuzení považujeme sen za imitaci skutečného života. Každá snová zkušenost se odehrává v prostoru a čase stejně tak jako to zažíváme v bdělém stavu, i když pojetí času a prostoru může být rozdílné. Ve snu můžeme být v jednom okamžiku zde, a v zápětí na druhém konci světa.

Snový svět ale není tvořen stejně hodnotnými podmínkami.

V něm mohou být události celého dne stěsnány do několika minut, protože mysl změnila své podmínky a tím i smysl pro čas. Když sníme, tak je snový svět utvářen pouze pro nás, je uzavřen sám v sobě, a ohnisko pozornosti není tak ostré. Ale v bdělém stavu je zažívaný svět společný všem lidem. Také podněty ke kterým dochází ve snu nejsou stejné jako podněty v bdělém stavu. Ve snu jsou zcela autosugestivní, zatímco v bdělém stavu podněty vnikající v jáství předcházejí činnosti světové mysli.

Z knihy Zpisky Paula Bruntona Video azbenyxy

46 myšlienok na “O snoch…

  1. Ahoj chcem poprosit o vyklad jedneho sna. Uz som ti ho pisala,ale neviem ho tu nidke najst,tak pisme znova.
    Mala som sen,ze som bola v nejakej miestnosti,ktora vyzerala ako telocvicna,kde sa nacvicuje
    choreografia a podobne. Stretla som tam muza. V tom sne bol spev a tanec. Pamatam si,ze sme odisli ku mne domov na povalu. Tusim sme hrali nejaku hru a boli tam este nejaki ludia. Ten sen mala aj mierne eroticku tematiku. S tym muzom som sa na chvilu aj pohadala,ale nakoniec sme sa udobrili. Citila som sa stastna,tvorili sme pravdepodobne par. Tvar muza si nepamatam len telo.
    Za vyklad vopred dakujem

    Páči sa mi

    1. Zrejme sa vôbec neuložil,(pozerala som aj spamový kôš) aj mne sa to stalo a musela som písať znova. 😆

      Miestnosť je nejaká časť tvojej mysle

      Tanec nejčastěji vyjadřuje vzájemný partnerský vztah, přičemž hudba symbolizuje citové obsahy psýché, pohyb těl a doteky touhu po smyslnosti a vzájemná souhra partnerů symbolizuje stav jejich soužití

      Hra je zrcadlem duše, zrcadlem, v němž je vysoko hodnocena upřímnost a spontánnost, proto je dobré ctít hru podle pravidel a falešným hrám se vyhýbat…
      hra se změní v sexuální chtění či v samotný sex: jedině srdce naplněné soucitem s lidmi v zajetí pudového prožívání dokáže ovládnout chtění, jinak je to jeden z mnoha nepodařených pokusů vybřednout z pudového prožívání

      Půda, podkroví domu, horní poschodí: rozum, vědomá mysl …ľudia v miestnosti sú tvoje myšlienky
      Hádka přímo prožívat: snící se za každou cenu snaží prosadit své představy a názory bez ohledu na mínění druhých; aktivní účast na hádkách doplněná násilím je důsledkem silného egoismu snícího

      Tvoj sen sa týka nejakého partnerkého vyťahu, kde ide o prepojenie citov, odohráva sa to na vedomej úrovni, takže si uvedomuješ svoj postoj, správanie
      Muž predstavoval niekoho tebe blízkeho.

      Páči sa mi

  2. Ahoj chcem poprosit o vylozenie mojho sna.
    Snivalo sa mi,ze som sa ocitla na zvlastnom mieste. Stala som v oaze alebo v nejakom jazierku spolu so slonicou, ktora bola vyzdobena pravdepodobne perlami alebo nejakym ozdobnym povrazom. Pri tej slonici stali dvaja ludia-muz a zena, pravepodobne nejaky par z televiznej obrazovky.K tomu som pocula operny spev. V okoli bol piesok, ale aj zelen a spominana voda alebo oaza.

    Mozes mi pomoct vysvetlit co to moze znamenat?

    Dakujem 🙂

    Páči sa mi

  3. Poušť symbolizuje pudový život orientovaný do světa, život plný hmotných tužeb a nesplnitelných přání, bolest a strach, ohrožení a nejisté poměry, proto je poušť vítaným prostředím pudových personifikací
    Voda sú prejavené city, jej veľkosť svedčí o ich obsahu.
    Slonica znázorňuje vnitřní pudovou sílu spoutanou vědomou silou. Tým, že bola vyzdobená mi to príde ako oslava toho, že si svoju pudová časť uvedomuješ. Ozdobené slony sa používajú ako súčasť osláv a rituálov. Žena a muž spolu sú sybmolom zjednoteniaenergii

    Páči sa mi

  4. Ahoj, chcela by som sa spýtať co znamenal môj sen. Snívalo sa mi že som asi tehotná a že si musím ísť kúpiť tehotenský test a následne nato som sa vo sne stretla s človekom (po ktorom túžim v normálnom živote), stretli sme sa v garáži nákupného centra, on prišiel k môjmu autu ja som si vyzliekla bundu a sal, dávala do kufra a on mi povedal že som dneška veľmi pekná a ja som mu poďakovala, usmievala som sa na neho a prezeral si ho zhora nadol a cítila som ten zaľúbený pocit.
    Ďakujem

    Páči sa mi

  5. Podľa mňa ti sen naznačuje , že sa niečo v tebe zrodilo a ty si to chceš ešte overiť, či je to skutočne pravda. Ten dotyčný, čo sa ti páči ti nejakým spôsobom zasiahne do života, odhalíš pred ním niečo zo seba(dala si si dole bundu a šál…oblečenie je osobnosť, do ktorej sa ukrývame, čím menej oblečenia máme, tým menej sa na niekoho hráme a sme sami sebou. ) a tým ho zaujmeš. Ak je na ceste nový vzťah, želám veľa lásky. 😉

    Páči sa mi

  6. Ahoj, chcem poprosit o vyklad mojho sna.
    Zacal sa tym,ze sme boli v kine. Potom si cast nepamatam a pokracovalo to tym,ze som isla na vylet. Bola som tam este s jedou zenou v strednych rokoch,ktoru nepoznam.Bola nieco ako moja sprievodkyna. Prisli sme na prve miesto, ktore si tiez moc nepamatam a potom sme nasadli do autobusu. Sledovala som cestu z okna a videla som vela zelenych stromov a luk. Potom sme sa dostali na luku alebo pole, ktora bola zltej farby,miestami zelena. Z tohto miesta sme sa velmi tesili a od radosti sme sa o tej luke valali po zemi.Povedala,ze toto miesto je vzacne. Potom mi ta zena povedala,ze ma pre mna prekvapenie. Videla som prichadzat po luke zenu so zlatymi vlasmi, oblecenu v bielych dlhych satoch.Ja som stala na tej luke blizko rozkvitnuteho stromceka a ona sa ku mne blizila a ja som mala radost, pretoze som vedela,ze je tym prekvapenim.
    Dalej si nepamatam.

    Mozem mi povedat, co to znamena?

    Dakujem

    Páči sa mi

  7. Lesana mala si krásny sen

    kino predstavovalo miesto v mysli, kde máš svoje spomienky, prežitky, ktoré sú uložené hlboko v tvojom vedomí duše.
    (kino je oknem, kterým se díváme do světa, oknem, kterým později, při zvnitřnění, přicházejí kdysi potlačené obrazy (vytěsněná přání), jichž jsme se v denním vědomí vzdali )

    Sprievodcu snami mám aj ja, nie v každých, len vtedy ako mi je ukazovaná cesta životom, nejakým dopravným prostriedkom . Videla si veľa zelene a prišla si na lúku, kde ti bolo krásne, čo naznačuje že budeš prechádzať citový obdobím naplneným láskou, budeš si to užívať. Možno to bude nejaký duchovný zážitok, ktorý ťa naplní krásnym pocitom a ty stretneš nejakú vzácnu bytosť a tá ti ukáže na nejaký dar, ktorý nesieš v sebe, alebo niečo krásne v tebe pootvorí spájané s tvojou ženskosťou intuíciu. Myslím že ten sen bol astrálny a ty si bola v nejakej krásnej sfére, kde tvoja dušička už bola.
    Dúfam, že sa ti aj také niečo krásne vyplní a budeš potešená . 😉

    Páči sa mi

  8. Ahoj prosim o vylozenie mojho sna.

    Snivalo sa mi, ze som bola v parku na lavicke s kamaratkou. Okolo bolo vela zelene a stromov. Zrazu sa tam ocitli viaceri neznami ludia a aj jeden muz. Sadol si vedla nas a potom povedal moje meno. Ja aj s kamaratkou sme s takmer sucasne opytali, ze odkial vie moje meno. On sa len usmial. Potom sme sedeli na deke na zemi. On bol pri mne chytil ma okolo chrbta a potom ma pobozkal. Nasledne sa na mna kamaratka urazila,ze ten muz sa paci aj jej, nakoniec mi, ale odpustila. Potom som videla velky kosaty strom, na ktorom konare lezala zena, neviem kto to bol. Mala oblecenu suknu a vonku bolo slnecno.
    Po prebudeni som mala velmi dobre pocity.
    Co tento sen, prosim znemena?

    Páči sa mi

  9. Sen je o tvojej túžbe po vzťahu…ľudia naokolo sú tvoje myšlienky a neznámy muž, ktorý ťa oslovil je symbolom muža po ktorom túžiš. Lavička je o milostných vzťahoch a túžbach po nich. V spojitosti s tým stromom a ženou na ňom mi prišlo, že ide o návrat k stvoreniu(strom života) a ten muž môže mať niečo spoločné s tvojou minulosťou, teda môžete si byť duševne blízky.

    Páči sa mi

  10. Zdravim Vas,

    uz dlhsiu dobu som si vsimla, ze v moje sny sa vzdy odohravaju v priestoroch, kde je vela zelene, napriklad miesta ako luky, lesy, pralesy alebo miesta, ktore vyzeraju ako raj, s nadhernymi bujnymi porastmi a potocikmi a vodopadmi.
    Poslednu noc sa mi snival sen taktiez v tomto prostredi a za velkymi listami rastliny alebo stromu som videla mlada tigra, ale len som sa na neho pozrela a odisla.
    Myslite si, ze toto prostredie v mojich snoch ma nejaky vyznam a podvedomie sa mi snazi tym nieco naznacit?

    Za odpoved Vam dakujem

    Páči sa mi

  11. Lesy a džungle sú o tvojej pudovosti, lúky sú o citovom prežívaní a vodopády a rieky o prílive citov, emócií, ktoré k nám pritekajú.
    zver je o našich pudoch, ktoré na nás útočia, podľa ich dravosti a tiger je dravé zviera a mláďa je len vyvýjajúca sa živočíšnosť v tebe. Hory a skaly sú o duchovnom prežívaní nás. Sami sa pohybujeme v 3 rovinách..pudovej, citovej a duchovnej a podľa toho máme aj sny aká rovina nás ovláda.

    Páči sa mi

  12. Ahoj, mam k Tebe prosbu o vylozenie sna.

    V tom sne som bola na mieste, ktore bolo nieco ako chata. Bolo tam viacero ludi, ktory sa velmi dobre zabavali. V tom sne ta chata patrila mne, citila som,ze ja som tam domaca a ani neviem ako sa tam ti ludia ocitli. Videla som ich na ceste, boli obleceny v roznych maskach ako keby bol karneval. Bola dobra zabava. Potom sa moj sen premiestnil niekde inde. Bola som s kamaratkou sa prejst v prirode. Navôkol bolo plno stromov a zelenej travy. V mojej zahrade boli slnecnice. Boli krasne a velke. Vedela som, ze ta kamaratka ma slnecnice rada tak som jej chcela jednu odtrhnut a darovat. Pocas prechadzky sme nasli dalsie slnecnice. Tiez boli krasne, ale jedna bola inej farby ako ostatne. Viac si z tohto sna uz nepamatam.
    Mohla by si mi pomoct s vylozenim?

    Páči sa mi

    1. chata je o tebe a tvojom myslení a ľudia v maskách sú tvoje myšlienky, ktoré sú zastreté, nie sú úprimné je ako faloš, pretvárka a ty sa na tom dobre bavíš….neviem možno si z niekoho vystrelíš, budeš robiť žarty..hrať komédiu, či niečo podobné, alebo budeš toho zúčastnená…

      lúka je tvoj citový život, ktorý je momentálne slnkom zaplavený)slnečnice) cítiš sa krásne a rada daruješ svoju radosť, potešenie teda vnútorné slnko, aby rozohrialo niekoho na srdci.

      Páči sa mi

  13. Dobry den,

    tuto noc sa mi snival zvlastny sen. Zomrel mi kamarat, najprv sme za nim vsetci smutili, videl som hrob, na ktory sme mu davali kvety a vzapati ozil a bol zdravy a my sme mali z toho velku radost a este sme si ho dotahovali,ze si z nas robil len srandu.
    Vedeli by ste mi povedat, co to znamena?

    Dakujem

    Páči sa mi

    1. myslím, že nejaká vlastnosť, ktorú má tvoj kamoš bude na chvíľu omŕtvená v tebe a potom znova ožije. Ľudia sú našimi personifikáciami a tým čo on vystihuje teba, nejakú vlastnosť vlastne dočasne len zomrela, utíchla v tebe ale znova sa prebudí v tebe.

      Páči sa mi

  14. Dobrý deň , poprosím o výklad snu. Dnes som stretla náhodou známu na ulici(stretávame sa veľmi malo) a bola som prvý človek ktorého v to ráno stretla a povedala mi svoj sen, snívalo sa jej, že som spáchala samovraždu a že bola šťastná keď sa prebudila, že to bol iba sen. Videla som že má zimomriavky keď mi to hovorila. Ďakujem

    Páči sa mi

    1. Ty si bola v jej sne len jej personifikáciou, to čo má aj ona, niečo tebe podobné..vlastnosť ..ona sa snaží násilne v sebe zabiť. Neboj sa, sny nie sú také ako vyzerajú..teda pokiaľ nejde o predzvesť, ale to by si ty vedela, lebo by si riešila v sebe niečo psychické.

      Páči sa mi

  15. Ahoj, obraciam sa na Teba s prosbou o vylozenie sna.
    Plavala som v mori spolu s dalsimi dvoma ludmi, vyzeralo to,ze sa s nimi poznam. Sen zacinal najprv velmi prijemne, ako keby sme boli niekde na dovolenke. Potom sme sa ocitli v mori a bol tam zralok. Dlhsiu dobu sme s nim bojovali. Nevidela som ziadnu krv ani nic podobne. Nakoniec sme z toho vzisli takmer bez skrabanca.
    Noc pred tym sa mi snivalo o hadoch. Videla som chvosty dvoch alebo troch hadoch schovanych za kreslom alebo gaucom.

    Mohla by si mi pomoct tento sen vylozit?

    Páči sa mi

    1. Už predošlí sen ťa upozorňoval na intrigy, hnev, či zlosť..teda vyvrcholenie energie v tebe,ktorá ti vystúpi vďaka niekomu, na koho nebudeš dobre reagovať, alebo na nejakú situáciu.

      More sú emócie…ak je pokojné sú aj oni, ľudia pri tebe sú tvoje myšlienky..zmýšlanie o niečom, niekom…. ale útok žraloka je útok niekoho, kto ťa začal niečim vytáčať …útočil na teba svojim správaním…ty si sa snažila ubrániť, aby si nebola viac ranená a nedotkol sa tak tvojho EGA(ak krvácame..uvoľnuje sa ego)..možno sa sen už aj vyplnil…teda oba. 😀

      Presne podobný sen som mala ..plavila som sa na loďke a niekto kričal, nech sa neprevrátim, že tam sú žraloky a aby mi neublížili…no loď sa prevrátila , ale ja som stihla nastúpiť a aj žralok útočil…za 3 dni sa sen vyplnil hádkou..teda útokom niekoho na mňa a vtedy som si spomenula na sen. 😀

      Páči sa mi

  16. Este raz prosim o vyklad sna. Neviem,kde sa tu ulozil.
    Bol to zvlastny sen,striedali sa v nom prijemne a menej prijemne pocity.
    Snivalo sa mi,ze sa blizil cas Vianoc,vsetci sme sa nan tesili. Vsade bola pohoda a pokoj.
    Boli sme u nas doma, ale potom som zistila,ze tam je duch panej, ktora nosila biele saty. Este si pamatam ako som davala dole biele zalizie na okne.

    Tuto noc sa mi zas snivalo o jednom cloveku, ktoreho poznam. Bol na mna neskutocne mily,prijemny a pozorny,ale mal neobvykle velke brucho, ktore v skutocnosti take nema.

    Za vylozenie sna vopred dakujem 🙂

    Páči sa mi

  17. Tento koment sa ti neuložil nikde..na minulý som ti odpovedala…

    Duchovia vo sne sa ukazujú zväčša ,ak máme astrálny sen, teda cestujeme v čase..možno prišla na niečo upozorniť čo sa udeje v období Vianoc…aj obdobia vo sne sú dôležité…a tá žaluzia…hmm ty sama nechceš niečo vidieť, čo sa deje vonku

    Ten muž vo sne..veľké brucho je symbolom hmotného bohatstva..možno stretneš niekoho, kto bude k tebe štedrý a zachová sa pekne 😉

    Páči sa mi

  18. Zdravim,

    v noci som mala jeden sen. Prosim Vas o jeho vylozenie.
    Takmer v celom tom sne zohraala velku ulohu voda. Bola som na mori. Bolo priezracne ciste a more. Bola som tam este s nejakymi ludmi. Dobre sme sa zabavali, plavali sme v mori. Bol tam aj muz, ktory bol v tom sne stale pri mne. Bozkavali sme sa a pravdepodobne sme v tom sne tvorili par, stale ma drzal okolo pasa a staral sa o mna( v sucasnosti priatela nemam) . Vsetci sme sa santili vo vode. Bolo to pekne
    Potom som v tomto sne videla mojho starkeho, ktory pred par mesiacmi zomrel a strasne mi chyba. Zobral ma za ruku a isli sme sa prejst po ceste.V tom sne bolo tiez leto, uz okolo 6,kedje trochu chladnejsie. Slnko este stale svietilo a po ked sme sa pozreli na jednu zo stran tak sme videli luky a zlte ususene seno, ktore sme spolu zbieravali, ked som bola mala. Drzali sme sa za ruku a prechazdali a usmievali. Vyzeral stastne a ja som bola stastna, ze som znova s nim. Usmieval sa a mal taky pokoj v tvari. Aj mi nieco hovoril, ale uz si nepamatam co. Ten sen so starkym pokracoval, prelinal sa s tym snom o mori a vode, ale uz si nepamatam pokracovanie.

    Prosim, povedzte mi co tento sen znamena.

    Dakujem

    Páči sa mi

  19. Zosnuly nas zvacsa upozornuju na nieco, co sa udeje v nasom zivote a podla mna u teba to bude o niecom citovom, mozno ti do zivota vstupi muz ,s ktorym budete tvorit par. Seno moze naznacovat obdobie, kedy sa to udeje..august …september a tak isto seno je potravou pre pudove obsahy mysle.

    Cely sen ma mnozstvo citovych symbolov..more, luka, prijemne pocity…

    Páči sa mi

  20. Ahoj, chcela by som veľmi pekne poprosiť o pomoc.
    Tri dni za sebou sa mi snívajú veľmi zvláštne sny. Nepamätám si nič konkrétne, len viem, že ma niečo veľmi straší. Strašne sa bojím a vôbec netuším čo to je. Mám pocit ako keby som bola v nejakej posteli a vždy sa potom zobudím celá vyplašená ale vôbec netuším kde som a čo sa deje. Momentálne nie som doma a nie som teda vo svojej posteli. Tieto sny ma veľmi desia a mám pocit, že niečo znamenajú len neviem čo.
    Za akúkoľvek pomoc veľmi pekne ďakujem

    Páči sa mi

  21. Cudzie prostredie, kde sa nachádzaš ti ukazuje neznámu časť tvojej mysle-podvedomia, ktorú nepoužívaš a z tejto časti pramení tvoj strach..Z nepoznaného, alebo z niečoho zažitého z iných čias. Posteľ patri k pudovým obsahom mysle, aj bez sex. scén sa viaže k tejto rovine, takže sa spýtaj seba samej , čo ti v tejto rovine vyvoláva strach. Možno sen len upozorňuje , že niečo čo si v sebe potlačila do tmavých častí seba zo strachu sa teraz prebúdza a chce, aby si to prijala. Niekedy takéto sny, ak nevieme , kde sa nachádzame po zobudení sú znamením, že si mala astrálne sny, bola si v inom čase(zrejme v nejakej minulosti) a preto návrat v tebe vyvoláva pochybnosti, dezorientáciu, kde sa vlastne nachádzaš.

    Aké boli tie predošlé sny, kde si sa nachádzala?

    Páči sa mi

      1. dezorientácia vzniká , ak si v inom časopriestore, teda tvoj duch navštevuje iné miesta a po návrate do tela vzniká chaos, akoby si bola medzi dvomi životmi…nemáš nejakú podvedomu traumu z niečoho, čo v tebe vyvoláva strach…bojíš sa a nevieš čoho?

        Páči sa mi

      2. v podvedomí máme veľa uloženého a isté situácie, ktoré sa dejú, alebo udejú v našom živote nám podvedomie takto môže dávať najavo. Smrť vo sne neznamená skutočnú smrť a pre teba tento sen môže byť aj výzva, aby si si viac verila a nebála sa neznámeho a dokázala sa orientovať vo svojom živote.
        každopádne ak sa niečo udeje, spojí sa ti sen so situáciou a ty pochopíš jeho význam..tiež nie vždy viem, čím ma sen upozorňuje a zistim to, až sa to udeje.

        Ver v seba..v silu svojej duše..,.vnímaj len to ,čo cítiš z vnútra…Ego sa bojí.

        Maj sa pekne. Ann

        Páči sa mi

  22. Dobrý deň, Martinka,
    prosím o výklad snov pre moju dcéru, nemá prístup k internetu momentálne… ide o to, že dve noci po sebe sa jej snívali hrozné sny… raz ju naháňal muž a chcel ju zaživa pitvať a ďalšiu noc ju strašila bábika, v ktorej bol démon… dcéru čaká tieto dni športová súťaž, je to pre ňu asi dosť veľké napätie… ďakujem pekne za odpoveď

    Páči sa mi

    1. Ak nás chce niekto vo sne za živa pitvať, ide o to, že sa snaží z nás dostať niečo, čo tajíme, ukrývame, lebo chce vedieť viac o našej osobnosti, egu, či niečom bolestivom, čo v sebe ukrývame a tajíme, lebo nechceme, aby to niekto iný vedel. Preto ju naháňa, chce to nejakým spôsobom z nej dostať. Ten muž bude presonifikáciou niekoho, kto sa o ňu zaujíma.

      ten druhý sen tiež poukazuje na niečo, čím si prešla a drží to v sebe, nechce , aby sa o tom niekto dozvedel. Panenka je vlastne hračka z detstva a v nej je ukrytý démon…temná stránka, ktorá bola zavrhnutá ukrytá, ale teraz sa ozýva. Hra s bábiklou môže ukazovať na niečo, čo kedysi urobila a nechcela to urobiť a teraz sa to prejavuje a derie babikov von. Nebude na súťaži niekto, s kým má niečo z detstva nedoriešené?

      Páči sa mi

  23. Martinka, ten prvý sen – áno, je tu muž, ktorý sa o ňu veľmi zaujíma. Nedávala mu nádej, ani šancu, ale on neprestáva… k tomu druhému snu – neviem, možno bude vedieť dcéra, neviem, kedy bude na telefóne, ale dám jej vedieť. Veľmi pekne Vám ďakujem a prajem príjemný deň 🙂

    Páči sa mi

Pridaj komentár