Vnútorný hlas alias vaše podvedomie…

U Katky na blogu som našla článok ako komunikovať so svojim vnútorným hlasom. Zaujala ma len snová časť z toho, lebo mi pekne zapadla do výkladu jedného sna, ktorý som niekomu robila. Zvyšok článku nájdete na blogu Cesta lásky.

Ulehněte a ponořte se do svých snů

Když se ve spánku oddáváme snění, naše nevědomá mysl zpracovává události, problémy a myšlenky, s nimiž jsme se setkali během dne. Mysl, podobně jako počítač, všechny jednotlivosti třídí, a pak z nich vyvozuje závěry a dodává řešení. Řekněme, že váš kolega v zaměstnání se snaží bojkotovat práci, která vám byla svěřena.

Vědomá mysl si kupříkladu varovných signálů vůbec nemusí všimnout. Avšak nevědomí je nejenže neustále ve střehu, ale je také spravedlivé. Vidí a všímá si mnoha detailů, které vědomé mysli uniknou. Proto by bylo v situaci, kterou jsme si popsali jako příklad, přirozené, kdyby se vám zdál o vašem kolegovi sen, který by vás na jeho špatné úmysly upozornil. Pokud nejste v kontaktu se svým vnitřním hlasem, pak se vás pokusí varovat vaše nevědomí, a to docela nahlas a jasně – prostřednictvím pořádné noční můry.

Váš kolega proti vám něco chystá, a možná také nechystá, ale vaše nevědomí registruje určité varovné signály, kterým vaše vědomá mysl nevěnuje pozornost. Proto se vás nevědomí snaží informovat cestou snů a nočních můr. Nejlepším způsobem, jak od svého nevědomí získat nějaké informace, je položit si těsné před usnutím otázku, na niž vás zajímá odpověď.

Můžete si v duchu položit například otázku následujícího znění: „Mám si začít hledat novou práci?“

Během spánku vám vaše nevědomí odpoví. Odpověď však nemusí být úplné jasná. I když vám vaše nevědomí může odpovědět i zcela jednoznačné: „Ano, začni si hledat novou práci, ale nikomu o tom neříkej!“, nebo „Nejdříve vystuduj, a pak hledej novou práci! Sny a noční můry jsou alegorie či metafory. Vaše nevědomí nedává jasně formulované odpovědi. Odpovídá v symbolech. Pokud si okamžité po probuzení zvyknete projít si všechny sny, které se vám v noci zdály, dostanete dostatek informací, na základě kterých si budete moci na svou otázku odpovědět.

Vykládat vlastní sny je velmi jednoduché. Jedná se o to, že člověk vlastně hledá důkazy pro odpovědi, které už v hloubi duše zná. Když takový důkaz prostřednictvím snu dostanete, tak to najednou ve vědomí „zaklapne“, a vy si jste najednou jistí, že TO je odpověď na vaši otázku. Danou otázku si před spaním položte třikrát. Mnoha lidem také pomůže, pokud si otázku napíší na kousek papíru a ten si položí pod polštář. 😉

Z knihy Rady od Doreen Virtue

8 myšlienok na “Vnútorný hlas alias vaše podvedomie…

    1. To je tajné ale poviem ti. 😆 Videl som (v sne) dokument o tom ako kedysi bolo Zemské jadro zamrznuté. Časom sa začalo roztápať a voda vytvárala v zemi jaskyne a kvaple- stalagnity. Hovoril to dáky rozprávač. 😛 Potom som stál na úzkej plošine a šmýkalo ma ku okraju. Skoro som spadol dole ale zachránil ma nejaký chlap. 😀 Potom sa privalila na údolie veľká vlna kryštálovej vody a ja som to z hora pozoroval ako sa nádherne preháňa po doline a na poli si vytvára nové koryto.

      Význam sna je snáď jasnejší ako dve facky. 😆 …milujem ťa

      Páči sa mi

      1. Mne to prišlo ako sen astrálného tela. Každopádne sa to týka tvojho vnútra, ľady povolili a všetko zaplavila kryštálová voda. Proces očisty duše.

        Páči sa mi

Pridaj komentár