Sny …čo s nimi?

Sny ako duchovné dedičstvo

V dnešnej dobe sú sny často ignorované a ich hodnota je znižovaná, ale v staroveku boli vysoko cenené. Neexistovala asi ani jedna staroveká kultúra, ktorá by nepokladala sny za mimoriadne dôležité. Egypťania, Babyloňania, Gréci aj Rimania verili, že sny sú dôležitou cestou, kadiaľ sa duši dostáva vedenie z duchovného sveta.

Viera v sny umožňovala ľuďom v staroveku spojenie so zdrojom duchovného života. Ale moderný človek uviazol v racionalistickom materializme a z tejto perspektívy mu sny nemôžu dávať zmysel. Z tohoto dôvodu naša kultúra na sny zabúda. Zostávame v materialistickopm racionalizme, pretože podliehame klamu, že ostatní sú nerozumní, ale my rozumní sme.

Sny sú veľmi zmysluplné, ale ich zmysel nie je logický; sú úplne skutočné, ale nemožno ich vnímať telesnými zmyslami. 
 

Rôzne úrovne snenia

Keď si sny zaznamenávame, skoro sa nám zdá samozrejmým, že sa líšia kvalitou a intenzitou. Mnoho našich snov patrí k tým, ktoré môýžeme nazvať sny “denného upratovania”. Sú to sny, ktoré odrážajú a komentujú udalosti našeho denného života. Jednotlivý sen tohoto druhu sa nám nebude zdať životne dôležitý, ale ako celok sú tieto sny mimoriadne užitočné tým, že nám udržujú jasnú myseľ a poriadok v našom vnútornom dome. (prirovnanie k čisteniu zubov)

Sú sny, ktoré nesúvisia s našim denným životom, ale idú ďalej do minulosti. Tieto sny akoby sa snžili vyliečiť starú ranu, zbaviť dušu skoršieho traumatického zážitku alebo pomôcť danej osobe nájsť zmysel svojho života integrovaním osobnej minulosti a to tým, že siju sama pripomenie a pochopí ju.

Existujú tiež sny, ktoré sú neobvykle nabité psychickou energiou. To sú “numinózne” sny. V takýchto snoch sa vyskytujú univerzálne symboly a archetypy. Takéto sny sa objavujú v okamihoch životnej krízy alebo môžu ukazovať cestu veľkého vývoja novej osobnosti, ktorý máme dosiahnuť. Symboly tohoto druhu sú nám neznáme, ale často vidíme, že majú paralely v mytológii, v rozprávkach a náboženskej symbolike.

Fascinujúca oblasť, o ktorej sa vie príliš málo, sú sny o diagnóze a liečení telesných chorôb. Snaha o diagnózu a liečenie telesných chorôb pomocou snov je starobylá. Túto metódu používal grécky lekár Galenos a tiež šamani v primitívnych civilizáciách. (príklad s vodnou elektrárňou)

Sny sa môžu často dotýkať našich vzťahov k iným ľuďom. Keď sa nám sníva o dobre známej osobe, je vždy otázkou, či sa sen týka našeho vzťahu k tej osobe, alebo či táto osoba predstavuje podobnú vlastnosť v nás. Niekedy je možné sen chápať oboma spôsobmi: ako výklad našeho vzťahu k inému a ako obraz toho, čo prebieha v nás.

Osobitnú kapitolu tvoria detské sny. Detské sny často prichádzajú z kolektívneho nevedomia a tak obsahujú veľa archetypálnych symbolov. Často sa objavujú, keď je prirodzený vývoj dieťaťa nejakým spôsobom zablokovaný. Detské sny často aj veľmi jemne odrážajú situáciu v rodine. 
 

Liečivá sila snov

Kým nechápeme našu psychickú situáciu a kým si o nej nemôžeme spraviť obraz, sme vystavení znervózňujúcej úzkosti, pretože úzkosť je strach z návratu potlačeného (Hillman). Sny na nás pôsobia tak, že umžňujú po kúskoch rozpustiť obrovskú vnútornú sili JA a umožňujúnám integrovať nevedomé postupne, takže ním nie sme zahltení. Výsledok je – za predpokladu, že zaujmeme správny postoj – rozšírenie vedomia a rozvoj našej osobnosti. Keď nás nevedomie ovplyvňuje, a my nemáme predtavu, čo na nás pôsobí, sú účinky negatívne. Ak máme predstavu o tom, čo sa v nás deje, tá istá sila potom lieči a pretvára nás.

Sny samy o sebe nie sú zlé. Môžu ukazovať temné sily, ktoré nás ohrozujú, ale to je užitočné, pretože zlo je nebezpečnejšie vtedy, keď si ho neuvedomujeme. Ak nás niečo v nás ohrozuje, je lepšie o tom vedieť, než aby nás to zastihlo nevedomých. Zvyk zapisovať si sny a venovať im pozornosť môže energetizovať náš vedomý život, pretože sny môžu prenášať energiu z nevedomia do vedomia. K tomuto obnovovaniu energie dochádza samozrejme len vtedy, ak vložíme do toho procesu vedomú energiu.

Sen lieči aj vďaka svojej schopnosti kompenzovať. Sny predkladajú iný uhol pohľadu. Plný liečivý potenciál v našich snoch možno využiť len vtedy, ak je sprevádzaný rastom a vývojom vedomia. 
  
 

Použitie snov v terapii

Sny majú veľmi individuálnu povahu. To je jeden z dôvodov ich užitočnosti: pôsobia ako protiliek na kolektívnosť ľudského života. Kolektívny človek v nás je silný a prechádzať životom rovnakým spôsobom ako všetci ostatní znamená ísť cestou najmenšieho odporu. Keď všetci konajú rovnako, nikto si o sebe nemyslí, že je chorý. Z tohoto dôvodu sú sny v terapii dôležité, pretože vedomý vzťah k snom nás oslobodzuje od nevedomého stotožňovania sa s ostanými a vytvára tak náš individuálny postoj.

Ako hovoril Freud, sen je kráľovskou cestou do nevedomia. A pertože v nevedomí sa často skrývajú vytesnené zážitky, ktoré v našom živote môžu stále spôsobovať problémy, sen je pre nás kľúčom, ako ich dostať do vedomia.

Zdroj

73 myšlienok na “Sny …čo s nimi?

    1. roland

      ja som v tesnom závese za tebou … 🙂

      ale zaujali ma tie detské sny, .. práve pred polhodinou, mi strapatá opička povedala,( je takáaaa krááááásna ked sa zobudí 🙂 .. vyspaté modré očka, mierne opuchnuté od spánku, strapatá až hrôza, drobné telíčko lienočky … ved to ani objať nemôžem .. pištala by .. 😛 )

      že mamíííí, snívalo sa mi, že maťov kamarát, po mne hádzal cukríky … 🙂 .. vraj sa bála, … ale tak čo sa tohto sna týka, som rada, že sa jej snívalo len toto … je to potvrdením pre mna, že moje opatrné konanie vo vzťahu k manželovi, na deťoch nezanecháva žiadnu stopu …

      a čo sa tých kamarátov týka, chápem že sa jej to snívalo, … posledný týžden a viac je to u nás ako v úli .. mám dve dietky a ďalších si prosto synček dovlečie … ked je im u mna dobre, je to viac ako dobre … 🙂

      Páči sa mi

  1. Môj starší syn má 2 najlepších kamošov Dušanov. Sú tak dobrý kamaráti, že všetci traja spolu súdržne snívajú a vo snoch sa im odrážajú PC hry. Inak je to zaujímavé, lebo ak sa synovi niečo sníva, tak si sny vravia v škole a v tom čase sa sníva aj jeho kamošom, akoby sa vzájomne do snov privolávali, tak ako sa raz podarilo Dušanovi privolať mňa do sna a ja som mala jeho vo sne.

    Lili pokiaľ po nej hádzal kamarát len cukríky, tak je to ok. Keď začne očkami pokukovať a hádzať zamilované pohľady, to už bude iné. 😳

    Páči sa mi

    1. bre rano dievcence, mne sa tejto noci snivalo o tandemovom zoskoku padakom. neviem, kto bol ten druhy, viem len, ze sme si starostlivo kontrolovali popruhy a vedeli, ze ten zoskok bude narocny, ze sa nesmieme odputat, lebo by som sa ja zabil:) tak som zvedavy na vase komentare:)

      Páči sa mi

  2. Pád… sny o vzestupech a pádech jsou časté u lidí, kteří se více zaobírají svou osobností, neboť osobnost snícího vzývá svou naději k vzestupu a obává se případného pádu, který je v nevědomí předzvěstí neúspěchů, problémů a bolestivých ran osudu, ale všechna tato negativa v sobě nesou velké pozitivum, když člověk oproštěn od břemene ega, zbaven lží, jež mu vnutili druzí, začne tvrdě pracovat na vlastním sebezdokonalení a zlepšení podmínek, což je prvotním předpokladem budoucího úspěchu i v denním vědomí

    Padák…používat, připravovat se k seskoku: je důsledkem skutečnosti, že se snící pustil do velice odvážného činu; sny o padácích mohou být dokladem velkých změn v životě snícího; někdy může padák brzdit snícího či jeho raketu při návratu z duchovní roviny vědomí (vesmír) zpět na Zemi (citová a pudová rovina vědomí)

    Parašutista… být jím: obraz je důsledkem skutečnosti, že se snící pustil do velice odvážného činu; sny o parašutistech mohou být dokladem velkých změn v životě snícího

    Takže do čoho odvážného si sa pustil? Si si vedomí vážnych následkov, alebo niekto ťa upozorňuje, že si máš dávať pozor. Ten druhý s kým si skákal môže byť tvoj sprievodca, tak ako mňa v niektorých snoch sprevádza a ukazuje smer.

    Páči sa mi

    1. dakujem, mne to skor hra pesnickou o tych zmenach v zivote .. rano som sa zobudil a este som ani oci poriadne nerozlepil a uz ma volali na jeden pohovor na pracu pomimo toho, co robim 🙂 takze nieco sa deje ….

      Páči sa mi

      1. Tak želám nech to dobre dopadne a je na dobrej ceste. 😉
        Kiežby aj mne niekto zavolal za novú prácu, ale snáď budúci rok nastanú aj u mňa zmeny k lepšiemu. 😳

        Páči sa mi

  3. mno a teraz by som rada, ak smiem poprosiť, pohľad na tento dnešný sen …

    v rukách som držala mobil, .. rozprávala som sa s priateľom, .. bol to taký zvláštny rozhovor, keďže som ho počula a zároveň čítala v mobile … oslovil ma prvý, teda zavolal mi prvý a potom ( mimochodom pre neho dosť typické ) iba pozoroval ako komunikujem, cítila som z neho ohromné výčitky voči mojej osobe, že som nezodpovednou, zlou, robím zle iným atd … v tom som mu jednoducho na toto všetko iba povedala, napísala Ahoj a odišla som od telefonu, .. potom som sa k nemu vrátila a našla to, čo som pred tým iba cítila, aj napísané, aká som ja vlastne v skutočnosti osoba. Nechcela som to viac riešiť, a tak som mu jednoducho len napísala, že mu za všetko ďakujem, a že o tejto veci o ktorej hovorí a obvinuje ma z nej skutočne nič neviem … lebo v čase, keď sa to malo diať, som bola s dcérkou v nemocnici a ako dôkaz, že tomu tak je a bolo, mu posielam fotografiu s dátumom a časom, jednoducho aby veril … a veľmi ma mrzí, že ma vníma ako zlo, a ako ženu ktorá je neschopná kadečo riešiť, avšak ja som v tú chvílu jednoducho reagovať a konať inak nevedela, a nech sa na mna pre to nehnevá, ( túto časť sna pochopím, lebo je to moja očista … povedzme, že sa v minulosti odohrala hodne podobná situácia .. )

    ale? zaujalo ma symbolicky toto … ked som mu poslala tú fotku z tej nemocnice, kde bola moja dcérka, bola jednoducho iná … nebola to taká klasická nemocnica, ale bola na spôsob izieb ako majú na strednom východe, niekde v turecku, alebo v nepáále … prosto neboli tam klasické postele, lôžka ako pozná naša kultúra ( nožičky postelí ) ale tie lôžka boli položené len na zemi, ako v stane … aj ked pocitovo to nemocnica bola, predsa tam bolo útulne ako keby tá moja dcérka bola doma … na zemi bol koberec, okrovo-hnedej farby, ktorý mal v sebe množstvo ornamentov a akýchsi symbolov, ( ako mandaly ) na policiach, ktoré však boli vybudované v stene, zo steny .. bolo množstvo zlatých , džbánov v nich horiace sviečky, prevažne bielo-zlatej farby, niektoré boli dohorené do konca, niektoré do polovice … všetko toto spolu pôsobilo neskutočným pokojom a práve tým že tam bol ten hodvábny koberec, to prispievalo k liečiacemu procesu lepšie … tie vázičky, kahance, a akési nádoby, ktoré neviem popísať ( podobné krčahom) boli všetky zo zlata a v sebe mali množstvo symbolov a nákresov .. krásne žiarili no neboli rušivé … a ten koberec bol plný ornamentov ..
    podobný som v realite videla naposledy v roku 2003 vo svojej bývalej práci, ked majiteľ predával ručne tkaný hodvábny koberec vtedajšia jeho cena bola 2mil. korún … ten zo skutočnosti bol modrý a menej ornamentový .. tento zo sna bol okrovo-hnedo-zlatý .. nádherne sa leskol, presne tak ako to robí hodváb …

    tak? včul? što eta? … dakujem … vopred dakujem … 🙂

    Páči sa mi

    1. a ešte, ten koberec priliehal tesne k zemi .. nebol tam žiadne priestor na to, aby sa pod neho dostala nejaká špina, alebo niečo .. bol položený voľne a prirodzene a plynule … a leskol sa práve najviac v kúte, kde bolo tých zlatých krčiažtekov a svietnikov najviac … aj ked žiaril celý, predsa na ľavej strane viac ..

      martinka, nitram vopreda dakujem .. a nie len vám samozrejme … 🙂

      Páči sa mi

      1. roland …

        ja neviem čo toto .. lebo aj keed to bol jeden sen .. predsa to bola spomienka z reálneho života tú prvú časť tak vnímam … jednoducho niečo podobné sa takto odohralo … a ja som sa už konečne oslobodila .. alebo mám šancu sa oslobodiť …

        no tá druhá čast, je zaujímavá .. a zvlášť že sa jedná o nemocničnú izbu .. nemocnica je liečenie, to viem aj ja .. koberec je nie príliš dobrý symbol, ak si zoberiem to porekadlo, zamiest pod koberec .. ale tento bol mimoriadne krásny …

        Páči sa mi

      2. lilka, moje komentare zrejme nebudu relevantne ja sa stazka orientujem vo vlastnych snoch, nieto este v snoch inych ludi. ale napisal som prve, co mi napadlo …:)

        Páči sa mi

      3. Lila patrí zrejme k starým dušiam, takže toto obdobie mohla zažiť, tak ako ja som sa dostala vo svojom vnútornom svete k Atlantíde. Všetky skúsenosti a prežitky máme uložené v sefirotách stromu života a nimi cestujeme.

        Páči sa mi

      4. novorozenec, nemluvně, batole: velice kladný sen, neboť batole je nedávno zrozeným symbolem sjednocení a ukazuje většinou dosaženou citovou úroveň snícího
        jakékoliv spojení (i předmětů) symbolizuje emoční a citové vazby, u kterých často přímo ve snu pochopíme karmický původ (karma*26)
        V tomto ide o spojenie podlahy a koberca
        podlaha …představuje základ mysli, na níž se staví další symboly; někdy může vyjadřovat i základní procesy

        Fotografia jasnou vazbou k minulosti či k budoucnosti mohou být skutečnými vizemi minulosti nebo budoucnosti
        telefon či telefonování nejčastěji znázorňují citová propojení snícího s druhými lidmi, někdy pracovní vztahy a jen zcela výjimečně spojení snícího s podvědomými obsahy vlastní psýché

        Lili ty si si vlastne odpovedala na svoj sen sama, že sa v minulosti odohrala hodne podobná situácia. Tie sviece v nádobach boli ako tvoje problémy, niektoré boli len v štádiu riešenia a niektoré čo boli už viac vyhorané boli v štádiu ukončenia, alebo doriešenia.. A dieťa v náručí mi príde ako symbol nového zrodenia, možno toho, ktoré znova príde.

        Nitram tio odpovie určite jasnejšie. Ale sen na Luciu a po splne je významný. Od Lucie sa naberá na sile. 😉

        Páči sa mi

      5. roland

        čo je preboha relevantné vo svete ilúzií 🙂 … ved hmota je tou najväčšou ilúziou ..
        boh ho vie ako to vlastne je …. už mi niekoľkokrát bolo povedané, že som bola v atlantíde … dokonca ja sama mám pred očami akýsi obraz, akýsi film, ktorý nechápem .. len neviem či je datovaný v atlantíde, alebo v nejakej inej dobe … a aj keď je to miesto kde sa prosto odohrávajú nejaké obrady, niečo ako chrám slnka či čo to, okolie, krajina je akási vyspelá … predsa? … boh vie, čo to je .. možno som len nejaký podobný film videla ako dieťa v telke, alebo je to fakt nejaká spomienka … neviem veru . 🙂 ..

        inak, som si uvedomila teraz, že moj gravatar, je vlastne obraz potopenej atlantídy … tak? .. žeby náhoda? .. asi nie veru … 🙂 aj keď tento sen to asi nebude, lebo sama cítim, že súvisí s touto inkarnáciou, dokonca osobami ktoré som poznala relatívne nedávno … rok a pol späť .. 🙂

        Páči sa mi

      6. lilka, ved prave. fyzicke realie nemusia byt z toho obdobia, ale niektore bolesti ano … alebo niektore vazby. ja som udajne tiez posobil v atlantide, ako liecitel …. ale co sa tyka minulych zivotov nemam ziadne detaily, ani sa v tom velmi nerypem, aj ked pocas kraniosakralnej terapie som umieral prebodnuty halapartnou, pribity na krizi, bol som upaleny aj nabodnuty na kol, takze tych inkarnacii je za mnou asi more. myslim, ze toto je dost ozehava tematika, niektore bolesti sa riesia aj po stovkach inkarnacii a su vytiahnute a prezite v dobe, ked to ta dusa potrebuje. preto si myslim, ze ani nie je velmi dobre vrtat sa v minulych zivotoch, ved ono to nase vyssie ja nam spristupni kazde poznanie, ked sme nan pripraveni. drzim ti palce lilka, celkovo mam pocit, ze sa veci zacinaju hybat po tom obdobi vakua, ked na scene bolo ticho, ale v zakulisi bol pocut jemny hluk pomaly presuvanych kulis na nove dejstva ..:)

        Páči sa mi

      7. roland

        áno … tiež mám ten pocit, že sa začínajú veci hýbať … presne ako píšeš …

        a čo sa týka tých minulých životov .. vieš, ja sama som žiadne regresy a neviem čo nikdy nepodstúpila .. spontánne som si pospomínala na nejaké obrazy …. avšak najväčšiu haluz akú som zažila bola pri návšteve jedného mesta … keď som sa po prvý krát prechádzala ulicami, prepínalo sa mi ako to vyzeralo niekedy a ako teraz … a keď som už pomaly odchádzala z tohto mesta, pozrela som sa na hrad, z inej strany ako je teraz na neho vstup .. a to som sa preniesla v čase späť … videla som samu seba a tie hradby, len iná doba .. kamoška ma musela poťahať, lebo som vraj zbledla … úplne prepnutie … doteraz ma mrazí, ked si na toto spomeniem, v tomto meste som asi musela nejako velice šantiť veru … ked to bolo tak silné … 🙂

        a inak, som ješitná mrška, ale chod sa prosím kuki na moju stránku .. som zvedavá, čo povieš na môj nový obrazok .. ved som ho aj tu ospevovala … a ja som zvedavá práve na tvoj názor … neboj, môže byť akýkolvek … nemusí byť pochvalný … ja znesiem dosť .. 🙂 cca dosť .. 🙂

        Páči sa mi

      8. ta zena? nooo …. nie je to zle:)))))))))))))))) nadherna, pekne plne pery, to ja rad, odev, ktory zahaluje aj odhaluje, farby sa mi velm pacia, aj celkovy pozitivny ton … vydarene dielo. mozes malovat dalej, dovolim ti:)))))))))))))))))))))

        Páči sa mi

      9. 🙂 ehm, … smiech? aj ten prejde! .. nastane len plač a škrípanie zubov … 🙂 … a vôbec, vieš ty ešte, že lucia ešte nekončí?!? .. a ja som tie štetce ešte neočistila úplne čisto načisto … 😉 … 🙂 …

        ale? … 🙂 … verím, že sa bavíš …. po tvojom poslednom komente, aj mojej maličkosti doplo, ako veľmi som ješitná a márnivá … hm, hm, kurňa … 😳 … 🙂

        radšej preto …. dobrúúúú …. 🙂 a v noci spi! … a neskákaj už z padáka, áno? … 🙂 … 🙂

        Páči sa mi

    2. Koberec…význam osciluje mezi pudovým symbolem (předměty a nečistoty) a citovým symbolem (mokrý koberec)
      bohaté ornamenty: velice složité symboly mandaly (viz mandala
      mandala …vyjadřuje sjednocené vědomí na citové nebo na duchovní rovině vědomí, a tudíž je symbolem celistvosti nebo dokonce znázorněním bytostného Já ,se používá v hinduismu a buddhismu jako schematické znázornění světa a současně i psychické struktury jednotlivce; ukazuje jednotu makrokosmu a mikrokosmu; v psychologii je mandala chápána jako symbol procesu individuace*11
      hnědá: většinou se vztahuje k egu a představuje přechodné stadium, kdy musíme vyvinout mnoho úsilí, abychom očistili egoistickou osobnost; je nadějí, ale také varováním před pohodlností
      zlatá: je barvou slunce a patří mužské složce duše (animus), nevědomí prostřednictvím přebytku či nedostatku této barvy radí snícímu posílit či omezit svoji mužskou složku (platí pro muže i ženy)
      nádoba…jako dutý předmět symbolizuje ženu
      stará nádoba : minulé vztahy se připomenou
      svíčkou osvětlovat místnost, prostor: marná snaha o vnesení světla do nějakého problému, který snícího trápí
      svička zcela dohoří: může symbolizovat smrt nebo ukončení nějaké dlouhodobé záležitosti

      Tiež mám dojem, že išlo o spomienku na minulý život, ale či to bola Atlantída to neviem.

      Páči sa mi

      1. hm, … dakujem …

        ale? k tým sviečkam, neosvetlovali priestor, zapadali do neho, doplnali … nie prežiarovali … ako malé iskrivé hviezdičky … veľmi pekný sen toto … ten koberec bol fakt hodvábny .. bola to nemocnica a zároven nie …

        hehe a minulý život, možno som žila v takej krajine kde sa také koberce tkali … 🙂

        Páči sa mi

      2. hebkosť se většinou váže k sexuálním symbolům a zesiluje smyslnost snícího
        hedváb kupovat, vlastnit: výrazné zlepšení finanční situace; barva hedvábí může napovědět, co větší příliv finančních prostředků se snícím učiní (viz barva
        lesk zlatý: má vztah k mužské složce duše (animus)
        stříbrný: má vztah k ženské složce duše (anima)
        nemocnice je místem, v němž se člověk uzdravuje na citové rovině; jakmile je snící ve snu léčen, pak se uzdravují především jeho city a v případě nemoci fyzického těla může vzápětí dojít k téměř zázračnému uzdravení i v rovině denního vědomí

        Páči sa mi

      3. myslím , že sa vo sne ukázalo, alebo sa zopakovala situácia, kedy si mala niekomu pomôcť, alebo ho podržať, ale ty si si vtedy liečila svoje city a nevládala si ďalej, lebo si musela riešiť samú seba a tá fotka bola pojítkom, že takéto niečo si už zažila a riešila si to už v minulosti, tak nemôžeš za to, že to tak cítiš. Je to o tvojich vzťahoch, problémoch, ktoré sa nesu z minulosti.

        Páči sa mi

  4. lilah, Martinka Vám velice dobře napověděla,
    pouze shrneme,
    snový prožitek je ukázkou vaší cesty a úspěšné léčby ženské a mužské psyché na citové rovině… ve spojení s archetypem vize minulosti a budoucnosti… 🙂

    Vaše citové otevření přinese do Vašeho hmotného života změny a to v kladném slova smyslu po fianční stránce … (bude léčena i vaše finanční situace… 🙂 ) okrově hnědá napovídá, že vše zvládnete v mezích normy… 🙂

    … 🙂 …

    Páči sa mi

    1. nitram, martinka

      ďakujem … ak sny neklamú, čo som už stlhla zistiť 🙂 … tak konečne sa mi svitá na lepšie časy … 🙂

      začínam tie svoje sny mať rada … 🙂 … nie pre tento výklad, a predpoveď o zlepšení situácie … ale pre to, do akých svetov ma berú .. tento dnešný kratučký vhľad bol fakt na pohľad veľmi krásny …

      Páči sa mi

      1. Sny neklamú len odrážajú to čo sa v nás deje. Občas sama vieš, že je to len spleť udalostí, ale občas je potrebné sa nad dejom zamyslieť.

        To čo si videla tá vízia, také som mala aj ja. Videla som samú sebe ako kráčam v otrhaných šatoch krajinu pod hradbami v neviem akom storočí. O tom som ti písala , že občas keď zaspávam prichádzajú utržky z dejov z rôznych období. A z Atlantídy som videla niečo počas meditácie http://anitram.wordpress.com/2010/05/16/moje-silove-miesto/.
        Ten stĺp pod morom som nikdy nevidela, takže som bola v šoku. Sama vieš, že naším astrálnym telom môžeme cestovať aj do minulých životov, takže to kde si bola si vnímala ako pekné obdobie. Ale dôležité je čo si teraz a že si uvedomuješ akým smerom máš ísť a uvedomuješ si samú seba. 😉
        Pekné sny všetkým… 😉

        Páči sa mi

  5. Roland a vieš že ma napadlo, či si nebol prebodnutý, keď si opisoval tú bolesť tretieho oka? Vtedy sa mi to vynorilo, že určite máš takúto trumu z minulosti. Ja som bola asi nikedy zavalená niečim, lebo neznesiem ak niekto má na mne vyložené nohy. 😆

    Páči sa mi

    1. prebodnuty, ale ten mec presiel solarom. preto som tam mal odmalicka strach, ktory aktivoval nechtiac moj nevlastny otec, aj prave vdaka tomu strachu som isiel takou narocnou cestou:) a vcera mi zo srdca vytahovala jedna kamoska sip … normalne sa mi ulavilo a uvedomil som si, preco si posledny rok davam ruky spontanne na srdce ked lezim … chranil som si ho. inak co sa tyka snov … mne sa pred par mesiacmi stalo nieco zvlastne. v noci som sa prebudil, bol som plne pri vedomy, so zavretymi ocami a zrazu sa mi pred ocami (nie v hlave) otvoril taky otvor a ja som videl ako v telke africku savanu, nejakeho cloveka a slona … pohybovali sa, bolo to ako sledovat nejaky film. zeby tretie oko, z ktoreho nachvilu spadol zavoj? nebola to predstava, odohravalo sa to pred zavretymi ocami, nie v hlave ..

      Páči sa mi

      1. To sú tie deje čo aj ja vnímam. Sústredujem sa sa na tretie oko pred spaním a vidím ľudí ako chodia v rôznych kultúrach, krajiny, občas príde nejaká zvuková správa (minule mi prošlo info, kedy sa koná konferencia v Prahe nejakých vedcov 😆 ) a po tom sa vždy miknem, lebo to príde ako nejaký tik. 😆

        Nie je to začínajúci sen, lebo ešte nespím, sú to len útržky z dejov, krátke filmy, tiež som na to neprišla čo to je. 🙄

        Mňa vtedy napadlo, že si dostal kopiou, alebo šípom , či niečim takým do hlavy medzi oči.
        To z toho srdca mohla byť len bolesť, ktorú si vo vnútri duše nesieš. Možno si mal pocit odpojenia. Toto som čítala u ľudí, ktorý majú nízku energiu v korunnej čakre, dávajú si ruky na vrch hlavy a sťažujú sa čo budú teraz robiť, lebo ich chytá depka a panikárenie a nevidia v ničom východisko. Vtedy sa vraj cítia odpojený od sveta a všetkého.
        Každopádne je dôležité, že ti to pomohlo. 😉

        Páči sa mi

  6. ahoj,,ja mám už 6 rokov v kuse sny.)) sú rozne a môžem ich ovládať….neviete o nejakej literatúre kde sa dozviem viac…nič som neštudoval a ani o snoch nič neviem iba podla toho čo sa mi sníva..raz sa mi dokonca podarilo vystúpiť z tela a pod kraviny .)) len sa mi začali diať neuveritelné veci,proste duchovia začali otravovať:)) vyznie to divne ale vždy ak prišli tak robili zle,,neskutočné zvuky som vydával,bývalá sa skoro pokakala a vždy ma musela zobudiť inak to nešlo a ak nie tak som musel vystúpiť z tela a neviem ako sa mi zo vždy podarilo ale zabudiť ju aby zobudila ona mna…cítim duchov,,intuícia..no neviem či mi už nešibe .)DDD dakujem poradte čo s tým..

    Páči sa mi

    1. Hm,hm,hm 🙂 To čo sa ti deje si si spustil na 90% sám svojím podvedomím.To je často šikovnejšie ako náš rozum a viac spolupracuje z Dušou.V piatich percentách môžeš byť vyvolený pomáhať a päť percent dávam na súvislosť z dianím v tejto dobe 😦 Každopádne netreba z toho robiť drámu.Pohoda,klídek,tabáček.Život je krutejší ako tie najstrašnejšie sny sám o sebe,tak to treba i brať.Na snoch je krásne to,že ak sa nám sníva dačo pekné ,tak z toho pocitu vieme dlho žiť a ak dačo škaredé,tak sme zasa radi,že sme sa prebudili a bol to iba sen 🙂 No ale teraz už vážne.V prvom rade by si mal nadviazať s nimi debatu.Často im o nič iné ani nejde,len si pokecať,lebo ten ich svet je pre nich nudný.Začni s nimi komunikovať.Ak máš problém držať si debaty s nimi v hlave,tak si to skús zapisovať.Najlepšie je si to zoradiť do skupín,čiže sny pozitívne ,sny rušivé,sny o pomoci,sny o učení.To sú ich najčastejšie témy a ešte často prosia aby sa odovzdal odkaz.To opúšťanie z tela si radšej zablokuj,ak nemáš skúsenosti,tak je to veľmi nebezpečné a ak máš tieto pocity veľmi silné tak to potom môže v lepšom prípade skončiť schyzofréniou.často však Duša stratí kontakt s telom.Pozor na to!!!!!No a ešte sa často stáva že po častých návštevách dochádza k takým depkám,že často končia samovraždou.Je to totálna strata prítomnej reality.Neviem akoby som pomenoval stav nášho bytia tu na zemi.Pomôže i ísť na prechádzku po cintoríne.Najskôr je dobré v okolí bydliska,potom skúsiť neznáme a vnímať pocity.Ak nestíhaš rozoznávať stačí si v rýchlosti napísať k pocitom pár poznámok.Ďalšiu vec ktorú odporúčam je byť dlhšie v noci hore,čítať,hútať o svete,meditovať nad vecami okolo nás,urobiť si pohodu.Najlepšie je to vtedy ak vieme,že ráno nie sú žiadne povinnosti a počasie na druhý deň bude skôr pod mrakom,prší,či je hmla,tá je naj ………Ráno sa treba prebudiť na takú polhoďku,nerobiť nič stresujúce,žiadna káva,žiadny čaj len dúšok vody .max cigaretka a dať si malú dávku alkoholu.T.j. 2dcl vínka,štamprlu destilátu,či pivo.Nepiť alkohol čo odpudzuje,iba aký chutí,aby sa nenarušilo uvoľnenie a potom si ešte min. na dve hoďky bez budíka pospať.V takomto stave sa ti dostane vysvetlenia,ak sa však chceš toho zbaviť,tak popros Boha aby tak učinil a zabavil ťa tejto ťarchy či napojenia.Je to iba na tebe!!!Tak teda čistú myseľ i Dušu pri rozhodovaní a niekedy čas všetko ukáže,len pozor každá minca má dve strany.Maj sa ,veľa síl a hlavne nech sa darí.Pohodový jesenný deň prajem.R
      P.S:Maťka,že sa nezdáš .-) S teba je už hotová ONÉ poradkyňa :-))) Teším sa.Pa.R

      Páči sa mi

  7. Marcel ak vieme ovládať svoje sny ide o Lucídne sny. Nejaké články o nich mám tu.
    https://viziebosorky.wordpress.com/analyza-snov/
    No v tvojom prípade ide skorej o astrálne cestovania.
    http://anitram.wordpress.com/astral/

    To prečo navštevuješ sféru duchov, vieš len ty sám vo svojom vnútre, len musíš na to prísť. Zrejme máš nimi skúsenosti z nejakého života. Alebo si si to vybral ako poslanie, či máš niečo napraviť, vyrovnať.

    Otázka…
    1.Vidíš duchov aj reálne, alebo len vo snoch astrálnym telom?
    2. Nepokúšal si sa venovať duchom vo svojej minulosti, vyvolávať ich, alebo si sa zahrával s mágiou, či niečim temným? to by mohla byť možnosť, že si si k sebe také niečo pritiahol.

    Vieš veci si k sebe priťahujeme a to na akej úrovni vibrujeme, také aj k nám pritiahneme. Čím vyššia úroveň, tým čistejšie bytosti sa pri nás zdržiavajú. Blázon nie si. 😉
    Moja rada…ak sa ti podarí znova vycestovať, skús byť srdečný a spýtaj sa tých duchov ako im môžeš pomôcť. Povedz im, že nechceš bojovať stále a ubližovať, vysvetli im, že oni sa môžu nachádzať aj na lepšom mieste a nie blúdiť svetom.
    Ponúkam ti dve knihy o duchoch a posielam ich na mail, čo si uviedol.
    Skúsim osloviť niekoho skúsenejšieho s astrálom, nech ti dá radu ako byť opatrnejší. 😉

    Páči sa mi

  8. Radko som rada, že si sa vyjadril svojím spôsobom. Viem, že v tomto si skúsenejší a zatiaľ si nesklamal. 😉

    Marcel, dúfam, že si v tom niečo nájdeš a tu je odpoveď ešte od niekoho iného, kto je v astrále zbehnutý.

    Máš zmeniť myslenie…sme tvorcovia toho, čo zažívame. Bolo by dobré, aby si občas zapálil bielu sviečku a vedľa dal pohár s vodou a priložil dlane na pohár z boku a s láskou opakuj, milujem, prajem, odpúšťam, ďakujem. Voda dobre prenáša informácie. A pred vycestovaním je dobré, aj zapnúť červenú lampičku , alebo si urobiť ochranný kruh z niečoho.
    Sám môžeš zmeniť všetko, len si ver a konaj s láskou vo všetkom. 😉

    Páči sa mi

    1. ozaj mám 28 rokov a stáva sa mi to posledných 6 rokov….jasné,že som videl naposledy také malé dievča v bielom…no ak ma niekto otravuje v noci tiež nechápem prečo iba v noci ale ved to je jedno…tak proste poviem ,že sa ťa bojím odíd lebo raz som urobil len tak zo srandy ,že ak si tu tak mi daj znamenie a šlah žiarovka :))))) no kakal som :)))))))))))))))))

      Páči sa mi

  9. no ja som úplne normálny muž :)) to,že začínam vychádzať z tela je
    bežné,robím si z toho srandu,..nemám žiadnu depku a ani som neni nejaký divný človek..som velmi humorný človek a popravde sa vobec nebojím:))) proste začali sa diať veci,že no je to také smiešne :)) zažal ma z postele tahať ten dilinko a bývalú som musel zabodiť aby ma prebrala…neviem čím to je ale nejako to prenášam na druhých ludí…neskor som sa rozišiel a našiel si priatelku…nikdy nemala také veci či sny alebo duchov a raz sa jej to isté stalo ,že ju niekto tahal z postele.biele postavy a pod veci.mne je boh alebo satan ukradnutý ja nadávam na obidvoch ale niečo som zistil,že ak začnem veriť v boha teda sa modliť tak vtedy to prichádza..či už dobrí alebo zlí duchovia…ja mám sny ,ktoré viem ovládať,čiže mal som obdobie,kedy som si povedal,že o tomto chcem sen a on bol ale žiadne táraniny z mojej mysle ale napr. bratranec nabúral volal som domov a on ozaj a všelijaké sprostosti..potom som to stopol a zrazu nič iba sny..asi tak..s tou sviečkou som to skúšal ale mne vždy začnú tak horieť končeky prstou:))))))))))))ň vždy sa na tom tak smejeme s frajekrou…ak ju niečo bolí tak ja dám ruky pár cm od nej a tak cítim prsty :))) vážne ja neviem o tomto nič,nikdy som nič nečítal a popravde ani nebudem, len ma to tak včera zaújímalo,vždy ak niekde prídem tak zacítim ducha,to je taký divný pocit ako všetci opisujú ,že im je zima a mna až striasa…potom poviem ,že odíd a on ide preč….no je toho velmi vela čo sa mi stalo..toto bolo také zhrnutie…
    dakujem za vaše odpovede

    Páči sa mi

  10. Neveriacich Tomášov mám najradšej. 😉 Vidíš duchov, vieš astrálne nahliadať do inej sféry a neveríš ani v Boha, ani v Satana. Ak by si takéto niečo nedokázal, pochopila by som, môj muž neverí, ani v to, že má nejakú dušu. 😆
    Človek, ktorý dokáže z tejto úrovne vnímať veci, by si mal veľa vecí uvedomiť. Svoje schopnosti si nadobudol vekmi, inkarnáciami rozvinutím tretieho oka, jasnovidného videnia a cítenia. Sám k sebe priťahuješ ľudí, ktorí vibrujú na podobnej úrovni ako ty, takže mne nie je čudné , že to čo dokážeš ty, dokázal aj ten kto s tebou nejaký čas žil.

    Uvedomila som si, že ak sa mi ozval nejaký človek a nejaký čas sme spolu písali a mal schopnosť, ktorú som v sebe nemala rozvinutú a obdivovala som ju u neho, tak sa mi podarilo tiež také niečo dokázať, ale nie na takom stupni vyspelosti ako u neho.

    V sebe máme ukryté schopnosti , ktorými nás obdaroval Boh a každým stupienkom vo svojej vyspelosti si získame prístup k nejakej z nich. Ak ich využívame k správnym veciam postupujeme na vyšší level, otvára sa nám skrinka k novým schopnostiam, ak zneužijeme, nesieme následky svojich činov a klesneme pekne naspäť.

    Tak si uvedom, že ten kto ťa ťahá z postele možno potrebuje pomôcť, lebo z teba cíti, že na to máš. To že astrálne cestuješ, tiež nie je len na to, aby si blúdil astrálnym svetom a z niekym bojoval, či zahrával sa. Možno chodíš stále do tej istej sféry, lebo v nej máš nejaké poslanie, niečo upraviť, pomôcť niekomu, napadlo ťa to niekedy?

    Duša sa na Zem inkarnuje vždy s nejakým zámerom a vždy to je k lepšiemu k náprave a pochopeniu, či naučeniu sa niečoho nového. Je vynikajúca doma, možnosti k prístupu veľkého množstva informácii, tak to využívaj a choď správnou cestou. 😉

    Nech ťa tvoja duša ochraňuje a svetlom ťa vedie len správnym smerom. Zamysli sa nad tým čo dokážeš. 😉

    Páči sa mi

  11. velmi pekne dakujem za vysvetlenie .)) áno ja to prenášam to je isté…ale pravda je taká,že všetky tieto sny má za následok,že v niečo som veril…ak som velmi veril tak sa mi to aj odzrkadlilo vo sne,vždy som si myslel,že je to iba výplod mojej fantázie ale neskor som pochopil,že všetko môžem ovládať a pod. veci až ked som is začal vravieť veci ohladom mojej budúcnosti…..v boha verím iba ak sa mi darí :DDDDDDD :))))moc sa rúham neviem či je to dobré :))) možno tí duchovia ma otravovali pre pomoc ale vždy to bolo tak ,že som sa ich bál ale od nejakej doby sa ich nebojím a preto ako keby už nešli ku mne:)) mne je tak smiešne o tom vravieť ako nejaký no ved vieme ako takýmto vravia :))) a ešte jedna taká vec ak sa mi snívali určité sny o ktorých som presvedčený ,že to boli sny o mojej budúcnosti ale bolo to už velmi dávno ono sa to aj plní? teda myslím,že sny sa plnia aj po určitých rokoch? toto neviem….
    ešte raz velmi pekne dakujem :))

    Páči sa mi

  12. U mňa funguje symbol trojky. Ak sa mi sníva niečo nezvyčajné, alebo s ľudmi z môjho okolia splní sa to buď do 3 dni, 3 týždňov, 3 mesiacov a niekomu do 3 rokov. Toto sa potvrdilo viacerým ľuďom o ktorých viem.
    Veci si do života priťahujeme, sama som si pritiahla viacej vecí svojou silnou túžbou.
    Sám si tvorca svojho života a tvoríš si ho svojimi myšlienkami, činmi a skutkami. Zrejme máš silné mentálne telo , preto sa ti to dialo. Veci, na ktoré náhle pomyslíš sa občas nedejú len tak, sú to nápovede z podvedomia, že sa udejú. Sama to registrujem, že príde my myšlienka na niečo a za chvíľu sa to udeje, alebo si poviem ako čo dopadne a ono to tak aj dopadne. 😉
    Na svete je veľa ľudí, čo vidia duchov, chodia za nimi, pomáhajú im, alebo sa len okolo nich motajú. Mne to smiešne nepríde, proste to tak je. Sú duchovia, čo sú len pre nejaký dôvod našimi sprievodcami, pomáhajú nám s našim vývojom, alebo taký, čo neprešli do príslušnej sféry a sú v našom svete.

    To či sa rúhaš, vieš ty sám, tvoja duša si časom cestu k Bohu nájde, ver tomu. 😉

    Páči sa mi

  13. To či sa rúhaš, vieš ty sám, tvoja duša si časom cestu k Bohu nájde, ver tomu.—myslím si,že toto je čistá pravda!!!!!! presne tak ku všetkému je cesta božia..ak človek verí tak sa mu stávajú zaujímavé veci…a mne duplom..určite vedla mna niekto stojí kto mi pomáha,vždy dostanem intuiciu alebo mi pošušká do ucha čo mám urobiť..ozaj má s tým niečo spoločné aj znamenie? 🙂 som vodnár to len tak ma napadlo 🙂
    dakujem

    Páči sa mi

  14. Marcel si človek, ktorý načúva svojej intuícii a tak to má byť. Je to hlas duše a sprievodcov, ktorý sú pri nás a dohliadajú, aby sme naplnili svoje poslanie.
    Počul si o Heraklových úlohách, ktoré mal splniť? Píše sa , že v inkarnáciach si prechádzame jednotlivými znameniami, aby sme sa nauočili ovládať v sebe dané vlastnosti a ak ich spracujeme, môžme postúpiť ďalej do nového znamenia.

    Astrologický obraz znamenia Vodnára je človek vylievajúci vodu z nádoby, z ktorej vytekajú dva prúdy vody. Dve rieky, o ktorých hovorí mýtus o Heraklovi, vidíme aj v grafickom symbole znamenia Vodnára – dve vlnky. Dvoma riekami sú – rieka života a rieka lásky. Tieto dve slová sú v ére Vodnára kľúčové. Čiže nie hmota a rozum, ale život a láska. Keď zlomíme bariéry separatizmu, budeme mať k dispozícii iné energie a necháme ich plynúť rodinou ľudí…

    A.Baileyová je presvedčená, že to, čo sa učíme v znameniach od Barana do Leva je prípravou na ceste k osvieteniu a od Panny k Strelcovi – učením sa. Zasvätenie prichádza v znameniach Kozorožca, Vodnára a Rýb.
    http://anitram.wordpress.com/2010/08/21/duchovny-rozvoj-a-zodiak/

    Páči sa mi

  15. hm človeče čo sa človek nedozvie :)) tolko vecí o znamení Vodnár..ja som si čítal asi iba také všeobecné veci…vieš poslednú dobu sa pokúšam zase vidieť budúcnosť a nejako sa mi to nedarí teda aj darí ale sú to také velmi okrajové sny….neviem či aj 4 roky starý sen je budúcnosť,lebo ja neviem čím to je ale stále sa mi tak nejako samé vyjavujú ale nie vo snoch..myslím,že tie dané sny prídu ako skutočnosť…vtedy som dokázal ovládať sny a každú noc som si dal nejaký problém ,ktorý som chcel ako sa vyrieši ale vždy to bolo také divné a až teraz to chápem ,že to má prísť až teraz,,teda všetko tomu nasvedčuje….

    Páči sa mi

    1. Ja sa na budúcnosť pozerám ako na nejaké situácie, teda skorej ak chcem vedieť ako dopadne. Robím také vhľady. Predstavím si seba samú v ten deň a vidím ako sa odvíja dej. Veľa krát sa mi to vyplnilo a zaujímavé je, že som to začala robiť len tak zo zvedavosti. https://viziebosorky.wordpress.com/2011/10/11/vhlady-do-buducnosti/#more-7347

      Naplnenie snov…nedávno mi písal kamoš, že sa mu vyplnil sen po 3 rokoch. Vieš veľa z nás aj zabudne čo sa nám snívalo pred 3 rokmi, ale ak to bol varovný sen, tak sa určite vyplní. Kamoška mi písala, že v detstve sa jej opakoval sen ako stojí nad priepasťou a má pocit, že tam spadne. 2 roky dozadu bola na dovolenke a stála nad tou priepasťou. Spomenula si na ten sen cúvla dozadu a zatočila sa jej hlava. Takže si uvedomila, že to bolo tiež varovanie. Podvedomie si nás akoby pripravuje na isté veci a keď im začíname rozumieť, tak príde zase s niečim iným a posunie nás to ďalej. Sám máš v sebe viac schopností, ktoré, ťa zatiaľ neláka skúšať, ale ukážu sa ti v nejakej forme.

      Páči sa mi

  16. mna to láka aj nie…tak mne sa plnia sny aj po 4 rokoch to je moj rekord :))) no ale tie ktoré tak chcem sa zatial neplnia ale teraz som videl jednu kúpelnu,ktorá vyzerala presne ako v mojom sne pred 6 rokmi….tak uvidíme,vieš bol to velmi silný sen,strašne silný..

    Páči sa mi

  17. Takže si videl pred 6. rokmi kúpelňu a v nej sa kúpať ženu. Tu kúpeľňu si videl nedávno aj s tou ženou? A je terajšia priateľka tá, čo si ju videl? Alebo ňu si ešte nestretol? Chápem to správne?

    Každopádne kolegynin manžel videl svoju ženu ako dieťa vo sne, keď mal 9 rokov a keď sa zoznámili, tak jej to povedal. Mal tak viacej dejov vo sne , čo sa naplnili až po dlhom čase.

    Ďalšieho známeho zobudil zo sna ženský hlas a keď sa zoznámil s terajšou ženou, tak ostal mimo, lebo to bol ten hlas, ktorý mal kedysi vo sne. Čas vnímame my, naše podvedomie nie, takže ak dostaneš symbol, ktorý sa časom naplní je to upozornenie, varovanie….. a obzvlášť živé sny sú našimi astrálnými výletmi v čase a v priestore.

    Ak si vykladám bežný sen podľa Meda, sedí mi to, lebo je to veľmi dobre spracovaný snár.

    Páči sa mi

  18. nie, to nebola moja terajšia priatelka..bo tá je blondína a tá bola čiernovláska:))) a tú kúpelku som videl teraz v jednom dome ,ktorý sa predáva :)))) no ja mám iba živé sny..nikdy nemám také bludy… aha tak ja som mal snár ten bol velmi dobrý ale už mi tak šibalo,že som ho pred pár rokmi vyhodil a teraz som si kúpil snár ale je oničom,už neverím velmi vela rokov snárom,vždy si to sám tak poskladám a vždy to vyjde ako som si to vyveštil :)))

    Páči sa mi

  19. Marcel, ja si vykladám sny podľa Meda. http://www.medo.cz/jaromir/kniha_snar/index.html
    Spracoval svoj snár podľa Jungovej teórie, aj podľa Freuda. Sny sa odohrávajú v 3 rovinách, pudovej, citovej a duchovnej a podľa toho v akej rovine sa nachádzame takú rovinu vo sne prežívame a aj také symboly tam máme.

    Svoj snár spracoval aj na základe archetypov, ktoré je dobré k výkladu snov vedieť ovládať.

    Budete-li používat jakýkoliv snář bez znalosti archetypů, může se vám zpočátku dařit vysvětlovat sny, ale velice brzy poznáte, že k pochopení podstaty snů vám stále cosi schází. To cosi je právě znalost archetypů. Tajemství této skutečnosti poznal již v minulosti C. G. Jung*4, který jako první přišel s teorií archetypů lidského nevědomí a nabídl svým následovníkům možnost popsat funkci, obsah i podstatu snů. viac v knihe Tajemství řádu něvedomí http://www.medo.cz/jaromir/kniha_trn_2v/index.html

    Ženu, ktorú si videl v kúpelni možno len stretneš. 😉
    asi vo snoch často astrálne cestuješ.
    K tvojmu výkladu ti možno pomôže si prečítať psychologiu snov od Osha, kde opisuje ako snívajú naše telá. Každé má iné sny a iné symboly. Čím sníva sen telo nám bližšie , tým je sen jednoduchší.

    https://viziebosorky.wordpress.com/2011/10/18/psychologia-snov-osho/

    Pekný deň ti prajem. 😉

    Páči sa mi

  20. no toho meda som našiel hned…. a tie stránky som si teraz otvoril 🙂 kurnik ale je toho vela na čítanie..mohol to nejako zosekať na pár riadkov :DDDD ty to tak skrátiš,že to hned pochopím a neviem asi som ozaj divný ale tioe slová čo tam píšu hm..nejako to nafukujú 🙂 teda moc píšu :))) ale dám si tú robotu a vylúštím to :))ale freun nevravel,že sny sú výplodkom sexualneho života alebo také niečo?
    pekný den a dakujem

    Páči sa mi

    1. Naozaj je toho veľa, tiež som to nečítala všetko,len niečo…no vravím si, ak budem stará potom budem čítať, lebo nebudem vedieť čo s časom. 😆

      Treba si uvedomiť, že naše sny sú naozaj o našom zmýšľaní, takže ak sa stále zaoberáme svojimi túžbami, tak budeme mať aj pudové sny, lebo sme v tejto rovine. To odráža aj naše zdržiavanie sa v dolných čakrách a a následné konanie. Ak sa snažíme citovo sa angažovať a zdržiavame sa aj v stredných čakrách, vtedy máme citové sny a ak sme prítomný vedomím v horných čakrách sme duchovne ladení, vtedy máme duchovné sny. V tomto som s nimi za jedno. Takže to čo ťa v živote ovplyvňuje a sa ti odráža vo snoch a ukazuje ti ako by si to mal spracovať a vyriešiť. To je občas ukázané vo vyriešení tvojho sna.
      Ak ťa honí vo sne polícia, je to tvoje svedomie, čo ti nedá zabudnúť. 😉
      No pokiaľ ide o astrálne sny, vtedy ty cestuješ z prítomnosti do minulosti a budúcnosti, je v tom oveľa viac. Možno časom pochopíš a prídeš na to ako to správne môžeš využiť, len si nájsť svoj systém. 😉

      Páči sa mi

  21. tak ja mám jednoduchý spôsob,proste zoberiem si odtial iba to čo potrebujem :)) trošku odbočím teraz som bol u veštici ale v auguste a všetko sa jej plní.teda má opozdenie dva mesiace ale to som ešte nevidel…a to som bol už 6 krát u veštici..ja som tam chodil len tak zo srandy čo mi povedia :DD a k tým snom….no dá sa sústrediť aby sa mi sníval sen čo potrebujem ,.niekedy som to dokázal ale teraz mi to vobec nejde….je to aj v tom ,že nesmiem byť unavený.mne sa vždy to podarilo ak som celý den prespal 😀 alebo bol som chorý vtedy to bola pecka a ešte vtedy ak bol v miestnosti nejaký parfém alebo smrad :DDD

    Páči sa mi

    1. Ak si snívač, dokážeš si privolať želaný sen. Našla som knihu, sú v nej nejaké techniky privolania do snov, tak potom sem dám.

      Veštica, no sú aj také čo ti povedia dopredu, len každý z nás vníma veci zo svojej úrovne vedomia a ak je nižšie na úrovni, tak pre teba to je potom iné. neviem možno sa mýlim, no vnímam to takto.

      Čas je relatívny pojem a informácie prichádzajú z vyššieho tela, takže ona možno vidí obdobie, len presne neodhadne kedy. 😆

      Skúšala som sa pozerať na kamošku dopredu, lebo túži po dieťatku. Tak som sa pozrela na ňu vo vzdialenom čase, či ju uvidím s jej dieťaťom v ruke. Videla som a naskočil mi obraz roku 2013. Tak budem len čakať či sa to vyplní a zavolá mi, že je tehotná. 😉

      Vône a pachy tiež dokážu privolať sny, tak isto aj zvuky vychádzajúce z vonkajšieho prostredia.

      Páči sa mi

      1. ježiš to mám aj..ale neviem a za akú dobu sa to vyplní….raz som pozrel na jedného a mal so ho velmi rád,no vedel som ,že zomrie no aj zomrel ale až za dva roky…..nevime čím to je ale ak mám toho človeka velmi rád tak o nom sa mi snívajú sny…ale tá veštica bola ozaj velmi dobrá!!!!! všetko ja jej to plní a snažím sa to ovplyvniť no nejde to….ono sa dá privolať sen ale niekedy to proste zbehne úplne inde…určite ,že je to ovplyvnené tým nad čím rozmýšlam ale stavalo sa mi to,že som si povedal,že daj mi situaciu kedy sa mi určitá daná vec stane…ja som vždy nato išiel rafinovane,takže som to robil takto a ono sa to plnilo.vtedy som pochopil,že viem vidieť do budúcna…každý moj životný cyklus sa mi sníval,všetko dôležité..len tie čísla na športke stále nie a nie prísť :))))))

        Páči sa mi

  22. Pekný deň martinka

    no, rada by som počuť tvoj názor na tento sen …

    neviem kde som, a kde stojím, stojím však … v tom ma zaplaví akási zvláštna energia, …
    v bežnom živote, ale aj v tom sne, ma evidentne napadlo robiť jediné …
    je to teda potreba po milovaní ( sex, )
    lenže ja som nechcela v tom sne partnera, ale energia stúpala …
    a tak som sa začala milovať sama so sebou …
    nehovorím o masturbácii, hovorím o milovaní samej so sebou, prosto bola som hermafrodit … ( No! .. Na ten pohľad nikdy nezabudnem … 😕 )
    pokúsila som sa o spojenie samej so sebou … zadarilo sa …
    no energia stúpala, ( podobne ako pri sexe )
    lenže? v okamihu povedzme vyvrcholenia som ten proces v sne vedomo zastavila, pretože mi to prišlo ako plytvanie energiou, ktorá mnou prúdila …
    necítila som sa ani špinavo, alebo nejaké negatívne energie, teda žiaden odpor, málinko na konci, pred akože vyvrcholením, .. .ale inak nič … jednoducho len som v sebe akokeby potrebovala uchovať tú energiu, nechať ju prúdiť ale len v sebe, …

    no, čítala som si meda, samozrejme že áno, ale? rozpráva čínsky … a ja ovládam ledva slovensky … skúsiš mi pomôcť?
    som zvedavá koľko pudov zasa na mňa povyskakuje …

    Mno, priateľka sa mi smeje, že je to v celku praktické toto, 😀 mala by som ju to naučiť 😕 …

    Ďakujem Ti vopred …

    Pekný deň zatiaľ želám 🙂

    Páči sa mi

    1. K tej veštici….vieš možno sa trafila, len to, že videla, že bolo teplo, tak povedala, že to bude v auguste, len netušila, že aj jeseň bude teplá a slnečná 😆

      Marcel sú sny, kedy nás duša iného volá o pomoc. Neviem prečo ,mám ich teraz akosi viac a aj kamoška mi vravela, že mala vo sne známu, ktorá dostala porážku a navštívila ju vo sne v dlhých bielých šatách a ukazovala jej ako jej prúdi energia z rúk. Obe sme to pochopili, že išlo o volanie o pomoc a poslanie energie pre ňu.
      Ja som mala neter vo sne bola veľmi negatívna a len o smrti vravela, že zomrie a to má len 5 rokov.

      Ty sám sa môžeš skúsiť s tým človekom spojiť vizuálne a myšlienkami sa za neho modliť, alebo vyslať energiu lásky, či riešiť to iným spôsobom. Len je to na tebe. Možno občas nedokážeme pomôcť žiadnym spôsobom a jeho duša ti len ukázala, že jej život v tomto tele končí.
      Kiežby sme dokázali mnohé pochopiť prečo sme to videli a prečo sa to udialo.

      Pekný večer Marcel. 😉

      Páči sa mi

  23. Maťka neviem to v tuto chvíľu vysvetliť, ale dávam link na jeden článok, ktorý som nedávno čítala u Katky.

    http://cestaduse.wordpress.com/2012/10/17/rukopis-marie-magdaleny/
    Je síce dlhý, čítala som ho na 2x, ale je o pracovaní zo sexuálnou energiou dobíjaní nášho éterického tela Ka pomocou orgazmu. Píše sa tam aj o cvičení ako vyťahovať energiu z čakier . Možno ak si ten článok prečítaš pochopíš ten sen viacej.

    V tomto okamžiku sexuální extáze jsme zcela soustředili naši pozornost na naše těla Ka, neboť Ka je extází posilováno. Extatické stavy jsou vyživující a posilující pro tělo Ka, a jak už jsem řekla, činí to Ka magnetičtějším a posiluje přitažlivost osoby pro vše,
    po čem touží. Sexuální magie Isis se vztahuje na uvnitř bytosti ženy přebývající schopnost, použít magnetické energie k otevření hlubších úrovní vědomí tím, že se oddá sexuálním energiím a otevření kanálů.

    Tento tvoj sen má podľa mňa niečo spoločné z kundalíny energiu a ty si ju vo sne vedela ovládať. Ja som to zažila 2x raz mi energia vystúpila do srdcovej čakry(cez deň)neskutočne krásny pocit a druhý krát skončila len v 2 čakre a bolo to počas spánku a ja som sa na to zobudila, že prežívam orgazmus a nič nerobím, len som to pozorovala a vnímala ako mi v tele pulzuje krv pod záchvevmi tela.
    Po zobudení cítila si to aj fyzicky, alebo len v tom sne stúpanie tej energie? Neviem ale stále mám pocit že tvoj had v prvej čakre sa prebudil.

    Páči sa mi

    1. Ďakujem martinka …

      článok pozriem …
      a čo sa týka tej tvojej otázky …
      hm, neviem na čo sa pýtaš, či som cítila a čo som cítila po zobudení …
      po zobudení som sa cítila oddýchnutá, ako keby dobitá energiou, presne ako ženy sú po milovaní … ale? kde a kade sa čo vinulo a neviem čo to po zobudení neviem, pretože mne tak nešlo do hlavy to čo sa mi snívalo, že som dosť dlho uvažovala nad tým, že toto technicky predsa zrealizovať nie je možné …
      nejde predsa pomilovať samu seba … takže asi tak … jednoducho neviem čo to, ale prosto haluz … 🙂

      pekný deň želám … 🙂

      Páči sa mi

  24. Zle som sa vyjadrila….Myslela som to tak, že to čo si preciťovala, či to bolo podvedomé, teda len vo sne, alebo ťa to prebudilo a bola si si vedomá toho, čo vidíš a cítiš, teda bol to bdelý sen.
    Mňa toto prebudilo a vedome som vnímala sen. Videla som seba ako sa pozerám smerom hore ako k niekomu vyššiemu a len preciťujem orgazmus.

    Ak v tebe vzostúpy kundalíny energia, nepotrebuješ na to nikoho, lebo v tom čase tvoje čakry pracujú všetky rovnako. Hermatofrodit podľa Meda je symbolom zjednotenia, tak mne by to na to sedelo.

    Páči sa mi

    1. martinka,

      ja neviem či to bol bdelý sen .. ja som skutočne tou, ktorá nepozná tieto termíny …

      ako keby v polospánku či v čom to … prosto ja neviem, už som zmotaná z toho, príliš o tom dumám, bol to fakt zvláštny, pre mňa zvláštny zážitok …
      skutočne veľmi živý, veľmi reálny, …
      hm … čítam si tú mariu magdalénu a popravde, nemertem vôbec … ale nevadí … 🙂

      inak, chcem sa opýtať, ako sa prejavovalo to
      “Ja som to zažila 2x raz mi energia vystúpila do srdcovej čakry”
      hm …
      odkial tá energia stúpa, predpokladám že z prvej čakry … a či si cítila všetky … až po to srdce …
      to len tak pre zaujímavosť …

      Páči sa mi

  25. Bdelý sen je, že si si vedomá toho o čom snívaš, si akoby vedomý pozorovateľ toho. Máš zatvorené oči, ale nespíš, len vnímaš, že ešte snívaš.

    Kundalíny energia stúpa z prvej čakre. Ten prvý raz bola som v práci a normálne som si pracovala a zrazu moja energia v srdcovej čakry veľmi silno vibrovala a vnímala som to ako prítomnosť Boha pri sebe, alebo ako keby mi do srdca sa napojila vyššia bytosť a kázala mi svoju lásku. Vyhŕkli mi slzy z očí no nádherný pocit tepla a lásky sa mi rozlieval v hrudi a zaplavoval moje telo. Necítila som žiadne stúpanie energie, ale priamo v tej čakre ako ohňostroj lásky.

    Ten druhý raz som sa na ten pocit zosmiešňujúcej energie v druhej čakre zabudila a len to vnímala ako tichý pozorovateľ ako sa intenzita zvyšuje a potom odoznieva. Takže som to aj fyzicky precítila.
    Od vtedy ako sa zameriam na druhú čakru cítim tam pulzovať túto energiu. Nie že by som si takto robila dobre, ale každá čakra je charakteristická nejakou pocitovo energiou. V hrdle cítim tiež niečo silné príjemné ako v srdcovej čakre.

    Ten článok, len som tam videla malú podobnosť v tom, že pri orgazme sa sexuálna energia využíva na zosilňovanie a nabíjanie éterického tela, aby bolo silné, vtedy sa tá energia dá ovládať a uchovávať na dlhší čas. 😉

    Páči sa mi

  26. Ahoj, Chcela som si už konečne nájsť vysvetlenie svojich snov a dostala som sa k Tvojej stránke.
    Už nejaký rok sa mi sníva, že ma priateľ podvádza. Prvý krát to bol len pocit v sne, že niečo nie je v poriadku, taká žiarlivosť. Druhý krát som ho videla s inou ženou a sledovala som ich, potom som mal sen, že sa s nejakou ženou vyspal a to som rozmýšľala či mu odpustiť alebo nie, a naposledy, včera, že som ho zase videla v nákupnom centre s inou ženou a sledovala som ich. ( s priateľom sme spolu už 5 rokov, nežijeme spolu, a on už pol roka pracuje mimo mesto, takže trávime spolu len víkendy)

    Potom mávam sny o tom, že sa schovávam pred zombie, nikdy ich nevidím, iba niekam zaleziem v starej budove a modlím sa aby ma nenašli.
    Ďakujem

    Páči sa mi

  27. Podľa Meda je nevera podvědomá touha po smyslnosti a rozkoši, nespokojenost s vlastním sexuálním životem. https://viziebosorky.wordpress.com/2011/12/13/nevera-vo-sne/

    Tie ženy môžu byť tvojou personifikáciu, nemusí to byť pravda, iba že by si mala prorocké sny. No tie by sa už vyplnili.

    Tí zombíci sú len tvoje omrtvené sklony, ktoré začali obžívať a budú pre tebe nebezpečné. Sú to väčšinou nejaké negatívne vlastnosti, alebo tvoje sklony k niečomu. Vždy sa pred nimi schováš, teda zasunieš ich do nepotrebnej časti svojej mysle a nevenuješ im pozornosť. Nauč sa ich spracovať, nebudú ťa vo sne vyhľadávať zombíci. 😉

    Páči sa mi

    1. Ďakujem za odpoveď.
      Raz som mala sen v ktorom ma prenasledoval jeden chlapec, vyzeral úplne “neškodne” ale mala som z neho pocit úplného zúfalstva, že sa ho neviem zbaviť a nikto mi nechcel pomôcť, lebo bol podľa všetkých “neškodný” a na druhý deň som sa dozvedela, že môj brat “obťažuje” jedno dievča, že aby som sa ním porosprávala a nech ju už nechá žiť svoj život. Tak to bolo veľmi zvláštne, lebo to dievča ani nepoznám a ani som nevedela, že môj brat mal vzťah.

      Páči sa mi

  28. dobrý deň, mal som sen a to sa mi často nestáva. V tom sne som plával v bazéne plnom čistej vody aj s nejakými ľuďmi ktorých som nepoznal, proste klasická krytá plaváreň nič výnimočné. žiadny problém žiadny konflikt, proste som si plával dĺžky bazéna keď tu zrazu hovno (prepáčte za výraz). zbadal som, že si toho všimli aj ostatný ľudia a začali vychádzať s bazéna von. tak som išiel k brehu a chcel som ísť preč aj ja a než som priplával k brehu tak som takých exkrementov zopár ešte musel oboplávať. Prišlo mi s toho zle a začínalo ma nadrapovať na zvracanie a tu som si všimol že zle asi prišlo aj niekomu inému a navracané bolo v bazéne už od niekoho iného, dával som pozor aby som obišiel všetko čo plávalo v bazéne a bol čo najrýchlejšie vonku z bazéna. Tak som to ledva stihol k brehu a išiel som smerom k wc. či som tam došiel to už neviem lebo som sa zobudil. chcel by som Vás poprosiť aspoň o stručný výklad. Snažil som sa vyložiť tento sen ale človek (ja) má tendenciu si brať z významu sna len pozitívne veci tak si myslím že môj výklad sna nemusí byť objektívny. Ďakujem Peter

    Páči sa mi

    1. Peter bazén predtsavuje tvoje vnútro aké je a voda v bazéne a všetko ostatné, čo sa tam nachádza poukazuje nemorálne návyky a zlé veci v tebe, čo by si mal očistiť. Je dobré, že voda bola zo začiatku čistá, krásna, teda tvoje vnútro nie je celé znečistené, ale len časť tvojej mysle. To sú čisté emócie, ktoré v sebe prechovávaš a sú ozdravené.

      Ľudia v bazéne boli neznámy ľudia,podľa Meda s kým sa v bazéne kúpeme, by sme mu mali odpustiť, lebo sme mu nejako ublížili vo svojich životoch. Skús sa zamyslieť, neublížil si svojim správaním niekomu o kom nemáš ani potuchy?
      Miesto, kde sa bazén nachádza je miestom, kde sa tí ľudia nachádzajú a mal by si im odpustiť.

      Plávať v bazéne naznačuje , že sa všetko odohráva na citovej rovine.
      Exkrementy sú veci, ktorých sa telo zbavuje na jednej starne predstavujú v snoch bohatstvo, ale na druhej je to varovanie, aby si neupadol do materiálneho života a vyrovnal si sa v sebe vedome aj podvedome. Preto bola cesta, ktorou si plával lemovaná výkalmi a potom aj zvratkami.

      Zvracanie v snoch je neschopnosť stráviť isté veci, prijať ich, pochopiť.

      Plávať v takejto vode a snažiť sa dostať na breh znamená, že máš problém spracovať vlastné emócie v sebe . Zamysli sa nad tým možno vieš, ktoré veci by si mal v sebe spracovať. Tvoje podvedomie ti to dáva najavo formou snu.

      Páči sa mi

  29. Ahoj, potreboval by som pomoc. V poslednej dobe mávam dosť často déja vu a čím ďalej tým viac a niekedy sú silnejšie a silnejšie. Silnejšie v tom zmysle že niekedy už aj viem čo kto povie alebo čo bude nasledovať. Proste tie obrazy zrazu ich vidím v hlave. Buď si na nich spomeniem že už som to raz proste prežil alebo sa mi to len nedávno snívalo a nepamätal som si. Ale keď prídem na nejaké miesto kde som v živote nebol zrazu ho poznám alebo cítim že som tu už bol a videl to a tým nemyslím nejaké mesta z obrázkov ale miestnosti. Niekedy sa už aj cítim trápne keď zakaždým poviem že som mal déja vu. A chcel by som vedieť či to konkrétne niečo znamená? A či s tým niečo napríklad môžem robiť, napr. keď sa mi to sníva či si to môžem nejak zapamätať a proste budem vedieť áno to sa stane. Ďakujem 🙂

    Páči sa mi

  30. Ahoj Martin…ak vieš dopredu čo sa udeje a kto čo povie, nie je to déja vu. Takéto situácie mám aj ja a veľa ľudí v dnešnej dobe. Príde ti myšlienka, alebo obrazová vízia a ta za nejaký čas odohraje presne , ako si to ty videl. Sprievodcovia pri nás nás upozorňujú na určité veci, aby sme ich vnímali, alebo zo svojim vnútrom lepšie spolupracovali.

    Déja vu je situácia, pocit, s ktorým sa stotožníme, že sme ho už prežili, alebo ho cítime rovnako ako v danej situácii. Vysvetlení môže byť viacej. Včera som čítala v článku, ktorý som zavesila na blog toto:

    Existují také „cestovní” sny. Při nich lidé zažijí návštěvu míst, kde nikdy fyzicky nebyli. Podrobnosti toho, co viděli, se mohou později potvrdit. Když takový člověk potom skutečně místo navštíví, i třeba po měsících či letech, může zažít pocit déjávu, anebo je mu místo povědomé.

    Keď som mala taký pocit, vždy som rozmýšlala, kde som túto situáciu už zažila, ale nikdy som neprišla na odpoveď, nič podobné sa mi nevybavilo.

    Tak isto aj u hypnózy som čítala, že ten , kto podstúpi regres, tak to čo vidí, nemusí byť obraz jeho minulého života. Máme kolektívne vedomie a to obsahuje veľa zážitkov a vlastne ten dotyčný sa len mohlo stotožniť s obrazom podobným jeho zážitku.

    Pozri aj sem:
    http://magazin.atlas.sk/spektrum/odtajnenie-tajomneho-deja-vu/679839.html

    http://www.national-geographic.cz/detail/v-brne-vysvetlili-fenomen-deja-vu-v-brne-vysvetlili-fenomen-deja-vu-19108/

    To, či to môžeš nejako ovplyvniť, alebo lepšie si zapamätať sa dá ťažko povedať . Jedine pracovať zo svojimi snami, snažiť sa lucídne snívať a pamätať si ich, ale aj to je zdlhavá práca, lebo naše telá snívajú každé inak a občas dostávame informácie astrálnym telom a tieto sny si veľmi málo pamätáme.

    Takže vždy sa pousmej ,ak takéto niečo zažiješ. 😉 Sú veci, ktoré sa nám dejú za vyšším zámerom a ak na ne prídeš, dostávaš sa do vyššieho levelu. 😀

    Páči sa mi

    1. Ďakujem ti veľmi pekne dosť mi to pomohlo. 🙂 O deja vu mám dosť prečítané aj tie veci ktoré odhalili vedci, len som nejak nevedel vyjsť z toho čo sa mi deje. Bol som trošku zmätený. Ďakujem ti veľmi pekne za radu. 😉

      Páči sa mi

  31. Martin niet za čo. Je ťažké sa prikloniť k jenej či druhej verzii, ale mne je viac porijateľnejšia tá snová verzia, lebo o veľa veciach, čo zažívame v snoch si nepamätáme. Skúmaj zisťuj a možno časom prídeš na oveľa viac vecí , čo ťa posunie k niečomu nečakanému. 😉

    Páči sa mi

Pridaj komentár