Sen s Jantárom…

 Včera cestou z práce mi prišla myšlienka. „Stretneš zaujímavého človeka a to, čo sa dozvieš ťa bude nejakým spôsobom zaujímať.“ No nikoho takého som nestretla, ale za to som mala zaujímavý sen.

Môj sen:

Chodila som po obchodnom centre so svojim starším synom. Boli sme najskorej v potravinách a potom sme išli popri stánkoch s tovarom. Veci mali porozkladané po zemi.  Pozerala som sa a zbadala aj minerálne kamienky. Všimla som si, že sa im rozutekali po zemi, tak som im ich dávala na jednu kopu. Po ľavej strane bol ďalší stánok a tam mala jedna mladá kočka obrázky, ktoré vlastnoručne kreslila pávím perom.

Pávie pero je vraj symbolom kumunikácie s anjelmi, má viac symbolov. Pávie oko je v nevedomí predstaviteľom zrkadla.

Mala som pocit, že farby boli vymiešané minerálnými prísadami, lebo sa tak leskli a boli nádherné. Ukazovala mi svoju techniku kresby. Pero mala špeciálne upravené a ako dokreslila vtáka, tak hneď po tom prešla prstom a vôbec sa to nerozmazalo.

Vták a vtáčie krídla sú symbolom slobody a oslobodenia mysle.

Obdivovala som jej výtvory a pýtala sa jej či aj niekde vystavuje. Vraj nie. Chýbala jej sebadôvera, lebo tie obrazy boli nádherné. Povedala mi , že je z Bratislavy. Ako som chodila tými uličkami medzi tovarom všimla som si že strácam rovnováhu. Zrejme som sa bála , aby som jej tam niečo nerozbila. Popozerala som si dôkladne jej tvorbu a pochválila sa , že aj ja občas vymýšľam  “handmade“ a tvorím. Rozlúčila som sa s ňou, ale všimla som si, že mám oká na pančuchách. Mala som ich tam hádam šesť, či osem. Išla do ďalšieho obchodíka a tam mi ukázala iné.

Pančuchy ako aj iné oblečenie symbolizujú vlastné ego, zrejme tým že boli roztrhané, je moje Ego dosť pošramotené.. 😕

Nejaký úsek si nepamätám, možno som sa točila na inú stranu. Potom som vnímala ako som sa vrátila k jednému obchodu, kde boli výrobky s Jantáru. Najskorej som zbadala zavesený mech s neopracovanými kusmi. Za nim bol stolík s nápisom  “1 sada 250,- “

Upútalo ma to, ale chcela som len jeden kus, nie celú sadu 3 výrobkov. Boli tam krásne vázy, misky a dokonca aj morský slimák z Jantáru. Odchádzala som smutná, že som si nič nekúpila, lebo som nemala už peniaze. Vonku pred obchodom ma starý muž chytil za ramená a vravel: „Veď si si mala niečo kúpiť, keď sa ti to tak veľmi páčilo.“ A ja som si len povzdychla.

Starý muž je symbolom nadobudnutej múdrosti. Prišla som zo synom a odchádzala so starcom. Teda ten sen mi  mal priniesť duchovnú múdrosť a ja v ňom nájsť niečo pre vlastné pochopenie. Bol to veľmi pekný sen.

 

Jantár je skamenelou živicou stromov.

Považuje sa za kameň, bezpečnosti, dôvery a hojenia. Jeho názov je odvodený zo slova iänus čo znamená – Boh počiatku. Vznikol pred 50 miliónmi rokov, keď stekal z Borovice ako živica až skamenel. Takto vznikol starý známy Jantár.

Tento kamienok sa vyznačuje svojou ľahkosťou . Považuje sa za kameň, bezpečnosti, dôvery a hojenia.

Gréci označovali Jantár za elektrický. Nemci si ho pomenovali za Bernstein, pretože sa môže ľahko vznietiť. Jantár si získal niekoľko mien v rozličných krajinách: Amber, Augstein, Pobaltské zlato, Chrysoelektrum, Copal, Nemecké zlato, elektrón, Glaesaria, Glaesum, Glessum, Kahrabâ, Sacrium, Saftstein, Slnečný kameň, kameň  severu alebo Succinum.

Jeho účinky

Jantár zbavuje ľudské telo negatívnej energie, ktorej je v dnešnej dobe neúrekom. Značne posilňuje psychiku ľudí so seba deštruktívnymi sklonmi.  Upokojuje dojčatá. Utišuje bolesť pri prerezávaní a rastu zúbkov. Aj u dospelých pomáha s  bolesťou zubov a zápalu ďasien. Zastavuje krvácanie z nosa.  Zvyšuje sebavedomie.  Podporuje flexibilitu, kreativitu a otvorenosť.

Je inšpirujúcim kameňom slnka, podporuje radosť zo života, a preto sa odporúča depresívnym ľuďom. Posilňuje schopnosť prekonávať úzkosť.  Privádza do nášho tela a srdca teplo a svetlo. Dodáva nám svieži a veselý vzhľad. Stimuluje seba liečivé tendencie, poskytuje rovnováhu. Pomáha so žiaľom, stratou, strachom a obavami.

Jantár je klasický  kameň  vynikajúci na hojenie pre kožné ochorenia, ako je ekzém, pupienky, bradavice, lupiny a lišajníky. Tiež pre hrdlo a krk, môže byť použitý rovnako dobre ako pri sennej nádche a alergií na peľ. Najlepšie je, jantár nosiť ako prívesok, a to pokiaľ možno ešte predtým, ako  začne poletovať peľ.

Liečivá voda z Jantáru pomáha s artritídou, dnou a reumatizmom veľmi dobre. 

Očistíme jantár a vložíme do pohára s vodou. Necháme cez noc aktivovať vodu a ráno pijeme na lačný žalúdok. Ja ho už pijem tretí deň. Každé 2 týždne si mineráli striedam. 😛

Pre kožné ochorenia, alergie, zápal ústnej dutiny a hrdla oblasti, artritída, dna, epilepsia reumatizmus, podporuje imunitný systém, dobrý je  pre problémy v oblasti hlavy a čeľuste zuby, respiračnú, hormonálnu rovnováhu a solar plexus. Fyzicky, urýchľuje hojenie, pomáha regenerácii kĺbov.

Zvyšuje prietok ucha. Bernstein tiež zmierňuje svalové a kostné ochorenie. Zachraňuje z  útokov ťažkej chrípky.

V Saudskej Arábií sa nosieva Jantár ako amulet, ktorý ochraňuje a odháňa zlých duchov. Chráni pred urieknutím.  Používal sa na pritiahnutie lásky do života toho, kto ho nosil. Používa sa na otváranie a čistenie rôznych čakier.

Podporuje u človeka rozhodovať sa s chladnou hlavou a u rastliniek ich rast. Treba upozorniť na to, že Jantár sa bohužiaľ vyrába zo syntetickej živice alebo dokonca z plastu, a to nám servírujú priamo do obchodov!!! Je veľmi mäkký a citlivý na kyseliny!!!

Astrologické znamenie: Lev, Panna, Kozorožec,

Čakra: koreňová, solar plexus,

Náleziská: Venezuela, Dominikánska republika,

Očista: pod vlažnou vodou, cez noc ho vyložiť ku hematitu, 

 

Pozor nedávajte ho na slnko, lebo hrozí, že sa pretrhne alebo dôjde k trhlinám!

Zdroj  

8 myšlienok na “Sen s Jantárom…

  1. 🙂 pekný sník.. a získaš na budúce 🙂 … podľa môjho cítenia ťa sen pripravil na niečo, čo príde.. lebo múdrosťou sa prepracuvávaš dopredu 🙂 a jantár ti ukazuje cestu.. slniečka a radosti zo života..toto je ten smer .. 🙂 aj keď niekedy prídu búrky, zostaneš ucelená ako horčičné semienko, z ktorého vyrástol statný strom 🙂 🙂

    Páči sa mi

  2. Pekný sen, naozaj 🙂 Ja jantár vnímam ako kameň šťastia. Chcela si ho, ale nakoniec si odišla bez neho, to by sa dalo pochopiť aj tak, že si sa nevedela rozhodnúť v akej podobe to šťastie chceš. Ale tvoja múdrosť ťa určite k nejakému dovedie 🙂

    Páči sa mi

  3. inak jantar je vlemi dobry na hojenie a to nie len koze lebo je v nom viazane slniecko ktore borovica prijimala desiatky rokov a to v nej sa ukrylo, ale aj reumu a vsetko s hlavou, uzkost migreny bolenia dutiny a zapaly 🙂
    a poviem vam polsky jantar je najlepsiiiii :-)))))a aj najkvalitnejsi a najucinnejsi, pytajte si odkial ochadza a vyberajte ten polsky 🙂

    Páči sa mi

  4. Ty a vieš, že tie ženy v tom stánku čo v sne predávali , tak som mala dojem že sú to Poliaci? A inak bola to matka s dcérou. Tá kočka, čo predáva kamienky a bude mi robiť k narodkám jantárový náhrdelník, tak jej vozia kamienky z Maroka. Jantár je vhodný na moje dutiny. 😛
    Vďaka za radu Eliz.. 😛

    Páči sa mi

    1. martinka aj stredomorske borovice a nie len tieto severske su dobre :-)))
      tie su tiez dobre,len tam to teplo urychlilo vylucovanie zivice zo ztromu a preto ta konzistencia je uplneina ako u tych severskych polskych, tam je to koncentrovanejsie :-))
      a preto ten ucinok je aj lepsi :-)) ale tieto stredomorske zasa maju viac slnka v sebe, tak ze na dutiny a kozu marocke a na reumu a migreny severske 🙂

      no ale ti poviem martinka, zaavidiim ako kazda druha zena ten nahrdelnik, inak ja som hrozna na pekne veci :-)))
      xiixixi pappa a opatrujte sa mi :-))

      Páči sa mi

      1. Eliz ty si ale znalá 😛
        No musím si počkať až do augusta. Ale ak pôjdu moji rodičia do Chorvátska, tak si niečo objednám. 🙂
        Ja nepotrebujem zlato, mne stačia mineráli. Ale taký Jantárový set vsadený do striebra je dobre drahý. 😕

        Páči sa mi

Pridaj komentár